• Erkende rassen

    Bij bovenstaande lijst met kattenrassen, is het belangrijk om te weten dat de definitie van een bepaald kattenras vaak nog aan discussie onderhevig is. Zo zijn er in de laatste tien jaar rassen erkend die veelal meer een variëteit zijn van een reeds bestaand ras, dan een op zichzelf staand, uniek ras. Voorbeelden hiervan zijn de Balinees (een langharige versie van de Siamees), en de Somali (de langharige versie van de Abessijn).

  • Verschil in erkenning

    Rassen worden erkend door overkoepelende organisaties op het gebied van katten zoals FiFe-Europa, GCCF-Engeland, CFA-Verenigde Staten, etc. Hierdoor zijn er verschillen in de lijst met erkende kattenrassen, zodat een bepaalde ras in Amerika wel erkend is, terwijl dat in Europa niet het geval hoeft te zijn. Ook de procedure voor de erkenning van een ras verschilt van de ene registratie-instantie tot de andere. Hierdoor is het moeilijk een sluitende lijst te krijgen van alle erkende kattenrassen.

  • De lijst met kattenrassen

    Het doel van de lijst met kattenrassen hierboven is dan ook om bestaande, erkende rassen te vermelden, ongeacht door welke instantie in welk land dan ook, om u een zo volledig mogelijk beeld te geven van het totaal aantal kattenrassen.

    Verwante onderwerpen: FiFe-Europa, GCCF-EngelandCFA-Verenigde Staten