Schimmel

Dermatofytose (schimmel) wordt veroorzaakt door infectie van haar, nagels of de dode buitenste laag van de huid door schimmels. Meestal wordt het ringworm genoemd.

Oorzaken

Kat met ringwormplekken op de kopDermatofytose wordt veroorzaakt door diverse soorten schimmels. Een kat wordt besmet door contact met een geïnfecteerd dier of een besmet voorwerp zoals een borstel.

Besmettelijk

Ringworm is een zeer besmettelijke schimmelaandoening, die niet alleen overgedragen kan worden op andere huisdieren, maar ook op mensen. Neem dan ook maximale hygiëne in acht als uw dier besmet is.

Algemene symptomen

  • Ringworm komt meestal voor op de kop, de oorschelpen en de poten. Deze vormen enkele of meervoudige, ronde of onregelmatige kale plekken. De plekken kunnen gebroken haren en roos bevatten.

Behandeling

Afhankelijk van de ernst van de aandoening, bestaat de behandeling uit speciale shampoo, zalf en/of orale medicatie.

Dierenbenodigdheden

De volgende productlinks kunnen u helpen bij een goede verzorging van uw kat:

TipVind je op deze pagina geen antwoord op je vraag, dan ben je altijd welkom op ons forum.

Met behulp van de zoekfunctie bovenaan het forumscherm kun je eerst zoeken in de categorie Huid en vacht om te zien of je vraag al eerder gesteld is. Je kunt er ook zelf een vraag stellen, een discussie starten of deelnemen aan een bestaande discussie (hiervoor is gratis registratie vereist).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *