Beestje

Jaren geleden kochten mijn tante en oom een schattig, zwart poesje. Het was in de tijd dat mijn tante in minirokjes en hotpants rondliep. Ze woonden een straat verder en om de haverklap kwam ik langs om met het kleine beestje te spelen. Er was immers niets op de wereld wat kon tippen aan een klein en springerig bolletje wol.

Avonturier

Column BeestjeToen het huisdier wat ouder werd, ging zij wat vaker naar buiten om te avonturieren. Na één van haar avonturen liep zij de keuken in om wat te eten. Er viel plotseling iets uit haar vacht wat mijn tante nog nooit eerder had gezien. Het was klein en zwart en had een merkwaardige vorm. Ze viste het van de grond en legde het in een bakje.

Het hield haar uren bezig. Wat kon het toch zijn? Steeds pakte ze het bakje op en bestudeerde het buitenaardse wezentje van alle kanten. Ze merkte op dat het ‘ding’ pootjes had. Bij dat besef keek ze bezorgd naar haar liefste huisdier die voor het raam stond te flirten met de rode kater van verderop.

Ze besloot de dierenarts te bellen omdat ze het niet vertrouwde. Terwijl ze naar de telefoon liep, dreunde ze een zin op: ‘Ik heb een poesje en nu is er een vreemd beestje uitgevallen.’ Het leek alsof haar woonkamer transformeerde in een stoomcabine toen ze besefte dat de dierenarts vast heel hard zou moeten lachen. Misschien zou hij wel merkwaardig mompelen: ‘Mevrouwtje toch, daarvoor moet u bij de huisarts zijn. Niet bij mij.’

“Na een half pakje sigaretten te hebben opgerookt en een liter sterke koffie verder wist ze eindelijk hoe ze het aan moest pakken…”

Vreemd beestje

Overspannen liep ze naar de keuken en maakte sterke koffie voor zichzelf. Ze rookte een sigaret, dronk met trillende handen haar kopje koffie op en pijnigde haar hersens hoe ze dit moest aanpakken. Haar zwarte moppie lag ondertussen te ronken in haar mandje en droomde van “haasje over” met haar geliefde.

Na een half pakje sigaretten te hebben opgerookt en een liter sterke koffie verder wist ze eindelijk hoe ze het aan moest pakken. Ze bedacht een synoniem. Triomfantelijk dwaalde haar blik van haar poes naar het bakje met het monster dat deze stresssituatie had veroorzaakt.

Duivelse klanken

Ze draaide het nummer van de dierenarts en vertelde waarom ze belde: ‘Ik heb een vrouwtjeskat en nu is er een vreemd beestje uitgevallen.’
Na doorvragen aan de andere kant wist mijn tante eindelijk dat een teek haar middag op zijn kop had gezet.

Haar huisdier mankeerde gelukkig niets maar sindsdien was ze wel alert op het fenomeen teken bij huisdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *