Tips voor het voeren van je kat

Eten is voor katten, net als voor mensen, van levensbelang. Zonder kattenvoer kan een dier niet overleven. Hieronder staan een aantal tips waar je op kan letten bij het voeren van je kat(ten).

Privacy

Als het om eten gaat houden katten van privacy. Katten willen tijdens het eten niet gestoord worden en eten het liefst op een rustige plaats. Als je twee tot drie katten hebt dan is het daarom het beste om de voederbakjes op voldoende afstand van elkaar te zetten, zodat elk dier zonder lichamelijk contact met het dier ernaast in rust van zijn kattenvoer kan genieten. Het is het beste als de etensbak op een rustige plaats staat. Dus niet op de looproute van en naar de achter- of voordeur.

Pas op met hoeveelheden

Hoeveelheden voer kat/mensZoals je in dit schema kunt zien zijn menselijke hoeveelheden heel anders van etenshoeveelheden van uw kat. Voor een kat van 4.5 kilo staat het aantal calorieën in een kopje melk gelijk aan de menselijke hoeveelheid van 5 hamburgers. Als een kat 2 plakjes kaas eet is dat net zo veel alsof jij 4 chocoladerepen hebt gegeten.

Geen chocola

Chocolade bevat theobromina, een stof die gevaarlijk is voor katten. Dit valt in dezelfde catogorie als caffeïne en heeft effect op het zenuwstelsel, bloeddruk en de spijsvertering. Tevens blijken druiven en rozijnen ook giftig te zijn voor dieren, probeer deze dus te vermijden.

Tafelrestjes

Sommige katten zijn kunstenaars in bedelen en kunnen net doen alsof ze al dagen niets hebben gegeten. Kom niet in de verleiding om de restjes van het avondeten of de lunch aan je kat te geven. Zo moedigt je de kat juist aan om te bedelen om eten. Als je kat gewend is om te bedelen is het heel moeilijk om dit weer af te leren, wees dus niet bang om je gasten erop te wijzen dat het geven van de verkeerde tussendoortjes niet gezond is voor je kat.

Meest recente artikelen

Oekrainse vluchteling met kat

Hulp voor dieren uit Oekraïne

De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. U kunt helpen: heeft u transportmandjes, kattenbedjes, diervoeder, kattenspeeltjes, etc. over, dan zou het fantastisch zijn als u deze wil doneren.

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *