Ragdoll HCM

Als je denkt dat er iets mis is met je kat, bel dan eerst even de dierenarts(assistente) voor advies. Want al zijn er op het forum veel mensen met ervaring, een juiste diagnose kan alleen gesteld worden door een dierenarts.
Plaats reactie
Ragdoll90
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2019 03:40

Ragdoll HCM

Bericht door Ragdoll90 »

Goedenavond allemaal,

Mijn ragdoll wordt in maart 6 jaar. Vanmiddag kwam hij klagelijk mauwend bij mij. ( nooit eerder gezien dat er iets was) Ik zag direct dat er iets niet goed was. Op een gegeven moment echt schreeuwen en hijgen met zijn bekje open.
Met spoed naar de dierenarts. Hier is een flinke hartelust geconstateerd en lage hartslag (130).
Er is een hart echo gemaakt. Diagnose hcm. Fokker heeft hem destijds verkocht als HCM vrij maar daar hebben we nu helaas weinig aan.
Zijn linker boezem en aorta zijn 3 keer zo groot als normaal. Waarschijnlijk had hij vanmiddag last van een stolsel. Dit is weer doorgeschoten en dit keer met goede afloop ( geen verlamming). Op de heenweg naar de dierenarts viel hij al helemaal weg. aangekomen bij de dierenarts begon hij tot onze opluchting weer wat te mauwen. Dierenarts geeft hem max een half jaar. Hij gaat nu allerlei medicatie bestellen en extra advies inwinnen. Hij gaf aan dat er een vrij nieuw jong medicijn is die nog wat gunstig effect zou kunnen hebben op de korte termijn. Ik kan het gewoon niet geloven mijn lieve vriendje. Immens verdriet. Dierenarts geeft aan dat het een ‘tikkende tijdbom’ is. Het is wachten op opnieuw een stolsel met veel pijn en mogelijk verlamming als verschijnsel erbij.
In december zijn we nog voor controle geweest. Beestje heeft nooit iets gehad. Wat is wijsheid? Mensen met ervaringen?
Is het nog een optie om toch naar een specialist te gaan? Ik wil niet dat mijn vriendje pijn heeft. Of dat ik op een dag thuis kom en hij verlamt is of erger alleen is gestorven met veel pijn. Ik ben benieuwd naar andere verhalen. Ik heb zo’n verdriet.

ikMIS-T8
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 aug 2018 22:09

Re: Ragdoll HCM

Bericht door ikMIS-T8 »

Hallo, ik wens je heel veel sterkte toe , helaas
Heb ik ervaring met mijn lieve katje Teigertje
Die ik vorig jaar heb moeten laten inslapen na dat hij acuut een bloedpropje in zijn rechter voorpootje kreeg, ook had hij vocht in en bij zijn longetjes een hartruis en galopritme en eten en drinken deed hij ook niet meer
Ik draag het verdriet om mijn lieverd nog elke dag met me mee , en ik mis hem verschrikkelijk ! Ik wens je veel sterkte bij het nemen van een beslissing maar geniet vooral van je lieverd zo lang het nog kan !
Liefs Alice

Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Ragdoll HCM

Bericht door Sansan »

Wat een schrik !! Wat fijn dat het stolsel niet vastgeschoten is en je vriendje er nog is.

Specialisten weten vaak meer dan dierenartsen.
Ik zou je willen adviseren naar de “beste” cardioloog in Nederland te gaan, sinds afgelopen zomer weer werkzaam in Nederland (jaren in Australië), echt een onwijs fijne slimme man. Daar hebben wij laatst onze ragdoll laten controleren met een echo en een ecg. De manier waarop er gecommuniceerd werd vonden wij heel fijn, echt zo’n arts waarmee je kunt sparren! Dus ik kan mij voorstellen dat hij jullie beter kan helpen én beter gerust kan stellen en informeren over de toekomst. Hij had de dag dat we kwamen nog een pacemaker bij een hond gezet.

Dat is Niek Beijerink, werkt bij veterinaire specialisten in Vught.
Er zijn maar 2, misschien 3 als die nog werkt, cardiologen in Nederland.
https://www.veterinairespecialisten.nl/ ... -beijerink

Paragon
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jul 2019 00:17

Re: Ragdoll HCM

Bericht door Paragon »

Hallo Ragdoll,

Hoe is het afgelopen met je vriendje? Is hij er nog? Wij hebben afgelopen woensdag helaas onze lieve stoere kater Daan in moeten laten slapen. Ook HCM. Ook linkerboezem 3x zo groot als de aorta ingang. Na eerst 2 weken tobben bij de DA een second opinion bij een andere DA laten doen. Deze ondernam meteen actie. Spoedkliniek, zuurstoftank, medicatie. Hij reageerde goed op de medicatie. Prognose was 3 tot 6 maanden. Maar Daan weigerde na 2 weken zijn medicatie. Het werd echt een gevecht en dat wil je ook niet. Ook stopte hij met eten, kregen er helemaal niets meer in, van alles geprobeerd. Beetje drinken deed hij maar daarna meteen overgeven. Zo zielig en zoveel verdriet om hem zo te zien. Dus besloten om hem, ook in overleg met de DA, in te laten slapen en rust te geven. Maar oh....wat mis ik hem....en heb er zoveel verdriet om. Hij was ook nog jong, 8 jaar..... Ben aan het zoeken gegaan naar ervaringen, maar die zijn er over HCM niet veel. Ergens...gelukkig maar. Wat een nare ziekte!

Gebruikersavatar
Synemios
Tijger
Tijger
Berichten: 1996
Lid geworden op: 29 jul 2010 04:51
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Ragdoll HCM

Bericht door Synemios »

Wat verschrikkelijk, heel veel sterkte Paragon.
Luna & Lizzy(8) Timmy & Indy & Tommy(4)
*Sylvester, Nero, Mickey, Oscar
Groetjes, Denise
Time spent with cats is never wasted!

Paragon
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jul 2019 00:17

Re: Ragdoll HCM

Bericht door Paragon »

Dank je wel.

Sansan
Tijger
Tijger
Berichten: 1201
Lid geworden op: 23 aug 2015 23:28

Re: Ragdoll HCM

Bericht door Sansan »

Ontzettend verdrietig paragon :( heel veel sterkte. Wat valt dat als een baksteen op je hart, zo’n 3-6 maanden prognose en het ging nog veel sneller :(

Paragon
Kitten
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jul 2019 00:17

Re: Ragdoll HCM

Bericht door Paragon »

Dank je wel. Het ging zeker veel te snel. Ik mis hem zo....

Gebruikersavatar
yana
Panter
Panter
Berichten: 555
Lid geworden op: 06 feb 2004 15:40

Re: Ragdoll HCM

Bericht door yana »

Niet met onze ragdoll rosa( die had CIN dis chronisch nierfalen en maar 7 jr geworden dus dat is ook waardeloos)
Maar wel ervaring met hcm met onze angora, sevje 6 jr. Sliep veel speelde niet echt meer terwijl het altijd een wildebras was ( het ras waardig). Bloed onderzocht, alles ok. Ikzie een gezonde kat zei da. Nou, week later wou ze niet eten smorges. Dus retour da. Had ze vocht in/achter longen en verhoging. Óf long-iets of hartprobleem zei da. AB meegehad en geduimt maar loop vd dag stond ze wankel op dr pootjes. Weer gebeld. Missch te laag suiker door niet eten aldus assistente. Dwangvoeren dus. Savondsbegon het braken. Bleek niks in ( vermoed achteraf door benauwdheid of pyn) en ze lag maar.. kwylde, en reageerde niet meer op je. Om 6 u smorges da gebeld. In laten slapen voor ze in de loopvd dag zelf zou zijn overleden😢😭 vermoeden hcm/acuut hartfalen.

Bloedverdunners voor katten zijn heel lastig. Ze bloeden al snel dood.
Ik zou niet naar een specialist gáán maar jouw da daaradvies laten inwennen. Niet omdat ik niet denk dat die meer weten tuurlyk is dat zo maar omdat weer naar da vaak ookverser weg ook weer meer stress is en stress is icm hartfalen een no-go.
Missch kun je nogadvies inwinnen van een holistisch da? Missch bestaat er homeopathisch wél iets bloedverdunnends.
Verder zou ik advies da volgen. ( als het da is waar je vertrouwen in hebt)
Kan best dat de lyn van jouw katje hcm vry was. Dwz dat dit geen ergelyke hcm is. Hcm kan meer oorzaken hebben. Het komt wel vaak naar boven rond die leeftyd. Had sevje dus ook. Ik zou wél de fokker informeren! 130 is normale hartslag voor een kat trouwens. Ligt hoger dan by mensen.
Veel sterkte in elk geval. Ook voor je beesje. Het zijn vreselyke ziektes😢
Ik herken je verdriet. Je machteloosheid..

Plaats reactie