Welkom kleine Maggy

Voor overige vragen over de kat die niet onder een andere categorie passen.
Gebruikersavatar
Embillie
Poema
Poema
Berichten: 234
Lid geworden op: 09 okt 2018 00:54

Welkom kleine Maggy

Bericht door Embillie »

Hoi iedereen,
Dit bericht plaats ik naar aanleiding van mijn vorige bericht, maar zal hem zo instapklaar mogelijk maken.

Een korte tijd geleden ben ik mijn geliefde kater Billie verloren aan een nare en ernstige ziekte (long en botkanker), hij was de liefde van mijn leven. Ik had mezelf voorgenomen eerst te wennen aan het leven zonder hem, voordat ik een nieuwe harige vriend zou adopteren. Maar dat was van verrassend korte duur, want ondertussen loopt er hier in huis iets heel klein en pluizigs.

Het begon toen ik en mijn vriend de leegte in huis niet goed meer aankonden. Om even onze gedachten van het verlies van Billie te zetten, bezochten we de dag voor kerst het asiel waar ik een tijdje vrijwilligerswerk heb gedaan.
Daar mochten we Billie’s overgebleven snoepjes aan de katten voeren,
Billie was 2 maanden ziek geweest, waarvan de laatste 1,5 week overduidelijk waren. Het was dan ook erg fijn om een groep gezonde, vrolijke katten te zien. We hadden het idee dat we wel klaar waren om rustig aan de stappen te nemen om ons hart open te stellen voor een kat of poes, na zo’n treurige tijd.

Ik had een duidelijke klik met een dametje van 7 maanden, maar deze bleek al gereserveerd te zijn. Ik was wat teleurgesteld, maar zoals mijn vriend mij vertelde, het was dan gewoon niet voorbestemd.
En dat klopte als een bus.

We kregen lucht van een nestje ragdolls, nog geen 20 km van ons vandaan. Ik heb het altijd leuke katten gevonden maar zelf nooit gedacht dat ik persé ooit een raskat zou willen.
Met de gedachte kijken kan geen kwaad deden we een belletje, en konden binnen het uur al terecht. Wat was ik nerveus, en geen idee waarom!

We werden begroet door een aardige man en werden aan al zijn katten voorgesteld. Dat was erg aandoenlijk. Tevens zagen ze er allemaal geweldig goed uit, en waren ze erg relaxed. Het voelde goed aan.
Bij de moederpoes waren 3 kittens aan het donderjagen. Er was nog één kitten over, een heel grappig, wat verlegen meisje. De man van de cattery drukte een speeltje in mijn hand wat leidde tot een 1 op 1 spel met de kitten van een uur lang.
Daarna kwam ze lekker onder mijn stoel uitrusten waarbij ze me het meest nieuwsgierige, geïntrigeerde en onder de indruk-kattenkopje gaf, dat het voor ons eigelijk wel duidelijk was.
Ze werd deze week 13 weken, dus konden we haar meenemen.
Benieuwd naar haar naam, omdat ik vind dat dieren niets voor niets een naam hebben gekregen, vertelde hij ons dat haar stamboomnaam Miss Dior Maggy was. Perfect, dachten we; onze Maggy.
Vanwege de korte tijd na het overlijden van Billie wilde ik nog even wachten, dus hadden we afgesproken dat we haar later zouden halen.

Op eerste kerstdag zat enkel zij nog in onze gedachten. Wat er toe leidde dat we haar gisteren hebben opgehaald. Haar grote neef had het reiskoffertje al bezet gehouden toen wij daar nog een kopje thee dronken.
Wat een enorm grappige kattenfamilie was dat, we hebben vreselijk gelachen.

Op de terugweg wilde Maggy flink wat klagen. Terecht ook, haar moeder was erg gek op haar. Wat kan een mens zich dan schuldig voelen zeg.
Eenmaal thuis was ze flink aangedaan van de hele ervaring. Ze verstopte zich voornamelijk, kwam af en toe even spelen, maar was als wij opstonden of bewogen was ze ook zo weer weg.
Diezelfde avond heb ik haar domweg opgepakt en op bed gezet. Ik sliep ook al die jaren samen met Billie, en vond dat altijd zo heerlijk.
Na een rondje nerveus te hebben rondgelopen in de slaapkamer begon ze al te spelen, en uiteindelijk kwam ze tegen mijn hoofd aan liggen. Ze heeft de hele nacht rustig doorgeslapen met een pootje tegen mijn arm aan.

Vanmorgen was de schrik weer terug, tot ik en mijn vriend voor een aanzienlijk bedrag kattenspeeltjes en snoepjes gekocht hadden. Ik gaf haar een snoepje en ze was verkocht. In een oogwenk! Binnen 5 seconden sloeg haar nervositeit om in affectie.
De chique naam zegt het al, een echte diva is pas blij als ze krijgt wat ze wil ;)

Sinds dien heeft ze geen zenuwen meer, lekker met ons gespeeld, krijgen we volop kopjes tegen onze hoofden, komt ze ons opzoeken, vind ze ons lopen niet eng meer, we mogen haar buik kriebelen onder het genot van hard gespin. Ze is net lekker bij mij komen liggen, plofte zo tegen mij aan, en ze zoekt veel contact.
Het zit helemaal goed.
Wat is het nu al een knuffelkont en elke aanraking vind ze hemels, ik ben zo benieuwd hoe haar karakter zich gaat ontwikkelen.

Morgen mag ze de hal gaan ontdekken, en haar nieuwe plafondkrabpaal is onderweg. Ze begint het nu al enorm leuk te vinden om hier te zijn. Wat een heerlijk meisje.
Wanneer ze wat meer gewend is ga ik haar een tuigje aanleren, om in de zomer lekker te kunnen genieten van de tuin. Wellicht vind ze ommetjes maken wel leuk, dat deed ik ook wel eens met Billie. Hoe dan ook.. ik kijk er naar uit haar beter te leren kennen!

En uiteraard zullen haar streken ook met jullie gedeeld worden.

Welkom thuis Maggy!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Billie (2007-2018) Maggy (2018-heden) Benjamin (2019-heden)

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5919
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Rik »

Welkom lieve Maggy.

Ja, als je eenmaal als een blok voor zo'n pluisje valt, dan kan het hard gaan. Ze heeft in ieder geval een lekker goede socialisatie meegekregen zoals ze nu al gewend raakt aan jullie. Niets geen twee of drie dagen onder de bank, en al gelijk lekker op bed slapen :) Leuk hoe ze dan ook zo snel in één keer dat laatste stukje nervositeit kan verliezen.

Lekker snoetje heeft ze.

En Billie... die kijkt gewoon tevreden over de regenboog toe.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Gebruikersavatar
Mleen
Poema
Poema
Berichten: 262
Lid geworden op: 26 jul 2018 11:49

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Mleen »

Wat een lief, mooi poesje! En het loopt denk ik zoals het moet lopen! Dit poesje zal jullie Billie nooit vervangen en dat is ook niet de bedoeling; ik denk wel dat er in het hart van menig kattenliefhebber plaats is voor meerdere kattenvriendjes!

Ik heb overigens ook je verhaal gevolgd over Billie in het andere topic, nog heel veel sterkte met het verwerken van jullie verlies! Gelukkig kun je nu weer heel veel liefde geven en krijgen van je nieuwe pluizenbolletje terwijl Billie tevreden op jullie neerkijkt! 😊
Spookje & Nina 17-06-2018
Sammy* 2000-2014
Mikky* 2000-2012

Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6564
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Dinky »

Dat klinkt super!
Ik kijk er naar uit om haar avonturen hier te volgen en vind het heel fijn te lezen dat er gelijk zo'n klik was. Ze zal nooit Billie vervangen maar heeft zo te lezen al haar eigen plekje in jullie hart veroverd ;-)
Mirjam & Dinky (02-07-2006)

Dinky's Album

Gebruikersavatar
Embillie
Poema
Poema
Berichten: 234
Lid geworden op: 09 okt 2018 00:54

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Embillie »

Wat een dotje hè?
Inderdaad geen vervanger voor Billie, maar ze is wel heel leuk.
Ze heeft al netjes haar plasjes gedaan, eet en drinkt, maar ik zie nog geen poepje in de bak (of op een andere plek) sinds we haar woensdag om 13:00 thuis hadden.
Ik snap dat ze de eerste dag wellicht te ongemakkelijk was om wat te doen, maar hoop dat als ik om 12 uur uit werk kom er wat in de bak ligt.
Anders zal ik een mild middeltje gaan halen vanmiddag, als backup voor het weekend.
Maar zal je zien, heb ik het net gekocht, gaat het op de natuurlijke manier ;)

Hoe lang duurde het voor jullie katten hun eerste poepje deden?
Billie (2007-2018) Maggy (2018-heden) Benjamin (2019-heden)

Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 5919
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Rik »

Je kunt bij de drogist of aphotheek een flesje lactulose halen. Dat is exact hetzelfde als Laxatract bij de dierenarts maar veel goedkoper.

Maar inderdaad... die ontlasting komt wel hoor. Het is vrij normaal dat door de spanning (want die is er toch een beetje) die drolletjes even op zich laten wachten.
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)

Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9314
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door castratenkoor »

Och wat heerlijk dat jullie dit aandoenlijke leuke meisje hebben gevonden en in jullie hart hebben gesloten. Veel plezier en geluk en een lang en gezond leven wens ik haar toe!
Dinie+7-koppig koor+gerbil Sam
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouwe**Mik*
Teun 11 Rik+Bolle+Maks 10 Luuk 6 Teske 6 Clarie 4

Gebruikersavatar
Zotvanpoezen
Tijger
Tijger
Berichten: 1024
Lid geworden op: 19 sep 2018 16:19
Locatie: Pajottenland /Vlaams Brabant

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Zotvanpoezen »

Wat een prachtig schatje! Ik heb ook het verhaal van Billie gevolgd en ik ben er van overtuigd dat de kleine Maggy het perfecte huisje gevonden heeft bij jullie.
viewtopic.php?f=5&t=32802fotoalbum (fotoalbum)

Kopje van Filou (9- 2011), Duvel (4-2012) en Froufrou (7-2015)

Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 5007
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door nellebel »

A gift send from heaven. Welkom lieve maggy

Verstuurd vanaf mijn GM 5 d met Tapatalk

groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie

Gebruikersavatar
Embillie
Poema
Poema
Berichten: 234
Lid geworden op: 09 okt 2018 00:54

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Embillie »

Hoera ze heeft gepoept! En ligt nu zeer tevreden op de vensterbank. De eerste keer dat ze vol in het zicht gaat slapen in de woonkamer.
Vannacht heeft ze weer naast mijn hoofd geslapen en in onze voeten gebeten. Schattig!
Billie (2007-2018) Maggy (2018-heden) Benjamin (2019-heden)

Gebruikersavatar
coone
Huiskat
Huiskat
Berichten: 28
Lid geworden op: 18 nov 2018 20:14
Locatie: Gent (B)

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door coone »

Embillie schreef:Hoera ze heeft gepoept! En ligt nu zeer tevreden op de vensterbank. De eerste keer dat ze vol in het zicht gaat slapen in de woonkamer.
Vannacht heeft ze weer naast mijn hoofd geslapen en in onze voeten gebeten. Schattig!
Hoe een mens tevreden kan zijn met wat poep AfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
Yo16Ka16No11
Cheetah
Cheetah
Berichten: 902
Lid geworden op: 24 aug 2016 20:35

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Yo16Ka16No11 »

De lach en de traan kunnen heel goed samen gaan. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst. Prachtig poeske!

Vertel haar maar veel over jullie lieve Billie...
Warme groet, Mariska

Nora, Teun & Tilly
Karel 2000-2017 & Yoki 2000-2018

Gebruikersavatar
ErikPhilippus
Tijger
Tijger
Berichten: 2930
Lid geworden op: 20 okt 2015 14:28
Locatie: Nederweert
Contacteer:

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door ErikPhilippus »

Welkom, kleine lieve Maggy - je hebt het perfecte gouden mandje gevonden!
Afbeelding Dalí (2001-2017) + Gaudí (2001-2019) + Lumi (2014) + Amber (2016) + Oscar (2016) + Mikki (2020)

Gebruikersavatar
Embillie
Poema
Poema
Berichten: 234
Lid geworden op: 09 okt 2018 00:54

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Embillie »

Ondertussen is Maggy al de koningin van het fort. Speels, druk, aanhankelijk en heel goed met bezoek.
Vannacht heeft ze bij mijn hoofd gelegen en mij een scheet in het gezicht gegeven. Wat een schat!

Ze is niet erg onder de indruk van vuurwerk. Maar aangezien wij vanavond bezoek met een hond krijgen, doen we haar voor de zekerheid op de slaapkamer.
Als kleinigheidje voor haar dapperheid krijgt ze straks een lekker bordje met gekookte zalm en een stukje gekookt ei.

Leuk joh dat internet, vol met recepten voor katten. Bij Billie heb ik meerdere liefdevolle pogingen gewaagd maar dat werd altijd afgewezen.
Deze dame daarentegen houd wel van een maaltje op zijn tijd.
Dus eens per maand mag zij dat nu ook gaan verwachten. Leuk!
Billie (2007-2018) Maggy (2018-heden) Benjamin (2019-heden)

Gebruikersavatar
Embillie
Poema
Poema
Berichten: 234
Lid geworden op: 09 okt 2018 00:54

Re: Welkom kleine Maggy

Bericht door Embillie »

Ondertussen is Maggy al de koningin van het fort. Speels, druk, aanhankelijk en heel goed met bezoek.
Vannacht heeft ze bij mijn hoofd gelegen en mij een scheet in het gezicht gegeven. Wat een schat!

Ze is niet erg onder de indruk van vuurwerk. Maar aangezien wij vanavond bezoek met een hond krijgen, doen we haar voor de zekerheid op de slaapkamer.
Als kleinigheidje voor haar dapperheid krijgt ze straks een lekker bordje met gekookte zalm en een stukje gekookt ei.

Leuk joh dat internet, vol met recepten voor katten. Bij Billie heb ik meerdere liefdevolle pogingen gewaagd maar dat werd altijd afgewezen.
Deze dame daarentegen houd wel van een maaltje op zijn tijd.
Dus eens per maand mag zij dat nu ook gaan verwachten. Leuk!
Billie (2007-2018) Maggy (2018-heden) Benjamin (2019-heden)

Plaats reactie