Ontwrichting

Een ontwrichting betekent dat de uiteinden van twee of meer botten blijvend los van elkaar raken. Gewrichten waarbij dit het vaakst gebeurt zijn de heup, het kniegewricht, pols, de enkel en de kaak.

Oorzaken

Röntgenfoto van een ontwrichte knieVrijwel alle ontwrichtingen worden veroorzaakt door verwondingen. Het kan gebeuren als een kat is betrokken bij een aanrijding of als hij van een grote hoogte springt of valt en ongelukkig terechtkomt.

Algemene symptomen

  • Een kat met een ontwrichting in een poot kan de betreffende poot waarschijnlijk niet belasten
  • Bij een ontwrichte kaak kan de kat moeilijk zijn bek sluiten

Dierenbenodigdheden

De volgende productlinks kunnen u helpen bij een goede verzorging van uw kat:

TipVind je op deze pagina geen antwoord op je vraag, dan ben je altijd welkom op ons forum.

Met behulp van de zoekfunctie bovenaan het forumscherm kun je eerst zoeken in de categorie Spieren, gewrichten en beweging om te zien of je vraag al eerder gesteld is. Je kunt er ook zelf een vraag stellen, een discussie starten of deelnemen aan een bestaande discussie (hiervoor is gratis registratie vereist).

2 reacties

  1. Onze kater Fonkel heeft een ontwrichting van het kniegewricht opgelopen. Hij is hieraan geopereerd (pin poot vastgezet). Verplicht 8 weken bench, geen belasting. Dan nog een operatie om de pin te verwijderen.
    Graag verneem ik wie ervaring heeft met deze blessure, revalidatie en in hoeverre de kat hier achteraf nog veel hinder van had!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *