Is je kat zoek?

Ben je je kat kwijt of is je kat weg? Dan is dat flink schrikken. Je bent gehecht aan je maatje en weet niet tegen welk gevaar hij of zij buiten aanloopt.

Kat vermistHet overkomt jaarlijks tienduizenden mensen dat hun kat weg is. Vooral in de zomerperiode met warmer weer nemen katten (vaak tijdelijk) de benen. Soms zijn ze van het balkon gevallen, of weggelopen tijdens een inbraak, maar vaker hebben ze gewoon zin om lekker aan de wandel te gaan. Daarbij lukt het de kat niet altijd om de weg terug te vinden.

Op Katweg.nl vind je een checklist die je misschien kan helpen je kat terug te vinden.

Hoe komt je kat thuis?

We hebben onderzoek gedaan naar de manier waarop een kat weer thuis kwam. In de meeste gevallen komt de kat gewoon weer naar huis gewandeld.

Kattenafschot

Woon je in het buitengebied dan kan het zijn dat je kat is neergeschoten door jagers. Dit komt in heel Nederland voor en is goedgekeurd door de verschillende provinciebesturen. Denk dus goed na als je weer naar de stembus gaat of je katvriendelijk gaat stemmen.

Destructieton

Gemeenten laten soms dode honden en katten anoniem verdwijnen in de destructieton. Verdwenen huisdieren veroorzaken groot verdriet bij de eigenaar en zijn familie.

Het is een kleine moeite, maar voor de eigenaar van groot belang wanneer de gemeentewerkers de gevonden dode dieren zouden controleren op een eventuele chip (transponder), waarmee het huisdier in veel gevallen is geregistreerd. Zoek dus uit of je gemeente meewerkt en niet je kat hebt weggemoffeld. We kennen voorbeelden uit Dordrecht en Houten.

Bron: Katweg.nl

Meest recente artikelen

Oekrainse vluchteling met kat

Hulp voor dieren uit Oekraïne

De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. U kunt helpen: heeft u transportmandjes, kattenbedjes, diervoeder, kattenspeeltjes, etc. over, dan zou het fantastisch zijn als u deze wil doneren.

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *