Voedselbank voor huisdieren

Niet alleen de voedselbanken voor minima schieten in de hoofdstad als paddestoelen uit de grond. Er zijn nu ook voedseluitgiftepunten voor zwerfkatten. Stichting Castraatje, onderdeel van de Stichting Hart voor Kansloze Dieren, verstrekte op meerdere punten in de stad elke maand meer dan 25.000 blikken kattenvoer.

Zwerfkatten op straat
“En dan hebben we het dus nog niet eens over het droogvoer”, vult woordvoerder Ronald van Soest aan. De stichting luidt de noodklok want de aanvraag voor extra voedsel neemt gestaag toe. “We kunnen het allemaal niet meer bolwerken. Er bellen steeds meer mensen die een of meerdere zwerfkatten zien en ze willen voeren. Meestal zijn dat mensen die het zelf niet zo breed hebben en daarom verstrekken wij voedsel.”

De stichting verstrekt de blikken echter pas onder strikte voorwaarden. “De katers in de populaties moeten allemaal gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Anders krijg je er alleen maar meer.”

De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ) vindt de voedselbanken een goed initiatief. “Zolang het voedsel maar gecontroleerd verstrekt wordt, is het prima en ook wel zo diervriendelijk. Wij hebben zelf ook drie punten in de stad waar zich grote populaties bevinden. Zodra er een nieuwe gesignaleerd wordt, wordt deze ook direct voorzien”, aldus woordvoerster Marion Agema van SAZ.

Bron: Telegraaf.nl

Meest recente artikelen

Oekrainse vluchteling met kat

Hulp voor dieren uit Oekraïne

De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. U kunt helpen: heeft u transportmandjes, kattenbedjes, diervoeder, kattenspeeltjes, etc. over, dan zou het fantastisch zijn als u deze wil doneren.

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *