Kattig of poeslief?

Geef je kitten een optimale start en leer hem alles wat hij nodig heeft om een ontspannen en evenwichtige kat te worden. Een kat die optimaal is voorbereid op alles wat hij in zijn leven tegenkomt, van dierenartsbezoek, stofzuiger en vachtverzorging tot het gebruik van krabpaal en kattenbak. Leer hoe je op de juiste manier met je kitten kunt spelen of hoe je een kat veilig naar buiten laat.

Kattenboek - Kattig of poeslief?Auteur Liesbeth Puts is een ervaren en gecertificeerd kattengedragstherapeut. Ze geeft je op een heldere en overzichtelijke manier inzicht in het leven van je kitten. Haar adviezen zijn wetenschappelijk onderbouwd, maar vooral praktisch toepasbaar. De talloze vragen en problemen die ze in de afgelopen jaren kreeg voorgelegd, vormen de basis voor dit boekje. “Kattig of poeslief?” is zo opgezet dat je je kunt beperken tot het lezen van enkele delen of van losse hoofdstukken. Het boek is verdeeld in acht onderwerpen: Aanschaf, Opgroeien, Gezondheid, Belonen en straffen, Nieuw gedrag aanleren, Verzorging, Gedrag afleren en Spelen.

Of je van plan bent om een kitten aan te schaffen of adviezen nodig hebt bij de opvoeding, “Kattig of poeslief?” is een betrouwbare en onmisbare hulp tijdens het eerste levensjaar van je kitten!

Recensie

Elk jaar vinden duizenden jonge katjes hun weg in onze huishoudens. Kattengedragstherapeut Liesbeth Puts geeft in deze gids raad aan iedereen die een kitten in huis gaat nemen. Het begint al bij de aanschaf: waar moet je op letten bij de keuze en wat moet je doen in je huis voordat het katje er is, om te voorkomen dat het een chaos wordt. Stap voor stap worden de zaken behandeld waarmee de bezitter van zo’n kattenkind in het eerste levensjaar van de miauwende medebewoner te maken krijgt.

Leer hoe je op de juiste manier met je kitten kunt spelen of hoe je een kat veilig naar buiten laat.

Het reageren op dat miauwen hoort daar natuurlijk ook bij. Het gedrag wordt geanalyseerd, waarbij niet alleen de oorzaken worden beschreven, maar ook wat de beste manier voor de mens is om daarmee om te gaan. De tekst is helder en duidelijk geschreven vanuit de praktijk, met tips in gekleurde kaders. Zakelijkheid overheerst, maar dat is in dit geval een voordeel. Als illustraties vinden we een paar geslaagde kleurenfoto’s van kittens. Met inhoudsopgave. Jammer, dat een register ontbreekt.

  • € 14,99
  • Nederlandstalig
  • 179 pagina’s
  • 9789081565905
Bekijk op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *