Zeer bezorgd bij weggaan normaal?

Voor overige vragen over de kat die niet onder een andere categorie passen.
Gebruikersavatar
Umimeis
Tijger
Tijger
Berichten: 1708
Lid geworden op: 26 okt 2008 12:42
Locatie: Veendam

Re: Zeer bezorgd bij weggaan normaal?

Bericht door Umimeis »

Ook ik heb daar nog steeds last van,terwijl ik weet dat ze zich wel vermaken. Ze kunnen binnen spelen,maar ook lekker buiten rennen en in bomen klimmen.

Als ik weg ga op de fiets, dan rennen ze me soms miauwend en piepend achterna :lol: . Dan moet ik eerst weer een blokje rond fietsen om ze kwijt te raken. En dan denk ik ; 'ach gossie' wat zielig dat ik ze achter moet laten'.
Maar als ik weer thuis kom dan doen ze alsof er niks aan de hand is geweest.

2 weken geleden was ik 8 dagen op vakantie naar Portugal en toen pastte mijn moeder en vriendin om de beurt op.
Mijn moeder zou op dinsdag en donderdag 2x langskomen en mijn vriendin die hier in de straat woont, op de andere dagen. Maar mijn moeder kon het niet laten om toch ook maar elke dag langs te komen :lol: .( had ze mij gesmst.)Dit gaf mij weer een fijn gevoel want ik vond het vreselijk om ze 8 dagen alleen te laten.
Gebruikersavatar
-moniek-
Huiskat
Huiskat
Berichten: 22
Lid geworden op: 17 sep 2009 20:45
Locatie: asperen

Re: Zeer bezorgd bij weggaan normaal?

Bericht door -moniek- »

heel herkenbaar haha..
ik kon mijn katten in het begin ook niet alleen laten vond het erg zielig, maar het wend hoor ;)
ik check altijd twee keer of de deur wel goed dicht zit, want ze komen niet buiten.. ben veel te bang dat ze weg lopen of dat er wat gebeurt met ze..
Bij mijn buren was er ingebroken een tijd terug, hun hebben ook 2 katten die eigenlijk nooit buiten komen..
Ze kwamen thuis en de ramen en deur stond open, de katten waren gelukkig gewoon thuis, pfff moet er niet aan denken..
Daar was ik wel van geschrokken, ik dacht gelijk, als ze maar niet bij ons inbreken, alles mogen ze hebben :icon_shifty: , maar mijn katten mag echt niks overkomen :!: :oops:
Een MIAUW is een bericht van het hart.
Zoeza
Huiskat
Huiskat
Berichten: 89
Lid geworden op: 28 sep 2009 16:53
Locatie: Brabant

Re: Zeer bezorgd bij weggaan normaal?

Bericht door Zoeza »

Ik was afgelopen zomer 2 weken op vakantie en ik wilde de eerste dag al weer naar huis omdat ik de poesjes zo miste. Ze zaten in een kattenhotel met z'n tweëen in een apart kamertje omdat ze nog zo jong waren. Ik heb mijn 2 weken uitgezeten maar ik kon niet wachten om ze weer op te gaan halen. Ik ga ook nooit meer zolang van huis.
Gebruikersavatar
Sannie_xx
Panter
Panter
Berichten: 420
Lid geworden op: 15 aug 2009 11:11
Locatie: Utrecht

Re: Zeer bezorgd bij weggaan normaal?

Bericht door Sannie_xx »

Het gaat alweer een stukje beter hier met alleen laten ;) Ik let goed op wat er ligt en of er genoeg eten en water is, en verder stress ik er dan ook niet meer over. Als ik een weekend naar mijn vriend ga, dan gaan ze lekker mee. Ze vinden het wel oké (vooral Mouse, want hij kent alles daar) alhoewel Zooey geen fan is van de andere katten en hondjes, die komt het liefst bij mij zitten of in de grote krabpaal slapen.

Maar het heeft zeker voordelen! Het brengt heel wat extra socialisatie met zich mee! Andere kittens, honden, regelmatig mensen over de vloer.... ze doen het netjes! Mouse was er al redelijk aan gewend dus voor hem is het in stand houden. Zooey kende dit echt totaal niet en vond het in het begin maar niks. Er was gelukkig een apart kamertje waar ik Mouse en Zooey dan vaak samen in deed zodat vooral Zooey ongestoord kon slapen (alleen wil ze dan ook weer niet, Mouse moet wel mee). Maar gisteren lag madame ongestoord op de bank in de woonkamer naast mij. Schrok alleen nog even van de frituurpan maar al snel zag ze dat er niks aan de hand was.
Ook bromde ze nog wel tegen de honden, maar toen er eentje voorbij liep kon ze het niet laten te proberen zijn staart te pakken. Dat deed ze eerst echt niet!

Ook zijn ze allebei helemaal gewend aan treinreizen en busreizen. Ik moet altijd een klein stukje met de bus en dan een klein stukje met de trein (in totaal halfuurtje reistijd ofzo) en dan zijn we er. In het begin was het constant mauwen. Nu helemaal over! Ze gaan gewoon liggen slapen of rondkijken. Ik krijg er steeds complimentjes over in de trein dat ze zo rustig zijn :D

Dus... conclusie... nachtjes alleen laten doe ik voorlopig nog niet ;)
Plaats reactie