German Rex

German Rex
Ras:German Rex
Herkomst:Duitsland
Karakter:Evenwichtig, tolerant, actief, sociaal
Uiterlijk:Middelgroot, stevig
Vacht:Fijn, gegolfd, geen dekhaar
Kleuren:Vele kleuren en patronen

Herkomst

Voor zover bekend is dit het oudste kattenras met een gekrulde vacht. Hij verscheen voor het eerst in 1946 bij dr. Scheuer-Karpin. Maar het ras German Rex werd pas ontwikkeld vanuit een zwerfkat die in 1951 door fokkers werd opgenomen. Door deze te kruisen met een Cornish Rex werden gekrulde kittens verkregen. Dit bevestigde dat beide rassen hetzelfde gen bezitten dat verantwoordelijk is voor de krulhaarmutatie. De F.I.Fe en de L.O.O.F. hebben de German Rex erkend. De C.F.A. daarentegen onderscheidt hem niet van de Cornish Rex en de Devon Rex. De German Rex is erg zeldzaam.

Algemene kenmerken

Middelgroot, sterk en gespierd. Gewicht: 2,5 tot 4,5 kilo.

Karakter en bijzonderheden

Een actieve, maar geduldige kat. Hij heeft een gelijkmatig karakter, kan goed met andere katten opschieten en is erg aanhankelijk tegenover zijn baasje. De verzorging is eenvoudig.

Herkomst

 • Hoofd
  Afgerond, met een flinke ruimte tussen de oren. Goed ontwikkelde wangen. De neus heeft een lichte stop bij de basis. Massieve, sterke kin. De snorharen zijn korter dan normaal en gekruld.
 • Oren
  Middelgroot, breed aan de basis en met licht afgeronde uiteinden. De buitenkant is bedekt met fijn en dik haar, de binnenkant is licht behaard.
 • Ogen
  Middelgroot, goed uit elkaar geplaatst en goed geopend. Ze moeten eenkleurig zijn, glanzend en de kleur moet in harmonie zijn met die van de vacht.
 • Lichaam
  Middelgroot, stevig, gespierd maar niet massief of zwaar. Een ronde en krachtige borst. De rug loopt recht van de schouders tot de achterhand.
 • Poten
  Slanke, middellange poten. Goed ontwikkelde, iets ovale of ronde voeten.
 • Staart
  Middellang, dik bij de aanzet en dunner uitlopend naar de afgeronde punt. Vol behaard.
 • Vacht
  Kort, fluwelig, zacht, heel zijdeachtig. Hij moet golfjes of krullen hebben. Gekruld over het hele lichaam, langer dan bij de Cornish Rex en meer van het lichaam afstaand. Geen dekhaar.
 • Kleur
  Alle kleuren zijn erkend, behalve chocolate, lilac en colourpoint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *