Spelletjes voor kittens

Kattenboek - Spelletjes voor kittens

Katten worden soms ten onrechte beschouwd als afstandelijke wezens die het liefst in hun eigen wereldje leven.

In werkelijkheid zijn ze, zoals duidelijk wordt in dit leuke boek, gek op het gezelschap van mensen en een van de beste manieren om de band met uw kat te versterken is samen spelletjes doen. Dit is niet alleen leuk voor uw kat, maar zorgt er ook voor dat hij geestelijk en lichamelijk actief blijft. Als uw kat dagelijks braingames doet, leert hij spelenderwijs allerlei nieuwe dingen.

Dit innovatieve boek laat zien hoe u er met een aantal simpele, maar nuttige braingames voor kunt zorgen dat uw kat gelukkiger, gezonder en aanhankelijker wordt. Dit is een geweldige verzameling leuke spelletjes, kunstjes en activiteiten die u samen met uw kat kunt doen om hem gelukkig, fit en scherp te houden.

Recensie

‘Veel mensen denken ten onrechte dat je katten niet veel kunt leren. Dit komt doordat katten niet bereid zijn om eindeloos iets voor mensen te doen.’ Hiermee opent het eerste hoofdstuk van dit boek waarin 33 spelletjes worden beschreven die je je kat (misschien) wel kunt leren. Het zijn spelletjes waarin gebruikgemaakt wordt van de natuurlijke vaardigheden van de kat. En dan gaat het over zitten, liggen, grabbelton e.d. De spelletjes zijn verdeeld naar karakters van de katten: actieve, passieve, slimme (creatieve) en extraverte katten.

Als uw kat dagelijks braingames doet, leert hij spelenderwijs allerlei nieuwe dingen.

Spellen voor binnen en buiten en ook spelletjes voor de praktijk, zoals wennen aan de reismand. Het boek staat vol kleurenfoto’s van de schrijfster met haar kat. Met korte teksten wordt duidelijk gemaakt wat er te leren valt. De noodzakelijke beloningen worden niet vergeten.

Het boek is vertaald uit het Engels, maar de vertalers hebben het zichzelf gemakkelijk gemaakt. Woorden als kittens, brain games en target zijn niet vertaald. Vooral ’target’ kom veel voor. Dat Engelse woord kan hier o.a. plek, plaats, ding en voorwerp betekenen. De auteur is een diergedragsspecialist met een eigen praktijk.

  • € 12,50
  • Nederlandstalig
  • 96 pagina’s
  • 9789048314232
  • april 2017
Koop bij bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *