Op brokjessnackdag bij de Blankies

Mijn katers kregen een heuse uitnodiging om op de koffie komen ten huize Blankie. Je gelooft het nooit, ik die zo mijn best doe om een beetje sociaal te doen buiten de huiskamer slaag daar nog niet in. En mijn twee peuterneuzen, helden op binnenhuis-salontijger-niveau, krijgen zowaar een zondagmiddaguitnodiging die in mijn mailbox binnen valt notabene.

Slappe miauw

Column Op brokjessnackdag bij de Blankies: Kater TomJe begrijpt dat ik mijn helden niet zomaar bij de eerste de beste mens op brokjessnackdag laat gaan, dus eventjes de Poirot uithangen was echt een must. De Blankies bleken na enig gegoogle, de opvolgers te zijn van ‘De Pfaffs’ en mijn katers kregen de slappe miauw toen ze doorhadden dat ik daar niet van op de hoogte bleek te zijn. De brief bleek geschreven door de mensen van Tom, een heerlijke kater waarmee mijn sloebers al heuse morseconversaties hadden gehad en die hetzelfde deugniettrekje in de genen bleek te hebben als mijn Tobias. We noemen het gemakkelijkheidshalve even ‘naamgenetisch vastgelegd’. Mede door deze naamgenetische inbreng en het vermeende toekomstige succes van de reeks, leek het mij best verantwoord op deze toch wel unieke uitnodiging in te gaan. Tenslotte wordt men niet dagelijks gevraagd als sideshow celebrity, al was het dan enkel als chauffeur.

Voor wie me niet gelooft, hier de brief:

Beste Sabine,

De hiernavolgende mail is niet van mij afkomstig. Ik fungeer enkel als secretaris en je wordt bij deze vriendelijk verzocht deze mail aan alle betrokkenen voor te lezen.

Beste Tobias en Jasper,

Tom hier. Jullie zijn van harte welkom ter gelegenheid van de lancering van de VTM reeks 'De Blankies' ten huize de Blankies. Ik heb mijn kussentjes al opgeschud en uitgerekt om plaats te maken voor jullie en spaar vanaf nu de allerlekkerste brokjes op, teneinde deze als aperitiefhapjes voor jullie te kunnen serveren.

Terwijl ik met jullie dan even de heerlijke streek rond mijn villa ga verkennen onder het alziende oog van vier camera's (wel oppassen voor de boxer van de buren - geen onderbroek maar een hond) kunnen jouw bazinnetje en mijn baasjes zich dan even samen onderhouden. En geloof het of niet, ze zijn heel lief, charmant, en - voor hun leeftijd - echt wel knap en gelukkig gehuwd, dus stiefbroertjes worden we vast nooit... snif snif. Maar dat houdt ons vast niet tegen om een aflevering in te blikken waartegen de trouwpartij van Lindsey Pfaff, een flauw afkooksel zal blijken qua kijkcijfers.

Ik kijk er wel naar uit jullie na de morse-contacten die we al gehad hebben (baasjes weten daar niet veel van) eens heerlijk te verwennen in mijn persoonlijk paradijsje. Gelieve jullie mens zo snel mogelijk te laten reageren.

Dus: tot binnenkort?

Je poezenmaatje,

Tom

PS - En, Sabine, ik heb gewoon getypt wat die sloeberpoes dicteerde en kan daarvoor dan ook geen enkele verantwoordelijkheid nemen.

Met vriendelijke groeten,

De secretaris van Tom Blankie
Guust

Snackrendez-vous

Column Op brokjessnackdag bij de BlankiesLezers begrijpen best dat er enige zenuwachtigheid te bespeuren viel in het anders zo rustige huisje Luypaert, toen de datum van het grote snackrendez-vous naderde. Die dag was er natuurlijk een gedrum van jewelste in de badkamer, waarbij ik als vanzelfsprekend het onderspit delfde. Teneinde mij dan maar nuttig te maken, werd ik aangesteld om de pakjes van lintjes en strikjes te voorzien. Want katers met opvoeding komen natuurlijk nooit met lege pootjes aan.

Ondertussen had ik mijn fotoapparaat in de aanslag om de toiletperikelen op gevoelige plaat vast te leggen. Tobias heeft mij nadrukkelijk verbod opgelegd een foto te nemen wanneer hij zijn snor in model brengt. Jasper werd gekiekt tijdens een laatste keuring voor zijn spiegel.

Even later kreeg ik dan toch de badkamer te mijner beschikking, want zelfs de chauffeur moet er onberispelijk uitzien hè. Nog een klein uurtje later trokken we met gevulde snackmand en iedereen op zijn zondags gekleed, naar huize Blankie, waar we al van ver verwelkomd werden door kater Tom en zijn gevolg. Het beloofde een heerlijke maar speciale dag te worden.

Met nadrukkelijke dank aan Tom Blankie en zijn mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *