Eczeem

Atopisch eczeem is een allergie op ingeademde stoffen.

Oorzaken

Kat met kale buik door allergieHet is een overgevoeligheidsreactie van een kat op bepaalde stoffen in zijn omgeving, zoals huisstof, huismijt en roos van mensen en andere dieren. Katten met atopisch eczeem kunnen het hele jaar door een jeukende huid hebben maar het kan ook seizoensgebonden zijn. Denk hierbij aan graspollen.

De allergische kat blijft voor de dierenarts een uitdaging, waarbij voor ieder dier na een goed onderzoek een passende en genezende oplossing gevonden kan worden.

Algemene symptomen

  • Kaalheid als gevolg van overmatig wassen, zonder dat de onderliggende huid ontstoken is. Aanwijzingen dat de kaalheid door het wassen is veroorzaakt zijn: uitgebraakte haarballen, plukken haar op de slaapplaats van de kat, haar tussen zijn tanden of haar in zijn ontlasting.
  • Miliaire dermatitis
  • Niesbuien
  • Symptomen die wijzen op huidinfectie
  • Symptomen die wijzen op jeuk aan het gezicht, de nek en de oren
  • Behalve de kop en de nek kunnen de symptomen zich ook voordoen op de borst, de buik, de liezen en de dijen.

Dierenbenodigdheden

De volgende productlinks kunnen u helpen bij een goede verzorging van uw kat:

TipVind je op deze pagina geen antwoord op je vraag, dan ben je altijd welkom op ons forum.

Met behulp van de zoekfunctie bovenaan het forumscherm kun je eerst zoeken in de categorie Huid en vacht om te zien of je vraag al eerder gesteld is. Je kunt er ook zelf een vraag stellen, een discussie starten of deelnemen aan een bestaande discussie (hiervoor is gratis registratie vereist).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *