De Verandering

Er is iets met ons baasje. We weten nog niet precies wat, maar het is in ieder geval een gezellige verandering. Volgens Luna ruikt ze gewoon anders en eigenlijk lekkerder, maar Siep kan daar geen definitieve ‘ja’ op geven. Maar het maakt ons niet zoveel uit. Het is, zoals we zeiden, een gezellige en dus positieve verandering. En daar houden wij wel van.

Plakkerig

Column De VeranderingDoor die verandering willen wij nog vaker bij ons baasje liggen. ‘Het is d’r geur, het is echt d’r geur’ blijft Luna maar herhalen, maar er is meer, waardoor wij onweerstaanbaar naar haar toe getrokken worden. Ook nu in de zomer liggen we ’s nachts lekker plakkerig tegen haar aan. Soms duwt ze ons dan weg, maar het helpt niet: De Verandering is sterker dan wijzelf. En hup, daar springen we weer terug op bed. Het liefst op ons baasje, of gezellig naast haar hoofd. En dan maar ronken van tevredenheid.

Het baasje wist eerst zelf niet dat er wat met haar was, maar inmiddels heeft ze het ook door. We hebben geen idee of zij De Verandering begrijpt, maar ze doet er in ieder geval niets aan om de situatie weer terug te draaien. En dat is mooi.
Ze stapt ’s nachts wel enorm vaak uit bed, dat waren we nog vergeten te zeggen. Dat is wel eens vervelend, nou ja: voor ons valt het wel mee, maar wij denken dat het vervelend is voor haar, want ze doet dit zuchtend en klagend. Maar gelukkig liggen wij daar weer voor haar klaar, als ze terug komt en kunnen we gezellig samen verder slapen.

Minder aandacht

Ook is ze nu veel vaker thuis. Vooral in het begin van De Verandering kwam ze soms midden op de dag al terug van haar werk en ging dan – ook weer uiterst gezellig – op de bank liggen. Wij er meteen bij natuurlijk.
Het is bijna een idyllische situatie. Wij met z’n drieën tegen de hele wereld, zo voelt het. Wij geven elkaar zelfs al kopjes en soms wassen we elkaar. Maar dat zal per ongeluk zijn.

Nu hoorden we laatst dat ons baasje tegen het andere, grote baasje zei, dat ze had gelezen dat ze ons ‘nu al’ (?) minder aandacht zou moeten geven. Dan zouden we straks (?) niet hoeven te wennen aan minder aandacht. MINDER AANDACHT? Waar kan dat nou goed voor zijn?

“Het is bijna een idyllische situatie. Wij met z’n drieën tegen de hele wereld, zo voelt het…”

Stiekem oefenen

In ieder geval lukt haar dat gelukkig niet zo goed, minder aandacht geven. Daar zijn we natuurlijk te lief voor. Siep wordt nu zelfs al elke avond naar bed gebracht. Dan loopt het baasje naar boven, Siep gaat achter haar aan, springt op een tafel in de computerkamer en dan wordt Siepie fijn in haar hangmandje getild. Volgens het andere grote baasje is ze stiekem al aan het oefenen. Waarvoor? Wij denken dat ze oefent om Luna straks ook naar bed te kunnen brengen, want die laat zich nu nog niet zo snel vangen.

Misschien komen we erachter, misschien ook niet. Wat maakt het uit. Wij vinden De Verandering, zoals nu wel duidelijk is, helemaal top. Niets meer aan doen. Behalve misschien dat we als tip aan ons baasje willen meegeven dat ze minder moet eten. Straks kunnen we helemaal niet meer comfortabel op haar buik liggen en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *