Zaagseltjes

Siep en Luun zijn ontevreden over de regelmaat waarmee hun drollen verwijderd worden uit de kattenbak. Het is niet vaak genoeg. Voor de leken onder ons: als je de kattenbak minder vaak verschoont en je gebruikt houtkorrels, dan vallen deze korrels op een gegeven moment uit elkaar en wordt het zaagsel. Dat is prima voor een konijn, maar Luun en Siep zijn katten en zaagsel gaat tussen de kussentjes aan de onderkant van je poten zitten.

Reukzin

Column ZaagseltjesDaarom wassen die twee van mij hun poten overdreven vaak en op plekken waar ik het goed kan zien. De zaagselstukjes worden hierbij duidelijk uitgespuugd en die vind ik dus niet alleen tussen hun kussentjes, maar ook in de woonkamer en op de bank. En op de trap en op tafel. Dat is niet smakelijk natuurlijk, maar ja, wat doe ik eraan op dit moment? Ik ben zwanger en dan mag je absoluut niet zelf de kattenbak verschonen.

Dat gebeurt nu door mijn vriend en die heeft een andere mening over de properheid van de kattenbak. Hij schept elke ochtend de drollen en verschoont één keer in de anderhalve week de gehele bak in plaats van mijn één keer in de week. En da’s wennen voor de poezels. En voor mij, want ik vind vieze zaagseltjes in huis smerig. Mannen denken daar heel anders over, heb ik gemerkt. Sterker nog, hij ziet ze niet. Ook hebben we discussies over de geur van de kattenbak. Ik ruik deze al als ik ons huis binnenkom, hij zegt dat zwangere vrouwen een sterkere reukzin hebben en dat het daardoor komt. Misschien heeft hij gelijk. Woest schoonmaken lijkt de laatste tijd sowieso een nieuwe hobby van me (lang leve de nesteldrang), dus wellicht zie en ruik ik zaagseltjes en andere viezigheid die er niet is.

“Ik dacht altijd dat ik als enige tegen onze katten praatte en dat ze ook alleen tegen mij terug praten…”

Instemmende geluiden

Ik ben er natuurlijk ook heel blij mee dat hij het doet. Hij hád namelijk kunnen zeggen ‘je doet maar handschoenen aan, het zijn jouw katten’, maar in plaats daarvan hoorde ik hem laatst tegen Siepie kletsen: ‘Goedemorgen Siep, we zullen eerst maar eens je wc schoonmaken. En wil je daarna lekker wat eten?’ Ik dacht altijd dat ik als enige tegen onze katten praatte en dat ze ook alleen tegen mij terug praten, maar dat is dus niet zo. Siepie produceerde dezelfde instemmende geluiden als ze altijd bij mij doet. Brokken zijn brokken, om het even welke hand ze in hun bakje doet.

Waarschijnlijk liggen de zaagseltjes er normaal gesproken ook altijd. Alleen vallen ze me dan misschien niet zo op. En mijn katten zijn, hoe langer ik er over nadenk, eigenlijk altijd al fan geweest van zichzelf overdadig wassen… Tja, zwanger zijn is leuk, maar maakt je ook raar. Ik moet denk ik maar eens lekker wat rusten op de bank. De anderhalve week is vandaag weer om en dan zit er ook een leuke kant aan die nesteldrang. En dat is natuurlijk hóren dat er schoongemaakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *