Rode/kale/bloederige plekken om beide ogen

Voor vachtproblemen zoals kaalheid, schilfering, etc. en huidaandoeningen zoals allergische reacties, al dan niet samenhangend met ziektes, voeding of medicijnen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tessa-M
Huiskat
Huiskat
Berichten: 80
Lid geworden op: 26 feb 2009 16:32
Locatie: Wateringen

Rode/kale/bloederige plekken om beide ogen

Bericht door Tessa-M »

Hallo allemaal,

Anderhalve maand geleden had onze kat een klein rood/kaal/bloederig plekje boven zijn oog. Wij dachten gevochten, maar na twee weken ging zijn andere oog meedoen.

Naar de DA, die dacht aan allergie, maar gaf in eerste instantie een antibiotica zalfje mee voor genezing en pilletjes tegen de jeuk. Dit heeft totaal niet geholpen. Na een week werd de kuur verlengt en moesten we terugkomen bij geen verbetering. Wel gaf hij al aan dat het bij onze kat vrij lastig is uit te sluiten waarvoor hij allergisch is, omdat hij een echte buitenkat is (lees: niet makkelijk binnen te houden en kleine kinderen in huis) en op een blaasgruis dieet zit en er nog geen hypallergeen dieet bestaat die ook goed is bij blaasgruis :???:

We smeren er nu honingzalf op en we zien wel dat de wond langzaam aan kleiner wordt en hij minder jeukt, maar desalniettemin krabt hij het toch eens per twee dagen weer helemaal kapot..

De assistente opperde ook al seizoensgebonden allergie 🤷🏼‍♀️

Iemand suggesties?
Groetjes, Tessa
Yenneke
Huiskat
Huiskat
Berichten: 14
Lid geworden op: 19 mei 2019 15:26

Re: Rode/kale/bloederige plekken om beide ogen

Bericht door Yenneke »

Hallo, ik heb net hetzelfde probleem met onze kat.. wel een binnen kat een coondame sinds december al aan het sukkelen met wondjes allergie gerelateerd voor runds en zuivelproducten... inmiddels al 4 x open wondes op haar kop tussen oog en oor... die ze ook net zoals de jouwe helemaal openkrabt zo zielig... ze heeft nu 12 weken op RC hypoallergene voeding gestaan maar helaas nog steeds klachten.. vandaag opnieuw bezoekje aan de dierenarts ivm de jeuk die niet te stillen is.. we gaan nu starten met anallergenic voer nog een stap hoger dan de hypovoeding volgens mijn dierenarts. Is er geen optie om haar een kapje aan te doen zodat ze niet aan de wondes aankan als je ze inwrijft met honingzalf? wij gebruiken deze zalf ook en werkt super enkel in samenwerking met een kap... natuurlijk is jouw kat een buitenkat en word het inderdaad niet gemakkelijk.. succes alvast
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 6292
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Rode/kale/bloederige plekken om beide ogen

Bericht door Rik »

Tessa-M schreef: 17 mei 2019 19:06 Naar de DA, die dacht aan allergie, maar gaf in eerste instantie een antibiotica zalfje mee voor genezing en pilletjes tegen de jeuk. Dit heeft totaal niet geholpen. Na een week werd de kuur verlengt en moesten we terugkomen bij geen verbetering.
Waar is de antibiotica voor? Dit soort plekjes heeft toch niets met bacteriën te maken?
Tessa-M schreef: 17 mei 2019 19:06 Wel gaf hij al aan dat het bij onze kat vrij lastig is uit te sluiten waarvoor hij allergisch is, omdat hij een echte buitenkat is (lees: niet makkelijk binnen te houden en kleine kinderen in huis) en op een blaasgruis dieet zit en er nog geen hypallergeen dieet bestaat die ook goed is bij blaasgruis :???:
Vers vlees? KVV. In ieder geval geen brokkentroep.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
Plaats reactie