Als de kat het voor het zeggen had

‘Als de kat het voor het zeggen had’ is hét naslagwerk voor de liefhebber van katten. Een handleiding om je kat beter te leren begrijpen.

Kattenboek - Als de kat het voor het zeggen had‘Als de kat het voor het zeggen had’ van Liesbeth Puts is het perfecte naslagwerk om het je kat helemaal naar de zin te maken. De vele mooie foto’s en praktische richtlijnen helpen iedereen om katten beter te begrijpen. Want zelfs het schattigste jonge poesje is van nature een wild roofdier. Hoe kan de kattenliefhebber verstaan wat zijn huisdier eigenlijk wil en beantwoorden aan zijn natuurlijke behoeftes? Al is het maar om er zelf gelukkig van te worden, want een probleemkat is lastig en een gelukkige kat bezorgt zijn baasje juist veel plezier. Dit boek is het ideale cadeau voor elke kattenliefhebber, met tips die iedereen helpen om katten te begrijpen. Met veel verhelderende én aandoenlijke foto’s.

Liesbeth Puts heeft een succesvolle praktijk in Zeist als kattengedragsdeskundige en geeft cursussen en lezingen voor zowel katteneigenaren als dierenartsen. Ze schrijft praktische boeken over katten en blogt over kattengedrag.

Recensie

“Als de kat het voor het zeggen had” is een ‘musthave’ voor alle mensen die met katten omgaan, Denk hierbij aan katteneigenaren en professionals zoals bijvoorbeeld dierenartsen of kattentrimmers. Zelfs voor de doorgewinterde katteneigenaar bevat dit dikke boek nog relevante informatie. Mijn kennis over katten is weer flink opgefrist. Afgelopen maand verwelkomde ik mijn nieuwe kitten. Dit boek is voor mij een bron van handige weetjes en een stappenplan, om de koppeling met mijn 2 Brits Kortharen tot een succes te maken. Er staat o.a. beschreven waar je op moet letten als je een kitten wilt aanschaffen, hoe je je kat kunt opvoeden en waar je krabpalen, de voer- en drinkbakken het beste kunt neerzetten. Ook leer ik in dit boek veel over kattengedrag. Dit boek geeft daarnaast alternatieven die veel beter werken dan afstraffen. Ook lees ik dat je aan kleine signalen al eerder kunt zien hoe gezond je kat is. Al met al zeer complete, praktische informatie en tips over leven met katten, hun gedrag en leefomgeving.

Dit boek is het ideale cadeau voor elke kattenliefhebber, met tips die iedereen helpen om katten te begrijpen.

Liesbeth Puts is een kattengedragsdeskundige met een eigen praktijk. De toon van haar boek is vriendelijk en prettig. Daardoor komt de informatie niet belerend over op de lezer. Ik zie een duidelijke opbouw in het boek. De foto’s in het boek vind ik zó mooi en herkenbaar. Feiten over katten en antwoorden op vragen uit de praktijk staan in een apart gekleurd stukje met een voetafdruk van een kat. Dat is wel gemakkelijk, zodat het de lezer niet zal ontgaan.

  • € 20,-
  • Nederlandstalig
  • 224 pagina’s
  • 9789021578057
Bekijk op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *