• Nieuws Verhuizen. Hoe gaat dat met een kat?
 • Verhuizen. Hoe gaat dat met een kat?

 • Een kat is sterk gebonden aan zijn omgeving, daarom is een verhuizing een gebeurtenis die veel stress bij het dier kan veroorzaken. Een goede planning vooraf helpt om de verhuizing van uw kat van de oude naar de nieuwe woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een verhuizing is ook voor uzelf hectisch, dus het is mooi meegenomen als u zich niet al te veel zorgen om uw kat hoeft te maken. 

 • Kat in verhuisdoos

  Een verhuizing kan veel stress bij katten veroorzaken. Een goede planning vooraf helpt om de verhuizing van uw kat van de oude naar de nieuwe woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een verhuizing is voor uzelf al hectisch genoeg, dus het is mooi meegenomen als u zich niet al te veel zorgen om uw kat hoeft te maken.

  Niet iedere kat zal overigens evenveel last van stress door een verhuizing hebben. Voor katten die sterk aan hun eigenaren gebonden zijn, is een verhuizing minder stressvol dan voor katten die minder gehecht aan de eigenaar, maar juist meer gehecht zijn aan hun omgeving.

  Op “Verhuizen met uw kat” vind je een handige lijst met zaken waar je op kunt letten en die je kunt doen om het allemaal zo stressloos mogelijk te laten verlopen.

  Bron: LICG