• advertentie

 • advertentie

 • In de onderstaande tabel kunt u de leeftijd van een kat in mensenjaren opzoeken en hoe deze tot elkaar in verhouding staat. 

 • Hoe oud zou mijn kat zijn in mensenjaren?

  Leeftijd van een kat in mensenjaren: Oude kat van 22 jaar

  Zo zult u een beter begrip krijgen voor de fysieke veranderingen die een kat op een bepaalde leeftijd ondergaat. En zo zult u ook kunnen anticiperen op eventuele leeftijdsgerelateerde ziekten en kwalen, bijvoorbeeld nierziekten.

  Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om te weten hoe oud uw kat zou zijn, als hij/zij een mens was.

  Op de foto hiernaast een oude patiënt op het spreekuur bij de dierenarts voor de jaarlijkse controle: een gezonde kat van 22 jaar. Dat is 104 jaren in mensenleeftijd!

 • Levensfase Leeftijd van de kat Mensenjaren
  Kitten 0 - 1 mnd 0 - 6 mndn
  2 - 3 mndn 9 - 12 mndn
  4 mndn 2 - 3 jaar
  6 mndn 12 jaar
  Junior 7 mndn 13 jaar
  12 mndn 15 jaar
  18 mndn 21 jaar
  2 jaar 24 jaar
  Volwassen 3 28
  4 32
  5 36
  6 40
  Middelbaar 7 44
  8 48
  9 52
  10 56
  Senior 11 60
  12 64
  13 68
  14 72
  Bejaard 15 76
  16 80
  17 84
  18 88
  19 92
  20 96
  21 100

 • 9 Reacties

  Mijkat is 19 hij mauiwt alsikweg ben hoor. Hem einde vangen mauiwe en inde nacht houd hij me wakerword en moedeloos van help wat kan ik doe zou herbestemming zijn dat ik hem zou laten in slape dansen hij rust

  Reageer

  Beste Leida, ouderdom komt met gebreken en zo ook bij katten. Als het vele miauwen een afwijkend gedrag is voor je kat, dan is het raadzaam om even met hem langs de dierenarts te gaan voor controle. Het miauwen kan meerdere oorzaken hebben. Om voor het miauwen alleen een kat te laten inslapen is wat overdreven. Het beste is om de oorzaak te achterhalen zodat je kat nog kan genieten van een onbezorgde oude dag.

  Reageer

  Onze kat word 20 jaar in juni 2020 haar naam is kartoujche maar is nog heel goed, eten drinken en rond lopen op de camping als ze mee gaat, alleen heeft ze een hekel aan de auto omdat ze dan in haar mand moet zitten gedurende 3 u . Thuis zit ze op een appartement, kan dan alleen effe op balkon buiten, dus gaan wij om de maand naar onze caravan op de camping daar herleeft ze telkens Hoopelijk kunnen we nog paar jaar van haar aanwezigheid genieten op naar de 21 j zou 100j betekenen

  Reageer

  Hoi hoe gaat het met jullie kat? Heeft ze de 20 gehaald? Groetjes Lin. Ps onze katers zijn 5 en 7 jaar.

  Reageer

  Onze kat wordt op 12 mei 2020 mits hij nog leeft dan 23 jaar oud!

  Reageer

  Hi Martin, alvast gefeliciteerd. En we gaan ervan uit dat hij zijn verjaardag gaat vieren :-) 23 jaar is voor een kat een flinke leeftijd. Geef hem een knuffel van ons!

  Reageer

  Onze lieve poes heeft idd de leeftijd van 23 jaar bereikt. Helaas hebben we haar op 22 juni jongstleden, moeten laten inslapen. S,ochtends liep ze nog vrolijk door de tuin en s,middags ging het faliekant mis. Volgens de dierenarts hartfalen en dr nieren hebben het begeven. Wat een vreselijk gemis al. Nooit meer op schoot liggen spinnen en nooit meer kopjes geven en zeuren om eten! Het blijft verdrietig en lastig om afscheid te nemen. Bedankt voor de reactie, gr. Martin!

  Reageer

  Beste Martin, heel sneu om te horen, maar 23 jaar is een uitzonderlijk hoge leeftijd voor een kat. Gelukkig heeft ze een lang leven mogen hebben. Veel sterkte met het gemis.

  Reageer

  Twintig jaar is een flinke leeftijd voor een kat. Voor een binnenkat is voldoende beweging erg belangrijk, ook voor de gezondheid. Natuurlijk voor een kat op die leeftijd niet al te wild maken, maar een laserlampje doet wonderen. Fijn dat ze op de camping nog kan genieten :-)

  Reageer