Superheld

Lieve Rikkie, ik weet al vijftien jaar dat je een bijzondere kat bent maar sinds twee weken vinden wij jou een superheld. We knuffelen je nog meer dan hiervoor, je krijgt iedere dag de kattensnoepjes waar je dol op bent en zelfs je kattenbak vinden we aangenaam ruiken als jij je behoefte hebt gedaan. Kortom: we adoreren je als nooit tevoren!

Slaapdronken

Column SuperheldDie bewuste ochtend, het was voor zeven uur, rende je als een dolleman de trap op en af. Je klaagde, je kermde en jouw gemiauw maakte ons wakker uit onze slaap. Zo deed je nooit. Je was volledig uit je doen. Ik ging er vanuit dat je flinke trek had en zuchtend en mopperend stapte ik mijn bed uit, schoot in mijn pantoffels en slaapdronken strompelde ik naar beneden. Daar vulde ik je bakje met kattenbrokjes en liep naar beneden.

Weer holde jij de trap op en af terwijl je luidkeels miauwde en toen hoorde ik een geluid dat ik niet kon plaatsen. Waren de bouwvakkers bezig met de nieuwbouwhuizen? Op de wekker las ik dat het twee minuten voor zeven was en eerder dan zeven uur begonnen ze niet met werken.

Epilepsie

Weer hoorde ik het geluid. Dit keer hoorde ik het van boven komen. Het leek alsof één van mijn kinderen aan het hoesten of niezen was maar dit leek eerder op gerochel. Ik liep de trap op en hoorde dat het geluid uit de kamer van mijn zoontje van zes jaar kwam.

Hoe ik hem aantrof, zal altijd op mijn netvlies gegrift blijven. Hij lag op zijn zij terwijl slijm en bloed uit zijn mond liepen en hij was niet aanspreekbaar. Grote paniek en onmacht overvielen ons terwijl we snel 112 belden.

In de ambulance is hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij godzijdank weer bijkwam. Die hele ochtend is hij in het ziekenhuis geweest waarbij voorzichtig aan een epilepsieaanval werd gedacht. Gelukkig mocht mijn zoontje dezelfde middag weer naar huis.

“Grote paniek en onmacht overvielen ons terwijl we snel 112 belden…”

Superheld

Dankzij jou, Rikkie, zijn we wakker geworden. Jij was op dat moment de beste babyfoon en alarmcentrale. Stel je voor dat jij die ochtend niet zo tekeer was gegaan? We moeten er niet aan denken wat er dan gebeurd was. Die middag dat ons zoontje thuiskwam, bombardeerden wij jou als superheld. Dat deden wij niet door een peloton medailles of gekleurde vlaggetjes. Wel door jou recht in je heldere groene ogen te kijken en je complimentjes te geven voor je heldendaad. Je snapte wat we bedoelden. Je bent waarachtig een heel slimme kat.

Rikkie, je bent een superheld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *