• Kattenras Brits Korthaar

  Ras: Brits Korthaar
  Herkomst: Groot-Brittannië
  Karakter: Vriendelijk, aanhankelijk, groot aanpassingsvermogen 
  Uiterlijk: Middelgroot tot groot, gespierd, stevig en lenig
  Vacht: Kort, fijn, zijdezacht, veerkrachtig 
  Kleuren: Vele kleuren en patronen

 • Herkomst

  De Brits Korthaar is een stevige, gedrongen kat die haar bestaan aan de fokkersambitie van de Engelsen dankt. Ze werden aan het eind van de 19e eeuw in Engeland gefokt voor specifieke kleur en tekening in de vacht.

  Door kruising met Perzen wonnen de Brits kortharen aan lichaamsvolume en kopomvang, en werden zo de ronde, compacte katten die tegenwoordig zo geliefd zijn.

 • Uiterlijk

  De Brits Korthaar heeft in verhouding kleine oren, grote ronde ogen en vooral katers hebben erg bolle wangen. Een grote, gespierde kat met brede borst, sterke en krachtige rug, korte, forse benen, en een korte, dikke staart waarvan de top lichtjes afgerond is. Vroeger kwam voornamelijk de kleur 'blauw' voor. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren (denk aan: lilac, crème, chocolate, etc.). De vacht is   kort en dicht, niet plat tegen het lichaam liggend, en met goede ondervacht, nochtans met een fijne textuur.

 • Karakter

  De Brits Korthaar staat bekend als een probleemloze kat: vriendelijk, robuust, knuffelig, gezellig en tolerant tegenover andere katten en huisdieren. Kindvriendelijk, altijd bereid tot een spelletje maar even tevreden als ze zich op schoot kan nestelen en mee televisie mag kijken. Zoals andere kattensoorten is ze natuurlijk ook wel eens eigenzinnig maar ze voelt zich niet beledigd als dat niet lukt.

 • Bovenstaande foto's vallen onder de GNU FD Licentie.


 • 2 Reacties

  geweldige site dit

  Reageer

  Bedankt, daar doen we het voor 😁👍🏻

  Reageer