Wat uw kat u vertelt

Na Kattengeheimen is er nu het tweede boek van de beroemde Engelse kattengedragsdeskundige Vicky Halls.

Kattenboek - Wat uw kat u verteltWat uw kat u vertelt biedt kattenbazen – en bazinnen de mogelijkheid het mysterieuze gedrag van hun kat te doorgronden. De auteur helpt hen bij het identificeren van de oorzaken van het gedrag van hun kat en daarnaast geeft ze ook advies om problemen te overwinnen. In dit boek wordt per thema ingegaan op gedragsproblemen, zoals onzindelijkheid, agressie en angst.

Verder zijn informatieve en onderhoudende case studies uit Vicky Halls’ persoonlijke en professionele ervaringen opgenomen. Elke case is zowel informatief als onderhoudend en zal kattenbezitters ongetwijfeld een beter begrip geven van wat hun kat wil en nodig heeft.

Recensie

De auteur, een succesvolle Engelse gedragstherapeute voor katten heeft opnieuw een duidelijk boek geschreven over katten met problemen en hun bazen. Het accent ligt, meer dan in haar boek ‘Kattengeheimen’, op de analyse van de problemen en het vinden van passende oplossingen. Dat wil beslist niet zeggen, dat er geen amusante passages in het boek te vinden zijn. Bovendien heeft de schrijfster een luchtige stijl die in de vertaling goed bewaard is gebleven. Veel aandacht krijgen meerkatshuishoudens en katten die niet naar buiten mogen. Kattenbezitters zullen veel aan de tips hebben. Toch heeft Vicky niet voor alles een oplossing. Zo heeft ze geen goed antwoord op het probleem van pica. Pica is het eten van oneetbare zaken zoals wol wat veel Siamezen doen. Uitstekend boek voor kattenbezitters. De zwart-wittekeningen passen goed bij de tekst. Met register.

  • € 19,99
  • Nederlandstalig
  • 256 pagina’s
  • 9789022544518
  • juli 2006
Bekijk op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *