Glas omgooien

Voor vragen over: krabben aan meubilair en behang, kauwen op electriciteitskabels en andere dingen die je kat niet mag, maar wel doet.
Gebruikersavatar
Adriana85
Kitten
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 sep 2013 20:17
Locatie: Woerden

Re: Glas omgooien

Bericht door Adriana85 »

Scirocco schreef:Hallo,

Vanochtend toen ik beneden kwam, zag ik dat er rondom het bakje met melk/water, dit ook op de grond lag. Ik heb geen idee waarom mijn kitten dit heeft gedaan.

Verder heeft mijn kitten vandaag een glas melk omgegooid, wat op mijn bureau stond, waarbij gelukkig de muis en toetsenbord bespaard gebleven zijn.

Heeft iemand enig idee of dit samenhangt, en wat een goede manier van aanpakken is?

Zij is nu zo'n 10 weken oud.

Waarom er water naast het bakje lag, kan eventueel komen doordaat veel katten de waterspiegel niet kunnen zien. Dan schuiven ze met het bakje waardoor het water gaat 'schommelen'. Ik zie dit haast wel elke dag op mijn werk.

Wat betreft je glas melk. Erg aantrekkelijk voor je kat, maar zie dat koppie er maar eens in te krijgen om bij die lekkere melk te komen ;). Ongelukjes gebeuren nu eenmaal. Met ons en met onze huisdieren.

Je zou indd een andere kitten in huis kunnen halen (ong zelfde leeftijd) en wat ik zou aanraden van andere sekse. Er is aangetoond dat dat beter gaat als van dezelfde sekse.

Verder vind ik, naar mijn mening, een kitten in huis van 10 weken nog erg jong. Het beste is als je ze pas in huis haalt, als ze 12/13 weken zijn. Pas dan hebben ze alles van moederpoes geleerd wat er te leren valt ;). Nu valt 10 weken nog wel mee, maar de kans is erg groot, dat wanneer de kittens te vroeg worden weggehaald, probleemkatten kunnen ontstaan, hetzij zo angstig dat ze onbetrouwbaar zijn (bang voor de mens of andere katten) of erg agressief worden. Dit komt omdat ze niet meer gesocialiseerd zijn.
Liefs Shizzles en Adriana
Gebruikersavatar
eveline1982
Tijger
Tijger
Berichten: 2043
Lid geworden op: 16 okt 2012 19:50
Locatie: Alkmaar

Re: Glas omgooien

Bericht door eveline1982 »

10 weken is een prachtige leeftijd! Tot hun 12de week nemen ze alles nog heel makkelijk in zich op, en hebben daardoor minder stress met de verhuizing. En de meningen verschillen nogal, jij zegt tussen de 12 en 13 weken hebben ze alles van mamma geleerd, en andere roepen tot min 16 weken bij mamma laten. Vroeger wisten we niet beter, en werden kittens tussen de 6 en 8 weken bij mamma weg gehaald, ik kan me niet voorstellen dat al die kittens probleem katten zijn geworden. Sterker nog, toen ik nog kind was zijn vrijwel alle kittens vanaf 8 a 9 weken bij ons aangekomen, die hebben nooit probleem gedrag laten zien en waren allemaal erg lief. Mijn opvangertjes verhuizen va 9 weken (ik heb hier overigens geen mamma's bij) tot nu toe alleen maar te horen gekregen hoe lief en sociaal de kittens zijn. De fout is meer, dat mensen de kittens aanschaffen op basis van ahhhhh lief! En er niet word na gevraagt naar de karakters. Ach een kitten past zich wel aan, en dat is de grootste fout die je kan maken! Een kitten in een situatie zetten die niet geschikt is voor hem. En daar komt het grootste percentage problemen vandaan, niet van de leeftijd van een kitten.
The Lovers of my life, Banjer, Beer, Minoes (katjes) Diego, Jimmie (hondjes) Django, Rodney, Co en Moos (ratjes)
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Glas omgooien

Bericht door Adriana »

joepie! las in ander topic dat er een tijgermaatje bijkomt en blij/blij/blij (plaatsvervangend... ;-) ;-) .)
en je zult eens zien hoe leuk dat in huis is.
en als ik het goed begrijp ook nog uit hetzelfde nest dus die kennen elkaar nog wel.. :pdtura1:
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 5485
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Glas omgooien

Bericht door nellebel »

onze gijs gooit ook alle waterbakjes om. liefst van de vensterbank. zelfs de zwaarste potten. dan duwt hij net zo lang met zjin koppie totdat die op de rgond ligt. gijs vind het namelijk heeeeeerlijk om met zjin pootjes in het water te spelen. nu dus regelmtaig een bak water in de berging om te spelen, en de potten met water stevig vastzetten met antislipmatjes, en posterbuddies. mogelijk is je kitten dol op water.
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie
Plaats reactie