Over Dieren – Katten en kittens

Kattenboek - Katten en kittens

Dit boek biedt u een overzicht van alle aspecten over de kat als huisdier. Uitermate geschikt en interessant voor elke katteneigenaar. Het geeft specifieke informatie over het gedrag, de gezondheid, de voeding, de verzorging, de voortplanting en de geboorte.

Biologische en medische aspecten worden ruimschoots belicht, waardoor u bij een bezoek aan de dierenarts beslagen ten ijs komt, maar ook na een bezoek aan de dierenarts een en ander nog eens rustig kunt nalezen.

Wilt u als katteneigenaar een nestje fokken, dan is het hoofdstuk Genetica interessant. In begrijpelijke bewoordingen wordt uitgelegd hoe de mogelijke uitkomsten voorspeld kunnen worden van bijvoorbeeld de kleuren en patronen van de kittenvachtjes. Een apart hoofdstuk is gewijd aan rassen, hun herkomst, hun karakter en hun voorkomen.

Recensie

Een vrij beknopt algemeen boek over huiskatten. De katten worden beschreven van binnen en van buiten en van hun eerste tot hun laatste dag. Het kiezen van een kat, eigenschappen, gezondheid, dierenarts, allergie, vakantie, kattenbak, verzorging, gedrag, voortplanting, geboorte, kittens en oudere katten, begraven of cremeren: het komt allemaal aan bod. Voor hen die willen pronken met hun kat, is er informatie over kattenshows en de jurybeoordeling. De beschrijving van de vele kattenrassen met hun verschillen, vachten en patronen vult ruim dertig procent van de inhoud van het boek. Veel informatie in eenvoudige en begrijpelijke taal. De kwaliteit van de kleurenfoto’s is wisselend. Helaas geen register.

Een volledig en praktisch naslagwerk voor iedere kattenliefhebber.

  • € 14,95
  • Nederlandstalig
  • 183 pagina’s
  • 9789058216076
  • mei 2009
Bekijk op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *