• Katten zijn over het algemeen gezonde dieren maar hebben wel baat bij jaarlijkse inentingen en medisch onderzoek. Deze zijn bijzonder belangrijk om katten te beschermen tegen bepaalde ziektes. 

 • Jaarlijks onderzoek

  Injectiespuit en flesje serum

  De meeste katten komen slechts één keer per jaar bij de dierenarts voor de herhalingsinenting. Laat de dierenarts je kat bij deze gelegenheid grondig onderzoeken. Zie dit als een jaarlijkse gezondheidscontrole. De meeste ziektes zijn te genezen, mits ze in een vroeg stadium worden opgemerkt.

 • Kittens

  Bij negen weken:
  Eerste inenting tegen katten- en niesziekte en eventueel tegen Feline leukemie en Chlamydia. De inenting tegen Chlamydia wordt alleen in uitzonderingsgevallen gegeven. Overleg dit met je dierenarts.

  Bij twaalf weken:
  Een herhaling van de bovengenoemde inentingen.

  Bij vijftien maanden:
  Een herhaling van de bij twaalf weken gegeven inentingen. Hierna worden de inentingen jaarlijks herhaald.

 • Volwassen katten

  Eerste keer:
  Tegen katten- en niesziekte en eventueel tegen Feline leukemie twee inentingen, met een tussenpoze van ongeveer twee tot 4 weken. Hierna worden de inentingen jaarlijks herhaald.

 • TIP: Vind je op deze pagina geen antwoord op je vraag, dan ben je altijd welkom op ons forum.
  Met behulp van de zoekfunctie bovenaan het forumscherm kun je eerst zoeken in de categorie Inentingen om te zien of je vraag al eerder gesteld is. Je kunt er ook zelf een vraag stellen, een discussie starten of deelnemen aan een bestaande discussie (hiervoor is gratis registratie vereist).