Eigenwijs

Och, ze zijn zo lekker eigenwijs, die katten. En wat vinden we ze daarom toch leuk. Toch overdrijven die twee van mij het vaak, het kat-zijn.

Eten

Column EigenwijsZe eten eerst wat brokjes uit hun eigen bakje, lopen daarna naar het bakje van de ander en eten daaruit verder. ‘In allebei de bakken zit precies hetzelfde hoor’, probeer ik dan. Een ongeïnteresseerde blik kan ik terugkrijgen. Degraderen van ‘het allerliefste baasje ter wereld dat onze brokken in haar hand houdt’ naar ‘het vullis dat hier ook woont’, gaat bij katten in een minuut.

Slapen

Of dan is het dekentje op de bank weken achter elkaar perfect voor tientallen kattenslaapjes. Tot ik het op een dag opgefrommeld in een hoek tegenkom, volgeplast. Bij het opruimen ervan krijg ik een minachtende blik mee. Hoe ik het in mijn hoofd heb gehaald om dat vod op de bank te leggen, is hen een raadsel.
De nieuwe met-witte-stof-beklede stoel, daar zullen ze zich zo meteen eens op te ruste leggen.

“Of dan drinken ze tegenwoordig alleen nog maar uit de kraan…”

Drinken

Of dan drinken ze tegenwoordig alleen nog maar uit de kraan, omdat mijn visite het zo leuk vond om te zien hoe katten naar een straal water happen. Vanaf dat moment bestaan waterbakjes niet meer voor de dames.
En ik, de grote sukkel, kocht toen een Cat-it Waterfontein voor ze.

‘De hele dag stromend water, aanbevolen door dierenartsen en de Cat-it doet het gegarandeerd goed bij elke kat’, aldus de verpakking. Na twee weken doet hij het vooral goed op Marktplaats. Ik heb er maar 5 euro verlies op gemaakt.

Na een dagje dorstig rondlopen en hun tongetje schraal likken aan een droge kraan, drinken ze nu weer braaf uit hun waterbakjes.

Kat(tig)-zijn kan ik ook.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.