Sabine Luypaert

Author picture

Sabine Luypaert is de Vlaamse auteur van een groot aantal gedichten en korte verhalen, die zij vooral online op diverse schrijverssites publiceerde, en op haar eigen website sabineluypaert.com. Sabine woont in Dendermonde en is een gekende en graag beluisterde bedrijfster van podiumpoëzie.

Publicaties van haar hand zijn o.a. ‘Als leegte knalt’ en ‘Woordverleiding' (poëzie), 'Anno 1930' (verhalen), 'A.K.A. Kameleon' (detective), '160 honderd zestigjes' (poëzie) en ‘Filet miauw’ (kattenverhalen).
Zij werd opgenomen in een vijfentwintigtal bloemlezingen en ook zijn haar gedichten en verhalen terug te vinden in literaire e-zines en was ze eveneens columniste voor De Kattensite, zoals ze ook informatieve artikels schrijft voor infonu.nl.

Columns

Column Jippieeee!

Jippieeee!

“Het was zover, zelfs mijn zweet zweette van den track, een niet zo gebruikelijke sfeer die opgewekt werd door het aanbellen van de postbode met een aangetekende zending…”

Lees verder »
Column Stoeipoezen

Stoeipoezen

“Je zou haast denken dat deze column een portie ondeugd bevat aan de titel gezien, maar niets is minder waar…”

Lees verder »
Column Smeer- en kampeerpoes

Smeer- en kampeerpoes

“Na enkele heidense plastaferelen die zich tijdens een zoveelste zompig weekend voor mijn ogen hadden afgespeeld, besloot ik met Dexter de natuur in trekken…”

Lees verder »
Column De salontijgerlord

De salontijgerlord

“Met trillende lip moest ik het toegeven, mystici hadden het immers al eeuwen geleden voorspeld: die ene dag dat God de kat uitvond was hij lang niet meer oefenende met diens configuratie…”

Lees verder »
Column Dexter en de kuikentjes

Dexter en de kuikentjes

“Sommige beelden blijven onwezenlijk lang hangen, al was het in flarden, zo ook hier voor wat betreft het helase vinden van een verdronken kippenkuikentje van amper drie weekjes oud…”

Lees verder »
Column Happy feelings

Happy Feelings

Die dag was begonnen met een ranzig randje, het leek of er iets stond te gebeuren en het was inderdaad amper negen uur of het spel begon al.

Lees verder »
Cyperse kat Tobias

Poes met klasse

Zoals u ziet heb ik de looks van een basebalspeelpoes maar ben in feite een ware een salondanser, zij het zonder vrouwelijk heupgedraai…

Lees verder »