• Nieuws Jaargetijde voor allergieën
 • Gezwollen ogen, niesbuien en jeuk. Het is weer volop allergietijd! Zeker nu de honden en katten in volle ruiperiode zitten. Wij helpen je om je huis zo allergievrij mogelijk te houden.

 • Allergie en niezen

  1) Je ziet ze misschien niet, maar mijten en huidschilfers van je huisdier kruipen in je tapijt of tussen houten planken. Stofzuig je huis daarom zeer regelmatig.

  2) Stofzuigen is goed. Maar doe het dan ook met een deftig apparaat. Heb je dieren in huis, dan is een toestel dat ook kleine deeltjes opzuigt en tegelijk filtert geen overbodige luxe.

  3) Hou mijten buiten door stoffen materialen regelmatig te wassen. Je lakens heet wassen is een must.

 • 4) Ook voor kleine diertjes kan je allergisch zijn. Zorg ervoor dat je ze niet tegenkomt in huis. Overvolle afvalbakken of kruimels trekken ongedierte aan. Wil je muizen en kakkerlakken geen kans geven, sluit je vuilniszak dan steeds goed af en hou je huis proper.

  5) Meer dan 30 procent van de allergiepatiënten hebben last van de huidschilfers en het speeksel van dieren. Het is dus belangrijk om je huisdier goed te verzorgen en wekelijks te borstelen.

  6) Weet dat de ruiperiode van je huisdier ook weer voorbijgaat. En dat ook de pollen van de bomen voor roet in het eten zorgen. Misschien goed om te onthouden voor als je weer eens stevig vloekt op je huisdier omdat je niesbuien maar niet stoppen.

  Bron: MF