Evee schreef:Poogle wil geen ander konijn bij hem in de kooi. Dat hebben we al uitgebreid geprobeerd, maar geen succes.
We zijn er nu achter dat Molly een plasje uit boosheid/frustratie doet. Als ze even op haar kamertje moet zitten en wij zijn thuis beneden, doet ze een plasje. Bijvoorbeeld als we aan het dweilen zijn.
Als ze alleen in de woonkamer zit, als we bijv in de tuin werken is er niets aan de hand. Dan gaat ze spelen of slapen.
Is er nog een manier om dat boosheid/frustratie-plassen af te leren?
Ze slaapt nu snachts bij ons, want we laten de deur open, en dat gaat perfect. Dan vind je niets van haar.
De goede adviezen voor het plassen zijn inderdaad al gegeven.
En over je konijntje: natuurlijk wil hij geen ander konijn in zijn kooi. Zo gemakkelijk werkt dat niet. Daarom juist dat ik zeg dat ze je in een opvang kunnen helpen.
Is het een mannetje of een vrouwtje?
Een jong konijntje erbij zal nooit werken, en eentje van het zelfde geslacht waarschijnlijk ook niet.
Als je wil koppelen bij je thuis kost je dat maanden tijd en veeeeel inzet. Steeds een stapje verder, anders loopt het zeker mis. Hoe je dat kan doen staat hier
www.knagers.net.
Als je op ongekent terrein (vb in de opvang) koppelt, lukt het heel snel en kunnen ze na een dagje alweer naar huis.
Dan moet je wel heel het huis geurvrij krijgen en zeker de kooi als je ze samen in de kooi wil laten leven. En dan nog zal je konijntje wel even dominant doen, maar dan gaat dat snel over.
Je kan ze echter ook hun eigen kooi geven en die naast elkaar plaatsen.
Op ongeken terrein is zeker het gemakkelijkst en het snelst, en daar kan je een volwassen konijntje uitkiezen, want in de winkel of bij de fokker krijg je steeds een veel te jong konijn, en die kan je nog niet koppelen.
Als je konijn een mannetje is, moet hij natuurlijk wel eerst gecastreerd worden. In de opvang worden alle rammetjes eerst gecastreerd zodat je daar niet meer moet op letten als je konijn een meisje is.
Een konijn is echt een groepsdier en is 1000 keer gelukkiger met een vriendje. Maar dat wil niet zeggend dat de koppeling zowiezo gemakkelijk gaat. Zeker als hij al heel lang geen soortgenootje gezien heeft, vraagt dat even aanpassen. Maar ik kan je verzekeren dat hij voor je het weet binkies loopt te maken van geluk met een vriendje erbij!
Een gelukkig konijn loopt niet te stampen in zijn kooi, echt niet!
Er zijn spijtig genoeg veel mensen die het ook proberen om er een konijn gewoon bij te zetten, wat niet lukt, en zo blijven veel konijnen alleen zitten, terwijl dat nergens voor nodig is. Dat is gewoon ontzettend spijtig!
Daarom wil ik je en je konijntje graag helpen. Maar je moet het natuurlijk zelf beslissen.

Groetjes Valerie, Kleintje (8 jaar) , Cuzco (3 jaar) en Luís (2 jaar) (+ konijntjes Rafke, Lars, Keira en Elise)