NewScientist: “Chileense wilde katten ter grootte van kittens dreigen uit te sterven”

Chileense wilde kat

Een van ’s werelds kleinste en schattigste wilde katten staat op uitsterven – en dat terwijl hij veerkrachtiger is dan vergelijkbare diersoorten. Mensen lijken de boosdoener.

De nachtkat (Leopardus guigna), ook wel bekend als kodkod, leeft in Chili en is de kleinste katachtige op het Amerikaanse continent. De knuffelbare beestjes wegen slechts 2 tot 2,5 kilo, ongeveer de helft van een gewone huiskat. De nachtkatpopulatie slinkt. Volgens recente schattingen zijn er nog maar 10.000 volwassen exemplaren over – de helft van het aantal leeuwen. Nicolás Gálvez en zijn collega’s van de universiteit van Kent in het Verenigd Koninkrijk onderzochten de oorzaak van deze achteruitgang…

Meest recente artikelen

Oekrainse vluchteling met kat

Hulp voor dieren uit Oekraïne

De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. U kunt helpen: heeft u transportmandjes, kattenbedjes, diervoeder, kattenspeeltjes, etc. over, dan zou het fantastisch zijn als u deze wil doneren.

Lees verder »
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.