Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Voor overige vragen over de kat die niet onder een andere categorie passen.
Plaats reactie
Liinda25
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 apr 2014 17:28

Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door Liinda25 »

Hey

Hoe kun je zien of de kittens zijn ingedaald?

GR linda
Liinda25
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 apr 2014 17:28

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door Liinda25 »

Jullie zouden mij heel erg helpen als iemand antwoord, poes zit op dag 67 en word gek ze is sinds vandaag minder dik ? ook wel een beetje onrustig dan weer in de bench waar ik een plek voor haar heb gemaakt dan weer kattenbak dan weer eten dan in een doos waar ik een plek heb gemaakt dan weer liggen en zichzelf wassen. Overigens niet haar achterste, er is ook nog geen vloeiing of iets. Hoop dat ze nu toch vanavond komen maar helaas nog geen slijmprop
Gebruikersavatar
poezzels
Huiskat
Huiskat
Berichten: 35
Lid geworden op: 09 apr 2014 21:58

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door poezzels »

Sorry ik zou je het antwoord niet kunnen geven.
Maar ik snap je vraag eerlijk gezegd ook niet helemaal.
Ik zou naar een dierenarts gaan.
En zeker niet blijven rondtobben.
Straks passen ze bijvoorbeeld niet door het geboortekanaal, of is er een kitten in een stuitligging.
Ik zou het er niet op gokken. En dus naar een dierenarts gaan of zoiezo bellen met een dienstdoende dierenarts.
Gebruikersavatar
Kattebeest
Tijger
Tijger
Berichten: 1070
Lid geworden op: 14 apr 2013 16:08
Locatie: Zuidoost Brabant

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door Kattebeest »

Kan je ook niet verder helpen.
In ieder geval Mittenslief, Brittenbolletje en Eveline zouden je kunnen adviseren maar zij zijn niet online geweest sinds je je eerste berichtje postte. Denk dat veel forumleden op stap zijn i.v.m. koningsdag ;-) .
Nancy

Kasper, album van een senior
Voor nieuwe foto's van Kasper (1999) zie het album van Sifra en Pluis
Gebruikersavatar
eveline1982
Tijger
Tijger
Berichten: 2043
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:50
Locatie: Alkmaar

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door eveline1982 »

Naar mijn weten kan je dat niet zien, is anders dan bij mensen. Maar ze vertoont wel gedrag dat ze wil gaan bevallen. Poezen zijn gemiddeld 9 weken dus 65 dagen zwanger. Zij zou dan nu 2 dagen over tijd zijn, ik zou als ze blijft zoeken en draaien morgen de dierenarts bellen misschien lukt het haar niet om te bevallen. Mijn poes heeft 2 wondernestjes gehad en heeft bij beide de slijmprop ergens neergelegd waar ik hem niet kon terug vinden (of miss opgegeten), dus kan zijn dat ze hem al verloren heeft.
The Lovers of my life, Banjer, Beer, Minoes (katjes) Diego, Jimmie (hondjes) Django, Rodney, Co en Moos (ratjes)
Liinda25
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 apr 2014 17:28

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door Liinda25 »

Hallo iedereen,

Ik wou even mijn verhaal doen en ik heb ook een aantal vragen.

Oke ik zou bij het begin beginnen zodat er geen misverstanden mogelijk zijn.

Ik heb 5.5 jaar samen gewoond met mijn ex wij hadden samen vier katten.
Gewoon Europese korthaartjes al heeft Sem dan wel iets van Britse korthaar in hem. Mijn ex en ik zijn sinds december uit elkaar en de 4 katten bleven bij hem tot dat ik een huisje had en ik nam dan 2 katten en onze hond Kay mee. Nou in Feb had ik de sleutel en heb ik de dieren over verhuist. Ik nam de 2 gecastreerde katers mee Sem en Tommy en mijn ex hield de 2 poezen Kira en Laila. Iedereen is geholpen behalve Laila. Maar onze achtertuin is helemaal afgeschermd en de katten kunnen er niet uit. We wouden Laila met een jaar laten steriliseren, afspraak gemaakt en Laila in het kooitje gedaan maar toen begon het ze werd helemaal gek ? Nooit mee gemaakt? Ze begon te tollen in het het reis kooitje en plaste van zich af en begon te schreeuwen en door haar plas heen te rollen. Nou probeer dan maar eens met je poezen hart het beestje er in te laten ik dacht het zal wel afzakken nou echt niet hoor ze deed zichzelf gewoon pijn. Ik heb haar er weer uit gelaten en ze is echt weken van slag geweest en nooit meer de oude geworden ze was naar mij heeeeel angstig geworden, echt zo k*t ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan maar goed met de entingen was er niks aan de hand. Sinds dien is ze heel anders de dierenarts zei we proberen het over een lange tijd weer eens tot je haar vertrouwen terug heb en dan kun je haar rustgevende medicatie geven en misschien 1 van de andere katten ook mee nemen zodat ze rustiger blijft.

Nou afgelopen 12 maart is ze 2 jaar geworden en dus niet gecastreerd. ( alles weg gehaald )

Ok dus nu verder, ik heb dus in feb de 2 katers opgehaald. rond 20 maart kreeg ik een telefoontje van mijn ex dat Laila 19 feb was ontsnapt en dat ze toch wel een dikke buik kreeg. Ja hoor drachtig. En heel leuk bij een man die van 6 uur smorgens tot 6 uur savonds werkt. maar meneer wou de kat zelf houden. prima zei ik maar neem jij dan ook 7 weken vrij. om te zorgen dat je wel bij de bevalling bent en als de kittens niet goed gevoed worden je haar ook helpt de kittens bij te voeden, nee toen was de pret over. Ik was kwaad want hij weet hoe ik denk over dieren in het asiel etc.

Ik heb haar dus hier heen gehaald en ze was eigenlijk na 1 a 2 dagen helemaal thuis heerlijk met de katjes krioelen maar het allermooiste ze is poesss lief ik mag haar weer aaien en knuffelen etc dus heel fijn.


Kittens zijn natuurlijk van harte welkom en ik zorg er voor dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben.

Mijn lieve Laila zit dus nu op dag 66 en ik heb zelf dierenverzorging gedaan en mijn moeder heeft ooit 2 nestjes gehad dus ik weet wel waar ik op moet letten maar ik word gek. Ik hou haar constant in de gaten. Sinds vandaag is ze onrustig ze knuffeliger dan normaal en ze begint telkens te graven in de doos en dan weer in de bench ik heb 2 plekken waar ze uit kan kiezen en ze vind ze beiden leuk. Ze loopt de hele dag achter 1 van mijn katers aan en wil gelikt worden en doet het zelf ook. Ze miauwt sinds vandaag een beetje. Melk komt al een paar dagen uit de tepels en ze is minder dik dan gisteren.

mijn vragen zijn. hoe zie je dat kittens zijn ingedaald.
Waarom komt er maar geen slijmprop, en kan het zijn dat deze pas een uur voor de bevalling komt?

Is het normaal dat ik geen geduld heb? slaap slecht ga er snacht 2 x uit en overdag niet meer dan 1 uur weg. vandaag ook snel even over de rommelmarkt heen geweest.

Heb een hele bevallingsdoos in huis dus ze mogen van mij wel komen hoor. Waarom is ze er nog niet klaar voor?

ps: ze eet en drinkt goed
psps: ik kon haar nu wel vervoeren naar mijn nieuwe huis want ze was veel rustiger heel appart. dus heb haar nog met 5 weken dracht lopen verhuizen, verschrikkelijk voor haar. maar gelukkig voelde ze zich snel thuis.

Liefs Linda
Liinda25
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 apr 2014 17:28

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door Liinda25 »

zo dit heb ik ergens anders getypt dus ik zet het hier ook even neer zodat jullie het beter begrijpen.

Bedankt voor jullie reactie ik hou haar goed in de gaten.
Gebruikersavatar
mittenslief
Tijger
Tijger
Berichten: 1675
Lid geworden op: 04 mei 2011 15:04
Locatie: enschede

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door mittenslief »

nee je kan niet zien dat ze zijn ingedaald, dat ze onrustig is kan wel betekenen dat ze al wat weeen begint te krijgen....en een slijmprop vindt je echt maar heel zelden terug, dus het is meestal gewoon afwachten...stel haar een beetje gerust dat vinden ze meestal wel fijn, kan tot dag 69 nog wel veilig ter wereld komen
Honden hebben bazen, poezen personeel!
alle katzels: mittens, mr. cat, angel, rover, roosje en mitsie
op de regenboog: Ollie, Simba, Buck
Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9367
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door castratenkoor »

Liinda25 schreef:Jullie zouden mij heel erg helpen als iemand antwoord, poes zit op dag 67 en word gek ze is sinds vandaag minder dik ? ook wel een beetje onrustig dan weer in de bench waar ik een plek voor haar heb gemaakt dan weer kattenbak dan weer eten dan in een doos waar ik een plek heb gemaakt dan weer liggen en zichzelf wassen. Overigens niet haar achterste, er is ook nog geen vloeiing of iets. Hoop dat ze nu toch vanavond komen maar helaas nog geen slijmprop
Dus jij/jullie zijn zo slordig je poes zwanger te laten worden en dan worden wij verondersteld binnen 20 minuten te reageren op een vraag - waar een normaal mens mee naar een dierenarts gaat?!? Het feit dat de poes - toen je haar zou laten helpen - in het mandje in paniek raakte, neemt niet weg, dat ze allang gecastreerd had moeten/kunnen zijn. Je had een ander mandje kunnen halen, groter, ruimer, deken erover enz. enz. Ik zie dat eerlijk gezegd niet als excuus. Ik neem aan dat je begrijpt dat je zo meewerkt aan het overschot aan kittens wat er elk jaar is.

Wij zijn een forum vol kattenliefhebbers (en zeker geen kattenvermeerderaars) en wij zitten niet 24/7 klaar achter de pc om andermans verantwoordelijkheden te nemen.

Enige advies wat ik kan geven is - bij twijfel - ga naar de dierenarts, ook als het weekend is. Het welzijn van de poes en de kittens is jouw verantwoordelijkheid, neem die dan ook. Misschien adviseert de dierenarts een echo, om te kijken hoeveel kittens het zijn en of ze goed liggen.
En ja - dat kost geld. Maar als je daar risico's mee kunt voorkomen zou ik dat persoonlijk zeer zeker laten doen.

Aangezien je blijk geeft van totaal geen ervaring met een zwangere poes en met straks een nest kittens, zou je het beste contact op kunnen nemen met iemand die WEL ervaring heeft. Zodat je daar met je vragen terecht kunt. En zodat je snel reactie kunt krijgen, per mail of telefoon. Lukraak vragen op een algemeen forum kwakken geeft geen enkele garantie op snelle en goede antwoorden. Wij zien immers ook totaal niet wat er fout gaat straks.

En zoals ik eerder al aangaf - wij zitten niet 24/7 achter de pc met zijn allen.
Er kunnen riskante momenten ontstaan bij en na de bevalling en dan is snel ingrijpen heel belangrijk. Dan heb je echt geen tijd op een forum te wachten. Snel ingrijpen kan verschil van leven of dood betekenen.
5-koppig-koor+knagers BasJipWilmaWanda
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouweBolleRik**
Teun '09 Maks '10 Luuk '13 Teske '14 Clarie '16
Brittenbolletje
Tijger
Tijger
Berichten: 1143
Lid geworden op: 22 okt 2012 16:22

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door Brittenbolletje »

Je kan wel zien dat ze zijn ingedaald de buik heeft dan ook een andere vorm. Ook kan je zelfs ongeveer inschatten hoe lang het nog duurt voordat het gebeurd. Een slijmprop zie je niet altijd. Soms is de poes erg schoon heeft ze dat allang schoon gemaakt en soms pas met de bevalling. Bij mij meestal er net voor.

Maar hoe weet je zeker dat het dag 66? Is de dekking gezien dan? Is ze niet meerdere dagen gedekt? Als ze meerdere dagen gedekt is dan kan ze zwanger zijn geraakt, niet op de dag dat jij telt maar een andere dag.

Nou vroeg ik me af waarom ze niet geaborteerd zijn. Wil niet oordelen, maar dit had niet gehoeven.

Als ze weeën krijgt zie je dat echt wel. Ik zou zelf rustig blijven. en als er morgen nog niks is even je dierenarts vragen. zie je nog wel beweging in de buik?
Gebruikersavatar
eveline1982
Tijger
Tijger
Berichten: 2043
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:50
Locatie: Alkmaar

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door eveline1982 »

Liinda25 schreef:Hallo iedereen,

Ik wou even mijn verhaal doen en ik heb ook een aantal vragen.

Oke ik zou bij het begin beginnen zodat er geen misverstanden mogelijk zijn.

Ik heb 5.5 jaar samen gewoond met mijn ex wij hadden samen vier katten.
Gewoon Europese korthaartjes al heeft Sem dan wel iets van Britse korthaar in hem. Mijn ex en ik zijn sinds december uit elkaar en de 4 katten bleven bij hem tot dat ik een huisje had en ik nam dan 2 katten en onze hond Kay mee. Nou in Feb had ik de sleutel en heb ik de dieren over verhuist. Ik nam de 2 gecastreerde katers mee Sem en Tommy en mijn ex hield de 2 poezen Kira en Laila. Iedereen is geholpen behalve Laila. Maar onze achtertuin is helemaal afgeschermd en de katten kunnen er niet uit. We wouden Laila met een jaar laten steriliseren, afspraak gemaakt en Laila in het kooitje gedaan maar toen begon het ze werd helemaal gek ? Nooit mee gemaakt? Ze begon te tollen in het het reis kooitje en plaste van zich af en begon te schreeuwen en door haar plas heen te rollen. Nou probeer dan maar eens met je poezen hart het beestje er in te laten ik dacht het zal wel afzakken nou echt niet hoor ze deed zichzelf gewoon pijn. Ik heb haar er weer uit gelaten en ze is echt weken van slag geweest en nooit meer de oude geworden ze was naar mij heeeeel angstig geworden, echt zo k*t ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan maar goed met de entingen was er niks aan de hand. Sinds dien is ze heel anders de dierenarts zei we proberen het over een lange tijd weer eens tot je haar vertrouwen terug heb en dan kun je haar rustgevende medicatie geven en misschien 1 van de andere katten ook mee nemen zodat ze rustiger blijft.

Nou afgelopen 12 maart is ze 2 jaar geworden en dus niet gecastreerd. ( alles weg gehaald )

Ok dus nu verder, ik heb dus in feb de 2 katers opgehaald. rond 20 maart kreeg ik een telefoontje van mijn ex dat Laila 19 feb was ontsnapt en dat ze toch wel een dikke buik kreeg. Ja hoor drachtig. En heel leuk bij een man die van 6 uur smorgens tot 6 uur savonds werkt. maar meneer wou de kat zelf houden. prima zei ik maar neem jij dan ook 7 weken vrij. om te zorgen dat je wel bij de bevalling bent en als de kittens niet goed gevoed worden je haar ook helpt de kittens bij te voeden, nee toen was de pret over. Ik was kwaad want hij weet hoe ik denk over dieren in het asiel etc.

Ik heb haar dus hier heen gehaald en ze was eigenlijk na 1 a 2 dagen helemaal thuis heerlijk met de katjes krioelen maar het allermooiste ze is poesss lief ik mag haar weer aaien en knuffelen etc dus heel fijn.


Kittens zijn natuurlijk van harte welkom en ik zorg er voor dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben.

Mijn lieve Laila zit dus nu op dag 66 en ik heb zelf dierenverzorging gedaan en mijn moeder heeft ooit 2 nestjes gehad dus ik weet wel waar ik op moet letten maar ik word gek. Ik hou haar constant in de gaten. Sinds vandaag is ze onrustig ze knuffeliger dan normaal en ze begint telkens te graven in de doos en dan weer in de bench ik heb 2 plekken waar ze uit kan kiezen en ze vind ze beiden leuk. Ze loopt de hele dag achter 1 van mijn katers aan en wil gelikt worden en doet het zelf ook. Ze miauwt sinds vandaag een beetje. Melk komt al een paar dagen uit de tepels en ze is minder dik dan gisteren.

mijn vragen zijn. hoe zie je dat kittens zijn ingedaald.
Waarom komt er maar geen slijmprop, en kan het zijn dat deze pas een uur voor de bevalling komt?

Is het normaal dat ik geen geduld heb? slaap slecht ga er snacht 2 x uit en overdag niet meer dan 1 uur weg. vandaag ook snel even over de rommelmarkt heen geweest.

Heb een hele bevallingsdoos in huis dus ze mogen van mij wel komen hoor. Waarom is ze er nog niet klaar voor?

ps: ze eet en drinkt goed
psps: ik kon haar nu wel vervoeren naar mijn nieuwe huis want ze was veel rustiger heel appart. dus heb haar nog met 5 weken dracht lopen verhuizen, verschrikkelijk voor haar. maar gelukkig voelde ze zich snel thuis.

Liefs Linda
Niet te snel oordelen, hier legt ze het hele verhaal uit. Als een poes al 5 weken heen is zou ik het ook niet meer over me hart kunnen krijgen om tot abortus over te gaan.

Is ze al bevallen?
The Lovers of my life, Banjer, Beer, Minoes (katjes) Diego, Jimmie (hondjes) Django, Rodney, Co en Moos (ratjes)
Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9367
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door castratenkoor »

Tsja Eveline - de smoezen die worden aangevoerd (poes wilde niet in mandje?!?) waarom een poes niet is gecastreerd lijken wat mij betreft allemaal net iets teveel op elkaar. Ik blijf het eerlijk gezegd een slecht excuus vinden om een lading kittens op de wereld te trappen.

Het merendeel van mijn katten is slecht gesocialiseerd. Makkelijk is het niet, maar ze zijn wel allemaal altijd op tijd gecastreerd.

Ik ben het wel met je eens dat abortus plegen na 5 weken geen optie meer was.
5-koppig-koor+knagers BasJipWilmaWanda
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouweBolleRik**
Teun '09 Maks '10 Luuk '13 Teske '14 Clarie '16
Gebruikersavatar
eveline1982
Tijger
Tijger
Berichten: 2043
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:50
Locatie: Alkmaar

Re: Hoe zie je of de kittens zijn ingedaald

Bericht door eveline1982 »

Daar heb je wel gelijk in hoor Dinie, zoals je weet word Banjer ook een wilde tijger als ze in een mandje moet en bij de dierenarts is het al helemaal dikke pret ;) maar toch gaat ze in dat mandje naar de dierenarts als het nodig is. Maar ervan uitgaand dat het verhaal waar is, ligt de fout voor het grootste gedeelte bij ex :)
The Lovers of my life, Banjer, Beer, Minoes (katjes) Diego, Jimmie (hondjes) Django, Rodney, Co en Moos (ratjes)
Plaats reactie