Foreign White

Foreign White
Ras:Foreign White
Herkomst:Groot-Brittanniê
Karakter:Sociaal, mensgericht, aanhankelijk, luidruchtig
Uiterlijk:Middelgroot, elegant, lang, slank, gespierd, sierlijk
Vacht:Kort, zacht, weinig onderhaar
Kleuren:Effen wit

Herkomst

De Foreign White vond zijn oorsprong in Londen (Engeland) in de jaren 1960. Het doel was een witte kat te fokken met blauwe ogen. Om doofheid te voorkomen, vaak geassocieerd met blauwe ogen en een witte vacht, werd er gekruist met een Seal Point Siamees. Dit bleek een gemakkelijke oplossing omdat blauwe ogen door een ander gen werden veroorzaakt. In die tijd begonnen de Ieren ook met het fokken van Foreign Whites. Zij gebruiken hiervoor een ander type Siamees, de Redpoint.

Algemene kenmerken

De Foreign White is een prachtige verschijning met opvallende diepblauwe ogen. Zijn ogen stammen af van de blauwe ogen van de Siamees. Hoewel de vacht wit is als gevolg van de genetische oorsprong van de blauwe ogen, komt er bij dit ras geen doofheid voor.

De Foreign White is ongeveer even groot als de Siamees en heeft een witte vacht. Sommige mensen die niet bekend zijn met dit ras beschrijven de Foreign White als een ‘Witte Siamees’. In tegenstelling tot andere Oosterse rassen, staat fokken van de Foreign White kruisingen met andere Oosterse rassen dan de Siamees niet toe. Deze strenge fokrichtlijnen hebbben ertoe bijgedragen dat doofheid werd voorkomen, zoals je soms ziet bij andere rassen met blauwe ogen.

Dit ras moet niet verward worden met de Oriëntal White. De Oriëntal White staat variërende oogkleuren toe, inclusief groen en meerkleurig. De enige toelaatbare oogkleur voor de Foreign White is blauw.

Karakter en bijzonderheden

De Foreign White lijkt op de Siamees in zijn persoonlijkheid, al is hij rustiger dan de Siamees. De Foreign White is wel net zo spraakzaam, maar zijn stem is iets zachter. Deze kat hecht zich sterk aan mensen en vaak hecht hij zich aan één persoon. Ondanks zijn aanhankelijke karakter toont deze kat zijn genegenheid alleen wanneer hij dat wil.

Uiterlijk

 • Hoofd
  Wigvormig, samen met de oren de vorm van een driehoek. Lange neus.
 • Oren
  Groot, schuingeplaatst.
 • Ogen
  Amandelvormig, helder diep blauw.
 • Lichaam
  Lang en slank, de achterhand hoger dan de schouders. Goed gespierd en elegant.
 • Poten
  Lang en slank met ovale voetjes.
 • Staart
  Lang en taps toelopend, zweepachtig, zonder knik.
 • Vacht
  Zijdezacht, kort en fijn van structuur. Weinig ondervacht. Heeft geen speciale verzorging nodig.
 • Kleur
  Puur wit, zonder enige tekening of schaduw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *