Patella luxatie kat

Voor vragen over katten die mank lopen, artritis hebben, niet kunnen springen of afwijkend gedrag vertonen in hun bewegingen.
Plaats reactie
Kim33
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 jun 2013 22:33

Patella luxatie kat

Bericht door Kim33 »

Hoi ik ben nieuw op het forum omdat ik eigenlijk iets met jullie wil delen of laten weten.
Ik heb twee katten en heb met beide vanaf dag 1 dat ik ze heb pech.. 1 kat heeft hele erge vorm van niesziekte gehad dit was toen ze kitten was ... Gelukkig is ze er weer bovenop maar zal het wel chronisch blijven. Mijn andere kat had een navelbreuk toen ik haar kreeg en veel vlooien ook heeft ze een keer haar staart gebroken.. Nu bleek vorig jaar toen we net de zware periode van de niesziekte van mijn andere kitten toen achter de rug hadden dat zij aan beide achter poten patella luxatie had, dit was echt een enorme domper zowel voor de gezondheid van haar als voor mijn portomonnee want al het bovenstaande had echt al veel geld gekost. Ik woon in den haag en mijn dierenarts zei dat ze hier best oud mee kan worden zonder operatie. Maar haar rechter achter poot had ze echt veel last van hij schoot bijna bij elke beweging uit de kom. Na wat informeren kwam ik bij een specialist in den haag terecht... Schijnt een hele bekende te zijn. En daar zijn de prijzen dan ook naar. Schokkend gewoon. Het was duidelijk dit gingen we niet doen..maar na een paar weken werd het toch steeds zieliger en moest er toch wat gebeuren want haar zo laten lopen kon ook niet toch? Ze is nog niet eens twee jaar. Nou na heel veel zoek werk op internet ben ik bij een dierenarts terecht gekomen die dus deze operaties veel doet en veel ervaring heeft. Maar geen specialist is dus ook een stuk goedkoper maar hij zit wel een stuk verder weg in steenwijk. Uiteindelijk toch de gok gewaagd. Het was deze operatie door hem of haar zo laten lopen... In maart 2013 hebben we onze poes meegenomen naar Meppel want ze hebben twee klinieken en heeft Tobias van der vlerk haar geopereerd aan haar rechter achterpoot ( naar mijn idee was dit de slechtste poot). We zijn daar super goed behandeld poes mocht die middag mee naar huis en heeft zes weken in haar Bench moeten revalideren. Na een tijd nog mank lopen is ze er echt weer helemaal bovenop en hebben wij onze speelse rennende kat terug. Als haar andere poot slecht word zal ik zeker weten weer naar hem terug gaan. Het is dan wel twee uur rijden maar het is de prijs en kwaliteit absoluut waard. Hier in den haag zou ik rond de 1100€ kwijt zijn en bij hem was ik 570€ kwijt. Is toch wel een verschil?? Voor mensen die ook een kat hebben met deze aandoening zou ik zeker is bij hun op de website kijken!!
Groetjes kim
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Patella luxatie kat

Bericht door Adriana »

welkom op het forum en dank je wel voor je bericht!

http://www.dkst.nl/ziekte-en-behandelin ... uxatie/606
ik heb de link er even bijgezocht en op de website rondgesnuffeld.
eindelijk weer eens een dierenarts, die tarieven op zijn erg overzichtelijke website zet.

operaties kun je niet vergelijken omdat je niet weet hoe ernstig het was en wat er bij de ingreep nodig was
maar ik kan me voorstellen dat een jong gevestigde dierenarts in Meppel/Steenwijk andere tarieven hanteert dan een specialist, die onderdeel is van een specialistische kliniek in Den Haag.
en als het dan ook nog goed gebeurt dan is dat het 'omrijden' zeker waard, denk ik.. ;-)
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Kim33
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 jun 2013 22:33

Re: Patella luxatie kat

Bericht door Kim33 »

Ja dat vond ik dus ook zo overzichtelijk als de site is zo overzichtelijk en mooi is de praktijk ook en inderdaad de prijzen die er staan dat is een richtlijn want de patella luxatie staat er goedkoper dan dat het was bij mij maar dat kwam omdat er nog een foto gemaakt moest worden en er werd ook Eem testje voor oormijt gedaan.
Kim33
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 jun 2013 22:33

Re: Patella luxatie kat

Bericht door Kim33 »

Twee weken geleden ook de andere poot laten helpen en nu al loopt ze helemaal normaal. Nog vier weken in de bench en dan heeft mijn kat weer twee goede poten :). Deze poot was overigens goedkoper 480€ dus echt een aanrader om naar steenwijk te gaan
paasnini

Re: Patella luxatie kat

Bericht door paasnini »

Er zijn in de randstad veel meer artsen die het daarvoor doen hoor je had daar echt niet zo ver weg gehoeven. Het Zicht in Den Haag, Walenburg en het dierenziekenhuis in Rotterdam, in Bergschenhoek zit er ook 1, in Gouda. Zonde om zo'n eind te reizen. Wel netjes dat de prijzen op de site staan.
Kim33
Kitten
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 jun 2013 22:33

Re: Patella luxatie kat

Bericht door Kim33 »

Dat is jammer dat hun deze info niet op hun website zetten aangezien het een specialisatie is en niet tot bijna geen enkele dierenarts deze operatie uit kan voeren. Zonde was het zeker niet van deze arts wist ik zeker dat hij ervaren is!
Plaats reactie