Hulp voor dieren uit Oekraïne

De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. U kunt helpen: heeft u transportmandjes, kattenbedjes, diervoeder, kattenspeeltjes, etc. over, dan zou het fantastisch zijn als u deze wil doneren.

Er is een vluchtelingenstroom op gang gekomen die ook Nederland heeft bereikt. Om mensen die huis en haard hebben moeten ontvluchten gedeeltelijk te ontzorgen, hebben verschillende dierenhulporganisaties de handen ineengeslagen voor één meldpunt.

Op het meldpunt Hulp voor Dieren uit Oekraïne kan hulp aangevraagd worden voor dieren die de oorlog zijn ontvlucht. Voor hulpvragen kunt u bellen met 088-811 3333 (ma t/m vrij 9.00-17.00 uur) of e-mailen op info@hulpvoordierenuitoekraine.nl. Momenteel is het nog onduidelijk hoe groot de vraag is en waar er precies behoefte aan is. Samen zoeken de dierenhulporganisaties op basis van de binnengekomen hulpvragen naar passende oplossingen. 

Waar moet ik aan denken?

Voor alle diergerelateerde kwesties kan hulp kan worden gezocht bij Hulp voor Dieren uit Oekraïne. Zo kunnen er dieren zijn die de benodigde vaccinaties nog niet hebben, zal de kat die onder de arm uit oorlogsgebied is meegenomen geen mandje bij zich hebben en niet iedereen zal tijdelijk ondergebracht kunnen worden op plekken waar huisdieren zijn toegestaan.

Wat kunt u doen?

Hebt u geen hulpvraag, maar wilt u wel helpen? Kunt u een gezin met een dier tijdelijk als gastgezin onderdak bieden, of hebt u bijvoorbeeld diervoer, vervoersmanden of andere zaken over?

Voor het bemensen van het meldpunt zoeken we vrijwilligers woonachtig in het midden van het land. Die kunnen zich via het contactformulier aanmelden.

Vul het contactformulier in en er zal z.s.m. contact met u worden opgenomen.

Hartelijk dank namens Hulp voor dieren uit Oekraïne.

3 reacties

    1. Beste Wil,

      Wat een goed initiatief! De organisatie die zich hiervoor inzet is Animal In Need. Je kunt het beste contact met hen opnemen over het adopteren van een kat uit Oekraïne.
      De pagina over het adopteren van een kat vind je HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *