De Cat Mate voerautomaat c500. Eindelijk uitslapen!

Nooit meer voor dag en dauw je bed uit omdat de kat wil eten. Dat klinkt heerlijk. Maar jammer genoeg is de kat de eigenlijke baas in huis en ben je verplicht om je vermoeide botten uit bed te sleuren, de kat eten te geven, om vervolgens weer het bed in te duiken. Met de Cat Mate hoeft dat nu niet meer.

Een bekend scenario voor kattenbaasjes

Het is eindelijk weekend en je wil niets liever dan lekker lang uitslapen. Maar helaas denkt je kat daar heel anders over. Klokslag 6 uur wordt hij wakker en denkt: ETEN! Maar waar is het baasje? Met een zelfverzekerd gevoel begint je kat vervolgens het ritueel hoe-krijg-ik-het-baasje-wakker.

Het begint met klaaglijk miauwen, maar als je in coma ligt, is dat wellicht onvoldoende om je wakker te krijgen. Dan maar aan de deur krabben totdat de deur misschien open gaat. En als de deur al open staat, dan komt je kat eerst aan je neus snuffelen of je nog leeft, om vervolgens parmantig over je heen te lopen. En als je daar ook niet gevoelig voor bent, dan heeft je kat nog een wapen in het arsenaal: een welgemikt pootje op je gezicht of een scherp nageltje in je arm.

Jaaa, eindelijk wakker. Binnen een kwartier heb je je kat tevreden aan het knabbelen, en kun jij terug naar bed, maar jammer genoeg ben je nu over je slaap heen. Je weet het al: het wordt weer een zeer vermoeiende dag.

Slapen op de bank op een vermoeiende dag

Licht aan het einde van de tunnel

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat nu niet meer hoeft, sinds we een automatische voerautomaat hebben aangeschaft. Wat een fijn ding is dat, zeg. Vanaf dag 1 neemt de voerautomaat de eerste voeding van de dag voor zijn rekening en de kat is daar heel blij mee (en wij nog meer). Iedere ochtend is het bakje leeg en ligt de kat lekker te tukken op de bank. En wij kunnen nu uitgerust aan de dag beginnen.

De katten van De Kattensite

Ze waren jarenlang met zijn vieren: Storm, de grote zwarte kater met een wit befje; Indy, de kleine en felle Cyperse kater en Neo en Onyx, de twee zeer lieve witte katerbroertjes. Nu, jaren later is de groep door ziekte en ouderdom helaas sterk uitgedund en is alleen Neo nog over. Onze katten hebben altijd vier voedingen per dag gekregen, aangezien het voor een kat beter is om kleinere hoeveelheden verspreid over de dag te eten. Daar waren zowel zij als wij aan gewend geraakt.

Een voerautomaat met meerdere katten maakt het iets moeilijker, maar met één kat is het ideaal, en niet alleen voor de ochtendmaaltijd. Soms wil je zelf eens lekker uit eten, naar de bioscoop of je wil een dagje lekker naar het strand. Dan wil je je natuurlijk geen zorgen hoeven maken omdat de kat moet eten. Dan is de voerautomaat een zeer geschikt hulpmiddel dat het leven een stuk gemakkelijker kan maken.

De beste voerautomaat die wij hebben gevonden, is de Cat Mate c500 (Bol.com). Dit model bestaat al een paar jaar, maar is in onze ogen onovertroffen.

Neo’s eerste kennismaking met de Cat Mate c500

Katten zijn over het algemeen erg voorzichtig met nieuwe dingen en al helemaal als er bewegende delen in zitten. Daarom is het belangrijk dat de kennismaking met de Cat Mate rustig verloopt, zodat de kat er niet van schrikt.

In onderstaande filmpje ziet Neo het ding voor het eerst en om het minder ‘eng’ voor hem te maken had ik de timer op een paar minuten later gezet en er alvast een paar snoepjes (lees: kattenbrokjes) in gedaan. De geur van de brokjes zorgde ervoor dat hij in de buurt bleef, al kon hij ze nog niet zien totdat het bakje ging draaien.

Hij bleef op anderhalve meter (dat komt me bekend voor) zitten wachten tot er iets zou gebeuren. Een minuutje later draaide het bakje met een zacht gebrom en vlak erna kwam Neo in actie. Nieuwsgierig maar voorzichtig (je weet tenslotte nooit of er een monster uit springt) kwam hij dichterbij, nu de brokjes hun geur duidelijker door de lucht verspreidden. Na wat gesnuffel at hij de brokjes uit het bakje. Daarna ging hij naast het apparaat zitten, want klaarblijkelijk was het een soort slotmachine waar je altijd prijs had.

De kennismaking was met succes gelukt en de volgende ochtend was de vuurdoop. Toen we de volgende ochtend, uitgerust en wel, in de keuken kwamen, was het bakje op de gezette tijd verder gedraaid en lagen er alleen nog een paar kruimeltjes in.

De specificaties van de Cat Mate c500

De Cat Mate c500 Automatische Voederautomaat (Bol.com) met een digitale tijdklok is een handig voerautomaat voor maximaal 5 maaltijden. De 5 compartimenten kunnen worden gevuld met zowel droog- als nat voer.

Met het digitale LCD scherm kun je de tijden per compartiment instellen. Op die manier kun je zelf aangeven hoe laat jouw kleine vriend welke maaltijd krijgt. Zodra alles is ingesteld, zijn alle tijden gezamenlijk zichtbaar op het LCD scherm. Bovendien is het voederautomaat voorzien van 2 koelelementen, om het voer vers te houden.

De deksel, alsmede de losse voerbakjes zijn vaatwasbestendig. In ieder compartiment past maximaal 330 gram voer. Dit is voldoende voor 2 katten of 1 kleine hond.

Omdat de Cat Mate c500 5 vakjes heeft, hangt het ervan af hoe vaak je hem moet bijvullen. Krijgt je kat bijvoorbeeld 4 keer per dag eten, dan vul je de bakjes elke dag. Voor een kat die 2 keer per dag eten krijgt, kun je de bakjes na 2 dagen bijvullen, enz. (Lees ook het artikel Voeding van de kat).

 • Werkt op 3 AA batterijen (niet inbegrepen)
 • Twee koelelementen om het voer vers te houden
 • Deksel en voerbak zijn vaatwasbestendig
 • Handleiding (Nederlands)

Overige kenmerken

 • Anti-schrok: nee
 • Gewicht: 1.343 gram
 • Kleur: wit
 • Materiaal: kunststof
 • Type dieren: kat
 • Vaatwasserbestendig: ja
 • Verpakking breedte: 303 mm
 • Verpakking hoogte: 95 mm
 • Verpakking lengte: 312 mm
 • Vorm: Rond

Afmetingen

 • Product lengte: 29 cm
 • Product breedte: 29 cm
 • Product hoogte: 9,5 cm

Dierenbenodigdheden

De volgende productlinks kunnen u helpen bij een goede verzorging van uw kat:

13 reacties

 1. Het werkt perfect. We hebben deze voerbak aangeschaft, omdat onze kat heel erg om eten zeurt en ons zelf ’s ochtends wakker maakt. Nu linkt ze ons niet meer aan het krijgen van eten en zeurt ze dus ook veel (VEEL!) minder.

 2. Handig voor als je beide onregelmatig werkt en een kat hebt die vaak om eten zeurt. In de ochtend geen kat meer die ons om 6 uur wakker maakt! Onze kat heeft hem tot nu toe nog niet open gekregen!
  Nadeel: je kunt 4 voerbakjes vullen en de tijd van instellen, dus 4 tijden dat hij eten krijgt. 1 bakje blijft natuurlijk altijd leeg of kan gevuld worden voor direct eten.

 3. Iedere ochtend werden wij rond 4 a 5 uur wakker door ‘Miauuwww!’ Wat pas stopte als de kat te eten kreeg. Met deze nieuwe voederbak had hij na 2 dagen al door dat hij zeuren bij ons wel kon vergeten… ja het apparaat maakt even een zoem geluid bij het draaien maar ik zie dit als een voordeel hierdoor hoort de kat het en rent meteen naar zijn voerbak. Eindelijk geen gezeur meer, wij blij; want wij kunnen door slapen, kat blij; want hij kan eten.

 4. Degelijke voederautomaat. Makkelijk in te stellen. Er kunnen 4 voedingen op voorraad worden gehouden. Er staat in de beschrijving 5, maar het 5e bakje is het open bakje, dus dat kan gelijk gegeten worden. Voor een weekend weg is het dus prima, langer niet (als je ’s ochtends en ’s avonds wil laten voeren). De kat schrok in het begin wel van het geluid van het draaien van de bakjes, maar al snel door dat er eten in zat ;-). Makkelijk ook dat de geprogrammeerde tijden er in blijven staan als je het apparaat uit zet. Bakjes zijn vrij diep, de kat moet er echt een eindje in met z’n koppie.

 5. ik had eerst een QEY voedertoestel besteld, maar dit voldeed totaal niet,men kon geen vastgestelde tijden invoeren, men moest tevreden zijn met altijd dezelfde voedertijd ( om het uur of 2 uur of 3 h enz..)?
  heb deze direct dezelfde dag retour gestuurd, dit is nu 6 dagen geleden,maar heb nog altijd geen bericht gehad van Bol.com dat zij het hebben ontvangen en wanneer zij dit gaan terugbetalen ?
  ik heb direct dezelfde dag het toestel CAT-MATE 500 besteld en dit bevalt 100%, hier kan men wel verschillende voertijden inbrengen, hij is ook redelijk stil, die andere speelde ook bij de volgende voertijd een vervelend deuntje!!!
  ik hoop dat dit toestel goed blijft werken, want dan is het top, ook onze poes was er vanaf de eerste dag mee weg,het staat ook stevig op de grond en is mooi afgewerkt.

 6. Wat een ideaal ding! Wij hebben de catmate gekocht na veel vergelijken en het lezen van reviews en bekijken van youtubefilmpjes, want als student zijnde is het behoorlijk prijzig.
  We hebben het apparaat aangeschaft voor de afgelopen feestdagen; we waren veel bij familie en vrienden. Bovendien hadden we een heel onregelmatig ritme door de kerstvakantie. De catmate is echt een uitkomst; we konden twee volle dagen weg (we hebben twee konijnen dus die houden elkaar wel gezelschap) want we geven de konijnen tweemaal daags voer, dus hadden 4 van de 5 bakjes gevuld (omdat 1 voervakje open staat bleef die leeg). Makkelijk in te stellen na het lezen van de handleiding; je kan dus voor meerdere momenten op de dag kiezen om ze te voeren of maar één tijd instellen, dan krijgt je huisdier één keer per dag gedurende 4 dagen eten.
  We vinden het zó handig dat we hem nu om de dag bijvullen, omdat de tijdstippen dagelijks precies om 6u en 18u zijn dat ze eten krijgen. Lekker consequent wat de konijntjes (en ons) meer rust geeft.
  We hadden niet zoveel tijd om ze eraan te laten wennen, maar ik had de catmate eerst een dag in het hok gezet zodat ze zouden wennen aan het apparaat, en vervolgens aangezet met iets lekkers in het eerste vakje, zodat ze het zouden associeren met eten. Ze schrokken een beetje van het ratelende geluid op het moment dat er een nieuw voervakje vrijkwam, maar waren ook nieuwsgierig naar wat er gebeurde. Nu is het geluid het signaal dat ze eten krijgen. De konijnen ruiken het voer in de volgende bakjes volgens mij wel, maar ze zijn niet handig/slim/sterk genoeg om het vak te verschuiven. Ik ben er in elk geval superblij mee!

 7. Ik had eerst automaten van een ander merk (Trixie) maar aangezien deze Trixie’s heel vaak blokkeerden waardoor de bakjes niet doorschoven, heb ik 2x Catmate besteld. Deze werken perfect. Ben heel blij dat ik nu eindelijk de goede gevonden heb na geruil en terugzending van het andere merk. Ik heb ze nu ongeveer 1 maand in gebruik en tot hier toe verloopt alles zoals het moet. Je hoort hem enkel als hij doorschuift. Voor de rest geen getik en geen lawaai.

 8. Stevige automatische voerbak. Mijn kat heeft de bak vaak geprobeerd te openen door er mee te slepen en te krabben, maar tot nu toe is het nog nooit gelukt om het daadwerkelijk te openen. De timer werkt ook erg goed!

 9. Goede stevige kwaliteit voerbak en makkelijk in te stellen. Wij hebben 2 tijden ingesteld en hoeven nu eens in de 2 dagen (droog)voer te geven. Voorheen werden we altijd wakker gemaakt door onze 2 katten en nu kunnen we heerlijk doorslapen. Enige minpuntje is dat het logo slijt na een paar keer schoonmaken, maar daar heb je na genoeg schoonmaken waarschijnlijk geen last meer van 😉

 10. Mijn kat kampt met overgewicht. Ze moest van de dierenarts dringend op dieet. Ik gaf ze hierdoor heel wat minder eten, maar dit was na 10 minuten al op, waardoor ze de rest van de dag niets meer had. Met veel gezaag en chagrijnige krabjes als gevolg.
  Ik had een beetje schrik dat mijn kat dit toestel niet goed zou begrijpen of dat ze er schrik van zou hebben als het van vakje zou draaien. Maar dit was helemaal niet het geval. Vandaag voor de eerste keer in gebruik genomen en toen ‘k ’s avonds thuis kwam, vloog ze al meteen naar dit toestel om te eten toen het begon te draaien. Ze kende het al goed en dit zo snel. Had ik nooit verwacht.
  Dit toestel heeft zijn naam niet gestolen. ‘Catmate’, het is echt een maatje van mijn kat. En nu kan ik er tenminste op vertrouwen dat ze gedurende de hele dag kleine porties eten heeft.
  Geen chagrijnige kat meer, bedankt!
  Over de batterijduur en de koelingselementen kan ik voorlopig nog niets zeggen.
  Past verder qua design ook goed bij mijn catmate drinkfontein.

 11. Andere automaten worden door Siamezen onmiddellijk gesloopt, ze krijgen ze binnen 2 minuten open. Deze automaat heeft een deksel, die desnoods met plakband vastgezet kan worden. Kleine moeite, groot plezier. Klok en openingstijden werken voortreffelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *