Kat raakt klem in venster

“In de Roemeense hoofdstad Boekarest heeft een onhandige kat voor de nodige hilariteit gezorgd. Het beestje was klem geraakt tussen de opening van een venster van een appartement.”

Kat zit klem in kantelraamDe onfortuinlijke kat bengelde hulpeloos in de opening van het venster en werd wel al snel opgemerkt door enkele voorbijgangers en een cameraploeg. Toen duidelijk werd dat het dier er echt niet in zou slagen om zichzelf te bevrijden, ondernam een van de passanten een reddingsactie. De man beklom het gebouw en slaagde er in om de kat uit haar penibele situatie te bevrijden.”

[Red.]: “In het bovenstaande bericht wordt gesproken van ‘hilariteit’ en ‘onhandige kat’, maar de werkelijkheid is dat kantel- en kiepramen zonder beveiliging zorgen voor een langzame, pijnlijke dood voor katten die erin vast komen te zitten. Het dier probeert los te komen maar zakt steeds dieper in de smaller wordende opening, totdat het dier sterft van uitputting en het afknellen van de buik. Dit gebeurt helaas tientallen keren per jaar, zolang men de ramen niet beveiligd met een rooster aan de zijkanten van het openstaande raam.

Zie ook: Kantelraam fataal voor katten

Meest recente artikelen

Oekrainse vluchteling met kat

Hulp voor dieren uit Oekraïne

De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. U kunt helpen: heeft u transportmandjes, kattenbedjes, diervoeder, kattenspeeltjes, etc. over, dan zou het fantastisch zijn als u deze wil doneren.

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *