Kwartaalkat

Onze katten zijn mijn meest dankbare onderwerp als het om fotograferen gaat. Te pas en te onpas zet ik ze op de gevoelige plaat en met regelmaat gaat er een foto naar een of andere wedstrijd, in de veronderstelling enige winst te kunnen behalen. Net zo vaak wordt mijn inzending tweede.

Fotowedstrijd

Column KwartaalkatHet is eigenlijk net als met schrijven: het is allemaal wel aardig en meestal ontlokt het precies wat ik beoogde, maar het is maar zelden voldoende voor een vermelding. Ooit mocht ik eens een fotowedstrijd winnen met ons kopstuk Sarah, en de eervolle vermelding was het meer dan waard, meer zelfs dan de prijs die er aan vast hing; een setje poezenkaarten met enveloppe.

De aanhouder wint echter, althans zo vind ik dat dan toch, en dus blijf ik diverse wedstrijden bestoken met onze Sarah. Ja, ik weet ook wel dat we twee katten in huis hebben, maar Nol wil niet op die gevoelige plaat vastgelegd worden. Hij is vertederend, gek, schattig en verschrikkelijk aaibaar en aanhankelijk, maar zodra ik mijn camera tevoorschijn haal besluit hij subiet dat hij de kattenbak moet opzoeken, óf dat hij maar weer eens gewoon moest liggen. Alle foto’s met hem in het middelpunt zijn ongeschikt voor publicatie en totaal oninteressant voor de toevallige passant, die op die foto slechts een gewone huis-, tuin- en keukenkat zal aantreffen.

Nee, dan Sarah, met haar kittige blik in de lens of haar snoezelneusje in de wind gestoken. Als ik een treffer wil hebben moet ik absoluut bij haar zijn!

“Dit keer kon niemand haar over het hoofd zien…”

Pagina elf

Vorige week was het dan eindelijk raak. De hoofdprijs der hoofdprijzen viel ons ten deel: Sarah prijkte met haar snoezige rugligging als cover op de Katten Katern, het kwartaalblad van Vereniging Kattenzorg Den Haag met ruim vierduizend abonnees! Dit keer kon niemand haar over het hoofd zien op pagina elf tussen de diverse inzendingen, Madame heeft de grootst mogelijk aandacht!

Het steeg zowel haar als mij naar het hoofd, want sindsdien laat ze zich aan alle kanten fotograferen en ze doet haar uiterste best om opnieuw in de prijzen te mogen vallen. Helaas mag je maar één keer kwartaalkat zijn (tenzij er geen geschikte inzendingen komen, maar dat is nooit zo) en zullen we het moeten doen met die ene keer.

We geven echter niet op. De volgende foto gaat alle records breken, desnoods bij een concurrent! Nu alleen nog even een wedstrijd vinden die verlegen zit om leuke kattenfoto’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *