Maine Coon – Karaktereigenschappen

Maine Coon special:

De Maine Coon staat bekend om zijn grote aanpassingsvermogen qua leefomgeving; hij kan op een appartement wonen maar ook intens genieten van de buitenlucht. De Maine Coon kan het prima vinden met katten en honden, en is snel gewend aan nieuwe huisgenootjes.

Maine Coons zijn goedgehumeurd

Maine CoonZe zijn altijd vriendelijk en goedgehumeurd en worden vaak omschreven als de clown onder de katten met hun gekke capriolen en streken. Ze vermaken zich uren met de kleinste vliegjes of papieren propjes.

Maine Coons kunnen de, op het eerste gezicht, meest onmogelijke houdingen aannemen om te gaan slapen, je vindt ze dan ook vaak slapend op hun rug.

Zachtaardig

Onder het wilde, indrukwekkende uiterlijk schuilt een zachtaardig karakter, dat niet opdringerig is maar wel geniet van menselijke aandacht. Ze blijven speels tot op hoge leeftijd en vergeten hierbij af en toe hun grootte. Aan de andere kant kunnen ze ook erg lui zijn en graag veel liggen. Ze liggen niet vaak op schoot maar blijven wel altijd dicht in de buurt. Tegen mensen en kinderen zijn ze over het algemeen vriendelijk van aard.

Doorgaans kunnen Maine Coons het goed vinden met andere katten en ook met honden kunnen zij goed overweg, mits ze ermee zijn opgegroeid. Vanwege hun grote aanpassingsvermogen kunnen zij prima aarden, zowel op een boerderij op het platteland als op een flat. Daarbij is het wel belangrijk dat er voldoende speelgelegenheid voor de kat moet zijn in een bovenwoning, zodat hij zich niet gaat vervelen en misschien ongewenst gedrag gaat vertonen. Omdat Maine Coons graag klimmen, is een grote krabpaal of klimmeubel een goede investering in het welzijn van de kat.

Intelligent en nieuwsgierig

Maine Coon kopHet zijn intelligente katten die een grote interesse hebben in hun omgeving, zelfs tot op het nieuwsgierige af. De meeste Maine Coons vinden stromend water zoals een drinkfontein geweldig en zijn zelfs niet vies van een regenbui.

Typische eigenschappen van Maine Coons zijn het ‘babbelen’ tegen hun baasjes en het eten met hun voorpootjes; ze scheppen als het ware het eten uit het bakje.

Stemgeluid

De meeste mensen zijn verbaasd als ze voor het eerst het zachte stemgeluid van een Maine Coon horen, je zou een heel ander geluid verwachten als je kijkt naar het formaat en uiterlijk van de kat. Van de meeste Maine Coon houders zul je horen dat als ze eenmaal een Maine Coon in huis hebben (gehad) ze niets anders meer willen, er wordt gekscherend gepraat over ‘het coon-virus’.

3 reacties

  1. Het zijn topkatten, die Maine Coons. Rustig, aanhankelijk, het zijn net hondjes die miauwen. Sommige hebben we zelfs geleerd te apporteren :). Ze hoeven echt niet perse naar buiten, als ze maar kunnen krabben en lekkere ligplekjes hebben. Bedenk wel: een kater kan 8-12 kilo gaan wegen dus ze eten lekker door en krabpalen en kattenbakken moet XXL en extra stevig zijn uitgevoerd! En o ja, ze vinden water dus leuk, reken er dus niet op dat de waterbak blijft staan dus daarvoor moet je een creatieve oplossing bedenken!

  2. ik heb interesse de vraag is beter een kooi voor thuis of een groot kussen
    app. is voldoende voor zo,n kat ??
    zijn ze echt zo afhankelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *