Pluisje, verhoogde nierwaardes

Forum voor alle vragen m.b.t. nierziekten (nierfalen/nierinsufficientie)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nina1967
Poema
Poema
Berichten: 310
Lid geworden op: 30 jan 2015 00:52

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Nina1967 »

Ik sluit me bij bovenstaande aan...je hebt een warm hart.
De oudjes hebben ook nog een liefdevol huisje verdiend.
Lizzy is nu weer thuis....sterkte en dikke knuffel
1-9-97-14-7-15 r.i.p mijn lieve pluizebolletje, mijn woezeltje, mijn allerliefste Snoetje
1-9-05-17-3-17 r.i.p mijn liefste vrolijke Mila, mijn booboo
Gebruikersavatar
dclizzy
Lynx
Lynx
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 sep 2014 21:22

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door dclizzy »

hersenspinsels van een baasje

hoi we zijn een paar dagen verder.
Ik heb 2 dagen gehad dat ik gewoon een paar keer in mijn bed ben gedoken en maar hopen dat ik in slaap viel. Goh wat mis ik ons meisje. Het was natuurlijk ook een dag invulling. ik zag steeds ( natuurlijk het huppeltje wat ze maakte toen de da binnen kwam Jippie visite ik moet me laten zien )
Ik ben vande week al begonnen met waterbakken opruimen en en haar stromende bak. Katten krab planken de kattebak en 3 van de 6 mandjes. de reismand . tuigjes om buiten te lopen. Omdat het de eerste huisdier van mijn man ooit is . Konden we niet in een winkel komen of het was wel leuk voor Lizzy

Ik moet tot mijn grote schaamte toegeven dat er ruimte in huis komt. De hele hal stond vol Het leek wel of ik mijn kerst spullen ging opruimen zoveel was het. Ijskast vol met medicijnen 14 kilo nierdieet (heb ik weggezet omdat ik niet weet wat voor poes we weer gaan nemen Het is dicht gesield dus wel een paar maanden houdbaar.

Toch heb ik al haar vaste plekjes laten liggen.
Bv het mandje op het nachtkastje. Daar zat ze altijd rechtop in als wij onze tanden gingen poetsen.
Op het moment ik dan tegen haar had gekletst zij haar laatste hapje had gehad in haar mandje. Een aaitje en een knuffel. tot morgen schoonheid, Dan ging ze pas liggen en dan begon het brommen wat eindigde in snurken. soms hing ook mijn hand wel in de mand om haar pootje vast te houden

Werd ik midden in de nacht wakker voor een sanitaire stop dan kwam ik terug en hoorde ik een tijger brommen in het mandje. Van "" ik ben ook wakker hoor"" als ik dan mijn hand even over de rand deed en ff kriebelde hoorde je weer zucht en meteen snurken. Ik mis het . zelfs dat ze iedere ochtend om 4 uur begon te jumpen over het bed van hoiii ik ben wakker jullie ook ??
Ik houd me voor de gek om nog een paar dagen het mandje zo te laten staan. Het mandje ruikt ook nog naar haar. Vanmorgen heb ik de gras mat van 0.75 2m met een handschaar op het balkon geknipt. Ik kan het nog niet weggooien

Dan na een paar dagen moet ik toch weer in het huis beginnen. Dat is de laatste paar weken op een laag pitje komen te staan. Stofzuigen deed ik liever niet ( allemaal houten vloeren hier) omdat ik haar niet uit haar doen wilde brengen. Zelf was ik ook leek wel verlamd om iets zinnigs te toen.
Ik keek de hele dag naar ons meisje. Voelde me blij als ze een rondje liep of zelf at (eigenlijk is het niet normaal als ik gezond nadenk) En als ze ergens op wilde tilde ik haar gewoon op. Of als ze voor de buitendeur stond stonden we al weer buiten op de dijk zodat ze lekker door het gras kon struinen.
Alles voor Lizzy

Maar nu ik de kamers uitgesop voel ik me schuldig. Je ziet nog van de laatste dagen witte kattebak pootjes op het donkere hout. Ze heeft voor dat ze het prikje kreeg nog over de eettafel gelopen om aan de rozen in de vaas te knabbelen. Er liggen nog wat haartjes om de vaas. OP de vensterbanken in de slaapkamers waar ze voor het raam lag. Lekker de kozijnen uitgesopt. Waarom dan het schuldig voelen.

Bij iedere veeg heb ik het gevoel dat ik haar sporen uitwis. De stofdoek en natte doek en mop wiste al haar haartjes pootjes uit

Ik miste een hoop foto's ( weet niet hoe ik ze hier moet plaatsen, en ach we vinden allemaal ons beestje het leukste en liefste.)
en ik had nog een hele oude telefoon van 6 jaar oud die vervangen was dit jaar. En jippie allemaal fotos en filmpjes van de eerste dagen dat ik haar had stonden op de vaste sim ..

Ik herkende de poes niet. Lizzy was een flinke poes. ze was nog steeds 4 kilo zoals toen. Maar ach zo ander ingedeeld ze rende en vocht met een muis. Waarom kan ik me dat allemaal niet meer herinneren. Als ik haar riep kwam ze op mij aflopen alsof ik haar redder in nood was..keek zo zo blij. (Zo anders dan die vermoeide blik van de laatste weken.)
Terwijl ze dat al 12 maanden niet meer deed . Nee logisch ik was de dame die smorgens in die enge grijze badjas achter haar aansloop om enge pillen te geven.

Ik schaam me een beetje Nu zie ik dat ons meisje ondanks ze haar dagelijkse dingen toch heel langzaam haar eigen ik had ingeleverd. En dat ze dus toch de klapper heeft gehad toen ze vorig jaar die 3 weken maar bloedvliezels bleef verliezen en de blaasontsteking terwijl de da's maar niets konden vinden met onderzoeken .
WIj hebben het zitten analyseren en dat heeft de genade klap gegeven. Zelf ben je zo bezig met het beestje beter te krijgen dat er je toch een hoop ontgaat.
En dat ondanks ik altijd zei van ik ga nooit meer zover. Toch omdat ik haar niet kon missen het misschien toch iets te lang heb gerekt ??

En dan komt toch het andere stemmetje in je omhoog. al ik wil rekken rek ik. .. Want ik kan geen afscheid nemen. Ik roep je stil in mijn hoofd en kijk in het rond en hoop je op vaste plekken te zien liggen maar je ligt er niet. ondanks ik dit al zovaak heb mee gemaakt word het voor mij eerder zwaarder dan dat ik er verstandig over na kan denken.

Ik mis je mooie meisie van ons.

Hersenspinsel van een droevig baasje
Gebruikersavatar
Featherr
Jaguar
Jaguar
Berichten: 641
Lid geworden op: 21 jul 2014 23:48

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Featherr »

Hou jezelf maar lekker voor de gek hoor met de mandjes.
Gizmo is nu al 2 maanden overleden maar zijn mandje staat nog gewoon op het bed in de kattenkamer waar die altijd stond. En soms bedenk ik me hoe hij er in lag en ik heb nog steeds niet de kracht om dat huisje/mandje weg te gooien.

En ook het schuldig voelen.. Je ziet de haartjes liggen en dat is het 'laatste' wat je van hem/haar hebt en als dat weg is dan is dat heel definitief.
Bij Minnie lagen er haar zwarte haren op mijn voeteind waar ze altijd lag. Ik had niet de kracht om dat weg te halen en het rook nog naar haar.
Toen ik wegging naar mijn vriend heeft mijn vader mijn bed verschoond en toen ik terug kwam was ze weg. God wat heb ik gehuild, nu was ze echt weg! Geen haartjes meer, geen geur meer.

Hou d'r nog maar even dichtbij hoor. Dat mag best.
♥ Chloe & Aylin ♥
† ♥ Minnie, Misty, Gizmo ♥ †
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Adriana »

;-) het is allemaal heel normaal hoor! ik heb toen MoMo was ingeslapen anderhalve maand niet op het forum gemeld dat hij er niet meer was, ik kon het gewoon niet.

iedereen heeft haar/zijn manier om met een overlijden om te gaan en als de verzorging heel intensief en tijdvergend is geweest, dan val je ineens in een gat.
je hersens en dienstregeling moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie en dat gaat iedere keer weer van 'au..!'..

misschien kun je een mooi in memoriam voor haar maken met je laatste berichten en foto's en toch ook de fijne herinneringen als aandenken.
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
Nina1967
Poema
Poema
Berichten: 310
Lid geworden op: 30 jan 2015 00:52

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Nina1967 »

Zo herkenbaar....ben er nu al mee bezig terwijl ze er nog is. Plukken haar verzamelen voor wanneer ze er straks niet meer is etc. Maak jezelf niet gek. Je bent nooit precies op tijd met "de beslissing" en Lizzy genoot nog steeds van dingen zoals naar buiten gaan. Bij een chronische ziekte zijn er goede en slechte dagen en ik weet zeker dat ze de laatste goede dagen met jullie nooit had willen missen.
Knuffel
1-9-97-14-7-15 r.i.p mijn lieve pluizebolletje, mijn woezeltje, mijn allerliefste Snoetje
1-9-05-17-3-17 r.i.p mijn liefste vrolijke Mila, mijn booboo
Gebruikersavatar
Featherr
Jaguar
Jaguar
Berichten: 641
Lid geworden op: 21 jul 2014 23:48

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Featherr »

Shit..
Misty heeft last van d'r kies.. Die was al slecht toen we er achter kwamen dat ze diabetes had.. Maar nu heeft ze er echt last van. Stopt met eten, dus ik moet nu slobberpapjes maken voor d'r.
Dus die tand moet eruit.. En dan wil ik dus maar meteen alles eruit. Aangezien het toch al niet geweldig is. Haar tanden vielen er al zelf uit toen ze jong was. Maar er waren geen ontstekingen.

Ik ben doodsbang. Bij Gizmo kwamen we een paar maanden later erachter dat die nierfalen had.. En nu moet ik een kat met beginnende nierfalen opereren?

Ik weet de richtlijnen ongeveer:
Paar dagen van te voren al antibiotica.
GEEN metacam (achtige-familie) tijdens en na de operatie.
En voor, tijdens en na de operatie een infuus.
Als antibiotica onsior..

Vergeet ik iets?
Ik heb de dierenarts nog niet gesproken maar heb nu al buikpijn.. :eshifty:
♥ Chloe & Aylin ♥
† ♥ Minnie, Misty, Gizmo ♥ †
Gebruikersavatar
Rik
Tijger
Tijger
Berichten: 7741
Lid geworden op: 24 mei 2014 02:30

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Rik »

Ojee. Kun je dat bij je eigen dierenarts laten doen? (Is die ook tandspecialist) Enige wat bij mij opkomt is nadien goed laten controleren dat er geen wortels achterblijven (fotos) en laatst had ik begrepen dat katten hun ogen openhouden onder narcose dus dat ze goed zalven voor de operatie en tijdens de operatie dit goed in de gaten houden. Ik neem echter wel aan dat ze dat zullen doen. Pffff... zorgen, zorgen, zorgen....
Grtz, Rik
Bono ♂ & Yuna ♀ ( † Bowy ♀ ) (Fotoalbum)
Gebruikersavatar
Featherr
Jaguar
Jaguar
Berichten: 641
Lid geworden op: 21 jul 2014 23:48

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Featherr »

Ja.. Dit staat er op de site: De tandheelkunde, weke delen chirurgie en konijnen zijn altijd haar interessegebieden geweest.
Dus ga er vanuit dat ze dan gespecialiseerd erin is ;) maar ik ga eerste bellen enzo. Het meest bange ben ik voor de narcose en de medicijnen. Dat is gewoon slecht voor d'r nieren. En je denkt meteen aan Gizmo natuurlijk.. 'wat als.'

Heb net flink liggen huilen bij vriendlief want het is gewoon weer een klotesituatie. Wanneer ben ik nou eens klaar? Laat verdomme mijn dieren met rust.. Wie er daarboven dan ook mijn dieren elke keer uit kiest. :(
♥ Chloe & Aylin ♥
† ♥ Minnie, Misty, Gizmo ♥ †
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Adriana »

Featherr schreef:Ik weet de richtlijnen ongeveer:
Paar dagen van te voren al antibiotica.
GEEN metacam (achtige-familie) tijdens en na de operatie.
En voor, tijdens en na de operatie een infuus.
Als antibiotica onsior..
ken het gevoel, als een berg opzien tegen een ingreep.. oeieoei..
maar moet sowieso gebeuren dus diep ademhalen dan maar en eventueel zelf aan de valeriaanthee..

waar in Nederland en als in de buurt van DH of Wageningen, dan dierentandarts Knaake.
en anders vooraf goed doorspreken

geen meloxicam tijdens en na de operatie (= novacam, metacam, meloxidyl etc.) maar bv
buprecare, tramadol die richting (is te combineren met onsior)
niersparende operatie dus tijdens en na infuus om zo snel mogelijk stofjes eruit te spoelen
gasnarcose
langwerkende antibiotica injectie tijdens operatie
bv tramadol en eventueel onsior (mag max 6 dagen) mee na de operatie als pijnstilling en misschien nog wat ab.
foto's na de ingreep om te checken of er geen wortel(deeltjes)* zijn achtergebleven.

dat is wat ik kan bedenken en nog weet na de operaties bij Enzo.
er was discussie of ab voorafgaand aan de operatie zin had en Kn. was daarmee gestopt want extra belasting.

*Enzo had een onregelmatig gebit met lastig te verwijderen wortels. er is een stukje wortel blijven zitten omdat dat er met geen mogelijkheid uit te krijgen was en dat is goed doorgesproken. in verreweg de meeste gevallen lost dat in de loop van de tijd op en moet je het een half jaar goed in de gaten houden. en dat is bij Enzo ook gebeurd. hij heeft nergens last van gehad. duurt wel even (paar weken) voordat alles goed is hersteld.
nierwaardes hebben niet geleden onder de operaties. hij heeft drie operaties tandheelkunde achter de rug en is nu kiesloos en gelukkig ook pijnloos.
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
kansarmedieren
Jaguar
Jaguar
Berichten: 642
Lid geworden op: 11 jun 2011 14:46
Locatie: Eck en Wiel
Contacteer:

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door kansarmedieren »

Wat ik nog mis in je verhaal is aangepaste narcose ik heb kort geleden Guusje ook haar hele gebit laten trekken. Geen nierpatiënt maar wel allerlei andere problemen waaronder hart problemen ze heeft aangepaste narcose gehad voor senioren en dan kunnen ze de kat ook niet snel uit de narcose halen met een injectie weet niet meer hoe het heet. Dus de narcose werkt langer maar ze heeft inderdaad ook een infuus gekregen doe ik nu altijd bij de katten. Hebben ze goede narcose bewaking Guusje had bijna een ademstilstand in het begin van de narcose dat werd opgemerkt door get apparaat en konden ze ingrijpen. En natuurlijk de diabetes niet vergeten 1/3 spuiten maar dat weet je vast wel.
Gebruikersavatar
Nina1967
Poema
Poema
Berichten: 310
Lid geworden op: 30 jan 2015 00:52

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Nina1967 »

He getsie....ken je dilemma...wacht met Snoet nog omdat ze wel eet....

Zie zelf als een berg tegen de komende hittegolf op....het is hier binnen een dag een sauna en ben bang voor Snoet.
Kan 's nachts niet ventileren want moet dan werken.
Heb dus maar een luchtkoeler besteld die met water koelt en ook ioniseert dus hoop dat ik dan de woonkamer een beetje koel kan houden.

Sterkte met Misty hoop dat de da goed meewerkt...ik duim voor jullie
1-9-97-14-7-15 r.i.p mijn lieve pluizebolletje, mijn woezeltje, mijn allerliefste Snoetje
1-9-05-17-3-17 r.i.p mijn liefste vrolijke Mila, mijn booboo
Gebruikersavatar
Featherr
Jaguar
Jaguar
Berichten: 641
Lid geworden op: 21 jul 2014 23:48

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Featherr »

Dia Misty is in remissie. Dus ik hoef niet na te denken over de diabetes gelukkig.
Zojuist de dierenarts gebeld en gevraagd of ze me zo willen terug bellen. Heb het lijstje op mijn pc gezet met alles en dat wil ik dus bespreken.
Morgen hopelijk al medicijnen halen en dan kijken wanneer ze eventueel geopereerd zou kunnen worden. Hopelijk volgende week maandag ofzo.
♥ Chloe & Aylin ♥
† ♥ Minnie, Misty, Gizmo ♥ †
Gebruikersavatar
dclizzy
Lynx
Lynx
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 sep 2014 21:22

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door dclizzy »

Ik heb ooit mijn 2 oude meisjes hun tandjes laten doen omdat het iedere keer de laatste keer zou zijn maar het toch steeds nodig was . ze toch 19.6 en 19 zijn geworden. Mijn dierenarts gaf zo snel mogelijk na de ingreep een antiprik en dan zijn ze binnen 20 seconden uit narcose. ( ik weet niet wat het met de nieren doet)

Ik kan me voorstellen dat alle paniek naar boven komt.



Maar mijn vriend zegt altijd MEN LIJD HET MEEST OM HET LIJDEN WAT MEN VREEST.

DUS!

@feather, het is op en op en op elkaar. Je hebt het gevoel dat je in een rolercoaster zit.dat sloop je. Het is goed dat je met een lijstje naar de da gaat. Omdat als het gesprek anders kom je buiten en denkt van shipss dat had ik ook nog willen weten. Ga gewoon rustig een gesprek aan. Loop stap voor stap je lijstje door en neem desnoods iemand mee. Dat als je emotioneel word een 2e wat nuchterder is en stel deze ook op de hoogte van je lijstje en vragen (ik heb mijn 2ling zus meegenomen en die heeft gewoon het nuchtere gesprek toen afgemaakt.

Dus neem een valriaan zoals adrianne zegt.Of vrouwen thee. ( drink ik ook omdat ik 50 ben.) maar het werkt!! Want jou nerveusheid slaat over op je kat.

En ga ervoor.!!! sterkte !
Laatst gewijzigd door dclizzy op 29 jun 2015 20:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
dclizzy
Lynx
Lynx
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 sep 2014 21:22

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door dclizzy »

@nina zou het helpen als je snoet in een koude badkamer neerzet?? of werkt dat emotioneel voor de kat niet.??

ik open net een fb pagina bij een vriendin die heeft voor haar hond http://www.dierenwinkel-online.eu/honde ... kleed.html

Natuurlijk zijn katten eigenwijs maar ik had er nooit van gehoord.
Gebruikersavatar
Dinky
Tijger
Tijger
Berichten: 6861
Lid geworden op: 12 jul 2012 11:26

Re: Pluisje, verhoogde nierwaardes

Bericht door Dinky »

Voor (in principe) honden heb je inderdaad koelmatten die je voor een kat ook in huis kan leggen ;-)
(Voor honden heb je ook koeljassen en koelhalsbanden)
simpele wijze is koelbloedig in handdoek wikkelen als alternatief
Iza 2 augustus 2022
Jop 24 juli 2022

Foto album

Dinky (2 juli 2006 - 14 september 2022)
Plaats reactie