Poliep in oor Poes

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Plaats reactie
maryenzusje
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 nov 2018 13:49

Poliep in oor Poes

Bericht door maryenzusje »

Hoi! Ik heb echt nog nooit een forum gebruikt maar voor deze situatie ben ik eventjes hopeloos. Mijn kat, Mary (7jr) heeft een poliep in haar oor en kan alleen met een operatie eruit gehaald worden zei de dierenarts. We werden dan ook doorgestuurd naar een KNO in Ettenleur. Ze krabt haar oortjes open en pus komt er uit, het is zo zo vervelend en hartbrekend om haar zo te zien. Het probleem is nu, dat zo'n operatie flink kan oplopen in de kosten en ik dat geld er nu niet voor heb. Een consult bij de KNO (na gebeld te hebben) is al 250-400,-euro en dan komt de operatie er nog bij. Verzekerd is ze niet, ze is gesteriliseerd en altijd happy en gezond geweest super vitaal en speelvol. Nooit had ik verwacht (ja beetje dom) dat ze zo'n groot iets zou hebben. De dierenarts gaf al aan dat ze een van zijn jongste gevallen is die een poliep heeft, want meestal komt dat na een jaar of 10. Een verzekering afsluiten gaat nu niet omdat ze al een aandoening heeft en ze is ook 7 jaar.. na wat research is het dan erg lastig om een verzekering te vinden. Ik vond een groep meiden die ooit een crowdfunding zijn begonnen voor hun kat. Maar ik weet nu even niet wat te doen? Ze is nog steeds super speels, hongerig, slaapt goed en eet heel goed, ze is heel sterk denk ik, je zou niet aan haar gedrag zien dat ze iets heeft, behalve dat ze haar oortje krabt...wat zo erg is om te zien. Heeft iemand Goede Hulpvolle Ideeën of ervaringen? Bedankt alvast :)
Gebruikersavatar
Emmajoja
Poema
Poema
Berichten: 264
Lid geworden op: 20 sep 2018 20:02

Re: Poliep in oor Poes

Bericht door Emmajoja »

Ik ben niet zo bekend met dat probleem, maar is er toevallig ergens anders een DA die dat zelf kan of moet het perse bij die kno? Want 200/400€ voor een consult vind ik persoonlijk echt uitbuiten. Voor iedereen zou dat een klap zijn.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

goofy1506
Huiskat
Huiskat
Berichten: 54
Lid geworden op: 28 jan 2017 19:16

Re: Poliep in oor Poes

Bericht door goofy1506 »

Onze poes had een poliep tussen neus en keel en ook achter haar trommelvlies. De poliep in haar keel is eerst verwijderd. En bij een latere operatie zouden die in haar oortjes verwijderd worden. Echter, bij de tweede operatie onder narcose, bleken de poliepen verdwenen. Wel zijn toen de ontstoken gehoorganen schoongeschraapt. Onze poes was nog geen half jaar oud.
Ik heb onze poes destijds in Beneden Leeuwen laten opereren. Gespecialiseerde klinieken waaronder de Wagenrenk vroegen enorme bedragen alleen al voor de diagnose.
Gebruikersavatar
kittentjes
Cheetah
Cheetah
Berichten: 810
Lid geworden op: 25 mei 2016 10:49

Re: Poliep in oor Poes

Bericht door kittentjes »

Wat vervelend. Ik zou ook eens rondbellen en vragen wat de kosten elders zijn. Wie weet scheelt het enorm. Het zou erg rot zijn als je beestje er op deze manier aan onder door gaat en last van blijft houden.

Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk

Moos & Saar 16-5-2016
Siep 23-3-2019
Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6626
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Poliep in oor Poes

Bericht door Dinky »

Het doorsturen zal niet voor niets zijn geweest.
Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat die 200 - 400 euro alleen consult is, ik verwacht dat dit inclusief bepaalde onderzoeken is om de poliep(?) goed in kaart te brengen voorafgaand aan een eventuele operatie.

Heb je bij de kno aan de telefoon ook de financiële situatie voorgelegd? Want ik zou verwachten dat jij niet de enige bent die het financieel moeilijk heeft en ze dit in de praktijk vaker tegenkomen?

Ik ken je situatie niet maar is er anders iemand in de omgeving waarvan je het geld kan lenen en in etappes terugbetalen?

Een verzekering is inderdaad iets wat je als kitten af moet sluiten voordat er mankementen zijn. Zodra er mankementen bekend zijn worden deze van verzekering uitgesloten.
Mirjam & Dinky (02-07-2006)

Dinky's Album
Plaats reactie