Tandenpoetsen bij katten

In het kader van de maand van het gebit (februari) brengt dierengebit.nl het gebit van honden en katten meer onder de aandacht. Naar hun mening werd er eigenlijk te veel aandacht aan honden besteed en zij hebben daarom het initiatief genomen om het tandenpoetsen bij katten beter uit te werken.

Gapende katDierengebit.nl heeft de tandenpoetspagina’s op de dierengebitsite uitgebreid. Ze adviseren om te poetsen en laten zelfs met een filmpje zien hoe je kunt poetsen. Als advies geven ze om een gaasje te gebruiken, dit wordt beter geaccepteerd dan het poetsen met een tandenborstel. Indien het poetsen niet lukt zijn er zelfs speciale tandenpoetsbrokken om de kat het gebit schoon te houden.

Zie deze link en de pagina’s daarna.

Het is belangrijk dat het gebit in de gaten wordt gehouden door de eigenaar, zeker bij maine coons, noorse boskatten en oosterse katten waarbij er vaak en veel problemen voorkomen. Deze hadden in veel gevallen door tandenpoetsen voorkomen kunnen worden.

Bron: www.dierengebit.nl

Meest recente artikelen

Oekrainse vluchteling met kat

Hulp voor dieren uit Oekraïne

De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. U kunt helpen: heeft u transportmandjes, kattenbedjes, diervoeder, kattenspeeltjes, etc. over, dan zou het fantastisch zijn als u deze wil doneren.

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *