Storingen, werkzaamheden en mededelingen

Kat kijkt niet blij

Storingen en mededelingen

Van tijd tot tijd vinden er updates plaats aan zowel de software op De Kattensite als aan de content van de website. Updates, wijzigingen en eventuele technische storingen die van invloed zijn op de bezoekerservaring worden op deze pagina gemeld.

Door een technisch mankement is het forum helaas niet bereikbaar. Dit kan zo’n 24 uur duren, maar hopelijk is het sneller opgelost. Onze excuses voor het ongemak. Als er een update over deze situatie is, dan lees je het hier.

UPDATE 12:40 uur:
Het forum is weer bereikbaar.

Door nog onbekende oorzaak is er momenteel helaas een storing waardoor onze website/forum/e-mail niet beschikbaar is. We proberen het zsm op te lossen. Zodra alles weer werkt, zullen we dat hier (en op onze Facebookpagina) mededelen. Onze excuses voor het ongemak.

UPDATE: 8 september 2023 – Bij het serverpark van onze webhost hebben er een aantal koelunits het begeven, waardoor meerdere servers werden uitgeschakeld, waaronder onze server. De koelunits zijn vervangen, waarna de boel weer werd opgestart. Hopelijk blijven verdere storingen uit.

Door nog onbekende oorzaak is ons forum momenteel niet bereikbaar. Zodra het forum weer werkt, zullen we dat hier (en op onze Facebookpagina) mededelen. Onze excuses voor het ongemak.

UPDATE: 1 oktober 2022 – Na het repareren van een corrupte tabel, is het forum weer bereikbaar.

De afgelopen maanden zijn we hard aan het werk geweest om de website opnieuw vorm te geven, waarbij iedere pagina opnieuw gebouwd is. Sinds afgelopen nacht staat de vernieuwde website online, echter, er zijn nog wat bugs op te lossen, waardoor het mogelijk is dat bezoekers de 404-pagina te zien krijgen.

Dat willen we vandaag nog opgehelderd krijgen, maar mocht je onverhoopt op de website tegen een 404-pagina aanlopen, dan stellen we het zeer op prijs als je even wil melden (via de mail/PB) op welke pagina en op welke link je hebt geklikt, zodat we het direct kunnen verhelpen.

Zodra alles weer picobello in orde is, melden we het hier weer even. Onze excuses voor het ongemak.

UPDATE: 22 december 2021 – Voor zover we kunnen zien, zijn alle oneffenheden gladgestreken, maar mocht er nog iets de kop opsteken, aarzel niet en stuur ons even een berichtje.

M.b.t. kernelupdates zal in de nacht van 18 op 19 oktober 2020 de onderliggende hardware van de server geupgrade worden. De upgrade zal tussen 23:00 en 06:00 uur worden uitgevoerd. De verwachte downtime zal ongeveer dertig minuten bedragen. Tijdens de upgrade is het niet mogelijk de website en/of het forum te bezoeken. Mocht de update onverkoopt langer duren, dan zal dit worden gemeld op onze Facebookpagina.

M.b.t. kernelupdates zal maandag 3 september 2018 de onderliggende hardware van de server geupgrade worden. De upgrades zullen in de ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur worden uitgevoerd. De verwachte downtime zal ongeveer vijf tot tien minuten bedragen.

Er is een nieuwe update van de forumsoftware geïnstalleerd. Tijdens het updaten was het forum tijdelijk niet bereikbaar. De update was om 01:50 uur voltooid.

Na wat aanpassingen op de server worden een aantal afbeeldingen op de website niet geladen. We proberen dit zo snel mogelijk te verhelpen. [Opgelost]

Forumsoftware
Vandaag is het forum flink wat uren uit de lucht geweest wegens onderhoud. Na het vernieuwen van onze gehele website, was het eindelijk de beurt aan de verouderde forumsoftware. Omdat de nieuwe forumsoftware volledig opnieuw is gemaakt, is deze ook niet meer compatibel met de oude versie. Hierdoor zijn de kleuren en het template komen te vervallen. De eerstkomende periode zullen we het dan ook met het standaard blauwe forum moeten doen, maar langzaamaan zullen we de kleuren weer terugveranderen in de staat die we gewend waren (min of meer).

In de afgelopen maanden zijn we hard bezig geweest om achter de schermen de website van De Kattensite te vernieuwen. De nieuwe website is van de grond af opnieuw gemaakt en gestyled en zal niet alleen via de desktop goed bereikbaar zijn, maar ook via een tablet of smartphone.

Verwijderde onderdelen
De Fotogallery en het Weblog zullen gaan verdwijnen. De Fotogallery, omdat die software hevig verouderd is en niet meer in ons nieuwe model past en ook omdat de aanloop er naartoe teruggelopen is vanwege de ouderwetse gebruikersinterface. Het Weblog zal geintegreerd worden in de nieuwe website.

Forumsoftware
Aan het forum zal nu nog niets veranderen, maar omdat de allernieuwste versie van de forumsoftware ook onvermijdelijk een verandering in het uiterlijk teweeg zal brengen, zal ook het forum er binnenkort anders uit gaan zien. Maar zover is het nog niet.

Omzetting
Vandaag is de nieuwe website op de plek van de huidige website gezet en dat heeft helaas wat downtime veroorzaakt waarbij de website niet bereikbaar was. Inmiddels staat alles op de juiste plek en er zijn geen fouten geconstateerd. Eventueel gevonden fouten kunnen doorgegeven worden mbv ons contactformulier.

Om met de tijd mee te gaan verhuist De Kattensite weer naar een nieuwe server met nieuwere software. De verhuizing zal hopelijk net als de laatste keer slechts zo’n 45 minuten in beslag nemen.

Microsoft heeft helaas besloten een groot aantal IP adressen zonder duidelijke aanleiding te blokkeren, waaronder het IP-adres van De Kattensite. Hierdoor is het voor De Kattensite niet mogelijk mail te versturen aan Hotmail-adressen of andere accounts die behoren bij Microsoft.

Dat betekent dat wanneer je je registreert op ons forum met een Hotmail-account, je de activatiemail niet zult ontvangen en inloggen op ons forum niet mogelijk is. Registreer je dus met een ander e-mailadres, bijv. van Gmail.

Wij hebben inmiddels e-mailcontact opgenomen met Microsoft om de-listing aan te vragen. Het is momenteel nog niet duidelijk hoelang deze blokkade gaat duren. Op deze pagina houden we je op de hoogte.

Vanmiddag werd ons kattenforum geplaagd door een gecrashte tabel in de database, waardoor het onmogelijk was het forum te gebruiken. Momenteel werken wij aan een oplossing om dit zsm te verhelpen.

Update:
Ons kundige hostingbedrijf heeft de fout inmiddels verholpen.

Vanochtend werd ons kattenforum geplaagd door een gecrashte tabel in de database, waardoor het onmogelijk was het forum te gebruiken. Inmiddels is de tabel weer gerepareerd en werkt het forum weer. Mochten er zich nog fouten voordoen, dan horen wij dit graag zsm via de e-mail of Facebook.

De eerder gemelde storing m.b.t. de blokkade van De Kattensite mail naar Hotmail/Live Mail is opgeheven. Alle e-mail komt na testen weer aan bij de gebruikers. Echter, gebruikers die zich tijdens de blokkade hebben geregistreerd op ons forum, hebben het activatiebericht niet ontvangen. wanneer u zich in de laatste paar dagen hebt aangemeldt en het activatiebericht is niet ontvangen, neemt u dan via de e-mail contact met ons op, dan zullen we het direct verhelpen.

Alle post die momenteel vanuit De Kattensite wordt verstuurd naar een Hotmail- of Livegebruiker, zal helaas niet aankomen.

Wegens een onbekende oorzaak is het momenteel niet mogelijk voor Hotmail- of Live e-mailgebruikers om zich met een Hotmail- of Live e-mailadres te registreren op ons forum. Ook de reeds geregistreerden met zo’n adres zullen geen automatische berichten meer kunnen ontvangen die door ons forum worden verstuurd, bijv. wanneer zij zich hebben geabonneerd op een topic dat zij willen volgen.

Daarnaast kan iedereen een mail vanuit Hotmail/Live naar ons sturen, maar als u geen alternatief antwoordadres (elk ander geldig e-mailadres buiten Hotmail of Live) in de mail zet, kunnen wij u momenteel niet beantwoorden.

Wij proberen dit zo snel mogelijk te verhelpen, maar kunnen nog geen datum noemen omdat een deel van de afhandeling bij Microsoft ligt.