Rian Lemmen

Author picture

Rian Lemmen heeft 4 jaar journalistiek gestudeerd en is thans eindredacteur bij FTV Productions. Eerder werkte zij o.a. voor Rene Stokvis Producties.

Verder is zij moeder van Anne (2010), woont samen in 'het leukste huis van Baarn' en in haar vrije tijd schrijft zij o.a. columns voor De Kattensite.

Rian heeft twee asielkatten, Luna en Siepie. Een innige vriendschap tussen deze twee kattenkoppen zit er nog niet in, maar de weg daar naartoe levert hun baasje voldoende materiaal op voor treffende columns.

Columns

Column Weer weg

Weer weg

Luna was vanavond weer eens weg. “Ze is lekker even op pad, gezellig de hort op” zei mijn vriend. “Dat krijg je met dit weer”. Nee, dacht ik, jij kattenleek…

Lees verder »
Column Nog meer aandacht

Nog meer aandacht

Sinds ons meisje Anne er is, slapen de poezels ’s nachts niet meer op onze slaapkamer, want daar staat nu nog het babywiegje. Niet dat ze dat willen hoor.

Lees verder »
Column Binnen

Binnen

In de herfst en winter zijn ze helemaal op en top huisdier. Binnen, binnenshuis, in huis, alles is goed, zo lang ze maar niet naar buiten hoeven.

Lees verder »
Column Kattenvrouw

Kattenvrouw

Daar zag mezelf ineens gewoon zitten: op de bank, met dikke buik, onderuitgezakt en mijn vriend commanderend wat er allemaal nog moest gebeuren in huis.

Lees verder »
Column Zaagseltjes

Zaagseltjes

Siep en Luun zijn ontevreden over de regelmaat waarmee hun drollen verwijderd worden uit de kattenbak. Het is niet vaak genoeg.

Lees verder »
Column Poten

Poten

Spinnen zitten graag in ons huis, meestal ongezien in een hoekje maar ook soms duidelijk eng zichtbaar op een witte muur.

Lees verder »
Column De Verandering

De Verandering

Door die verandering willen wij nog vaker bij ons baasje liggen. ‘Het is d’r geur, het is echt d’r geur’ blijft Luna maar herhalen, maar er is meer, waardoor wij onweerstaanbaar naar haar toe getrokken worden.

Lees verder »
Column Aandacht

Aandacht

Siepie wil aandacht. Dat willen de meeste katten zo op z’n tijd, maar niet al te vaak en alleen als ze er om vragen. Siepie vraagt er de ganse dag om.

Lees verder »
Column Weg

Weg

Luna is weg. Ze is vanavond gewoon, net als anders, nog even naar buiten gegaan na haar laatste avondhapje en is daarna niet meer terug gekomen.

Lees verder »
Column Monster

Monster

Het begon maandag met Luna’s astma avontuur. Van de ene op de andere dag was ze kortademig, hoesterig en kwam er een piepje uit haar keel.

Lees verder »
Column Klimmen

Klimmen

Op een mooie dag, toen Luna en Siepie in de tuin vertoefden, besloot Siep dat die tuin van ons wel aardig was, maar daarbuiten is het natuurlijk altijd interessanter.

Lees verder »