Kattenrassen

Meisje met twee katten

Erkende rassen

Bij bovenstaande lijst met kattenrassen, is het belangrijk om te weten dat de definitie van een bepaald kattenras vaak nog aan discussie onderhevig is. Zo zijn er in de laatste tien jaar rassen erkend die veelal meer een variëteit zijn van een reeds bestaand ras, dan een op zichzelf staand, uniek ras. Voorbeelden hiervan zijn de Balinees (een langharige versie van de Siamees), en de Somali (de langharige versie van de Abessijn).

Verschil in erkenning

Rassen worden erkend door overkoepelende organisaties op het gebied van katten zoals FiFe-Europa, GCCF-Engeland, CFA-Verenigde Staten, etc. Hierdoor zijn er verschillen in de lijst met erkende kattenrassen, zodat een bepaalde ras in Amerika wel erkend is, terwijl dat in Europa niet het geval hoeft te zijn. Ook de procedure voor de erkenning van een ras verschilt van de ene registratie-instantie tot de andere. Hierdoor is het moeilijk een sluitende lijst te krijgen van alle erkende kattenrassen.

Kattenvoer voor raskatten

Wist je dat er speciaal voer voor raskatten op de markt is? Dit is hoogwaardig kattenvoer dat is toegespitst op de behoefte van een specifiek kattenras. Hieronder vallen o.a. de kattenrassen: Maine Coon, Brits Korthaar, Perzische kat, Ragdoll, Sphynx, Noorse Boskat, Siamees en Bengaal.

Deze kattenrassen hebben fysieke- en karaktereigenschappen die uniek zijn voor het ras. Sommige rassen zijn op een aantal punten sterker of zwakker – denk bijvoorbeeld aan vacht, spieren en gewrichten – en een goede voeding in de juiste samenstelling kan de kat in een goede gezondheid houden.

De lijst met kattenrassen

Het doel van de lijst met kattenrassen hierboven is dan ook om bestaande, erkende rassen te vermelden, ongeacht door welke instantie in welk land dan ook, om u een zo volledig mogelijk beeld te geven van het totaal aantal kattenrassen.

Verwante onderwerpen: FiFe-Europa, GCCF-EngelandCFA-Verenigde Staten