• Alopecia is een volledige of gedeeltelijke kaalheid op plekken waar anders haar aanwezig is. 

 • Oorzaken

  Kat met kale plek op de flank

  Een kat die aan een besmetting met huidparasieten lijdt of een overgevoelige reactie heeft, kan kale plekken krijgen door overmatig bijten, likken en krabben om de irritatie te verminderen.

  Door stress gaan sommige katten zichzelf overmatig wassen met als gevolg dat zij hierdoor veel haren verliezen.

 • Algemene symptomen

  • Een kat die jeuk heeft zal kaalheid ontwikkelen op de delen van zijn lichaam waar hij zich kan krabben, likken en bijten.
  • Op de aangetaste plekken kunnen gebroken haren zitten en de huid is rood en schilferig.
 • TIP: Vind je op deze pagina geen antwoord op je vraag, dan ben je altijd welkom op ons forum.
  Met behulp van de zoekfunctie bovenaan het forumscherm kun je eerst zoeken in de categorie Huid en vacht om te zien of je vraag al eerder gesteld is. Je kunt er ook zelf een vraag stellen, een discussie starten of deelnemen aan een bestaande discussie (hiervoor is gratis registratie vereist).


 • 2 Reacties

  Hallo mijn kater van 2 jaar is opeens kaal op zijn buik en flanken, hij kwam thuis met een kale plek met een klein pikje van een nagel zo lijkt het thuis en nu wordt hij kaal,heb al een vlooienmiddel gebruikt en wormmiddel gegeven ,wat kan ik nog meer doen zodat het haar terug komt.vindt het zo raar.wie o wie weet raad.

  Reageer

  Beste Veentra, kaalheid bij een kat kan verschillende oorzaken hebben. Het is vaak een allergische reactie op bijv. vlooien, huisstofmijt, voeding of contactallergie voor bepaalde stoffen en materialen. De dierenarts kan een plakbandtestje doen. Op de pagina Ziektes kun je onder Huid en Vacht meer informatie erover vinden. Daarnaast is het raadzaam je vraag ook op ons forum te zetten, waar anderen je wellicht verder kunnen helpen. Op het forum vind je veel vragen en antwoorden over kaalheid bij de kat. Zie Hier.

  Reageer