Kitten gromt en blaast naar sommige speeltjes

Voor vragen over: krabben aan meubilair en behang, kauwen op electriciteitskabels en andere dingen die je kat niet mag, maar wel doet.
Plaats reactie
Kcir
Huiskat
Huiskat
Berichten: 14
Lid geworden op: 01 jul 2020 20:42

Kitten gromt en blaast naar sommige speeltjes

Bericht door Kcir »

Hallo allemaal,

Na het overlijden van onze vorige kat enkele maanden geleden, hebben we sinds dit weekend 2 superlieve kittens (mannetje en vrouwtje, ca 9 weken oud) bij ons wonen. Ze komen weliswaar uit twee nestjes, maar gedragen zich enorm sociaal, schrikken niet van mensen of elkaar, spelen superlief met elkaar en laten onze spullen redelijk met rust :-) we zijn er dan ook heel blij mee.

Er is echter één dingetje waar wij graag jullie advies over willen hebben. De dame van het gezelschap is echt een jager, ze is erg oplettend en houdt alles scherp in de gaten. We hebben een aantal speeltjes voor ze gekocht, zoals balletjes, nepmuisjes en zo'n stokje met een paar veertjes eraan. En bij die laatste twee ligt onze zorg. De veertjes en het nepmuisje lijken de kitten echt te triggeren, alsof ze echt iets gevangen heeft. Ze gaat echt heel hard grommen en blazen. Her en der lezen we dat dat normaal is, maar wij vinden het eigenlijk wel ernstige vormen aannemen. Ze is dan ook totaal niet meer met haar vriendje bezig (in tegenstelling tot bv. de balletjes), vandaar dat we deze speeltjes even hebben opgeruimd en graag wat advies hierover horen...

Normaal jachtinstinct, of goed om even pas op de plaats te maken en met andere speeltjes bezig te zijn?

We horen het graag, indien nodig kunnen we wel een filmpje maken/plaatsen.

Rick

Plaats reactie