Kattenallergie

Voor overige vragen over de kat die niet onder een andere categorie passen.
Plaats reactie
Ron3003
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 nov 2011 13:25

Kattenallergie

Bericht door Ron3003 »

Hallo

Mijn moeder heeft last van kattenallergie
maar nu overwegen wij toch om een kitten in huis te nemen

omdat we bang zijn dat de allergie erger word ben ik op internet gaan zoeken naar mensen met ervaring hiermee. ik heb al veel berichten gelezen dat je aan de kat kan wennen waardoor je er bijna geen last meer van hebt, maar ook heb ik een paar gelezen waarbij het juist erger word.
nu willen we niet na een maand de kitten weer wegdoen vanwege de allergie

het vreemde is dat mijn moeder vroeger altijd een kat in huis heeft gehad en toen nergens last van had, en soms heeft ze ook nergens last van als we bij familie met katten op bezoek gaan(ook aait ze ze dan), maar soms ook wel weer wat erger

hebben jullie nog ervaring of tips voor ons?
Gebruikersavatar
Adriana
Tijger
Tijger
Berichten: 11239
Lid geworden op: 09 dec 2008 16:59
Locatie: den haag

Re: Kattenallargie

Bericht door Adriana »

welkom op het Forum!

zoek even (rechtsboven zit zoekfunctie) op het woord allergie hier op het Forum, zijn een paar topics over.
en kijk dan ook even bij solokittens, kittens tot aan ongeveer anderhalf groeien veel beter op als ze een leeftijdsgenootje hebben, dan bewegen ze meer en vervelen zich minder. slopen ook minder.
en zo heel veel zorg extra is dat niet, bovendien slopen ze elkaar en niet of veel minder je interieur.
en je kunt forse gedragsproblemen krijgen bij solokittens.. ook daarover hebben we de nodige berichten met een hoop ellende..
groetjes van Adriana en prrrrts van Enzo, Maks&Bolle, van Miesje en van (i.m.) MoMo

avonturen grijstijgers
Gebruikersavatar
nellebel
Tijger
Tijger
Berichten: 5505
Lid geworden op: 27 sep 2010 07:59
Locatie: venray

Re: Kattenallargie

Bericht door nellebel »

vriend van ons heeft ook een kattenallergie, maar bij ons totaal geen last. ik borste lde katten dagelijks of om de dag en stofzuig regelmatig. vooral ook krabpalen e.d. het lijkt altijd erg schoon maar niet te geloven wat er allemaal aan haar aanhangt wat je niet ziet.
groetjes wendy en pootje van Guusje en Gijs. neusje van mijn engeltjes Nellie, Sjefke en wonder Flippie, en mijn allerkleinste engeltje Odie
Gebruikersavatar
Corrina
Huiskat
Huiskat
Berichten: 80
Lid geworden op: 12 nov 2010 00:54
Locatie: Noord-Holland

Re: Kattenallargie

Bericht door Corrina »

Wij hadden vroeger 3 honden in huis.
Toen ik een jaar of 8 was ben ik in het ziekenhuis beland met een longontsteking en hevige astma. Ik liep al blauw aan... In het ziekenhuis hebben ze me gelijk getest op allerlei allergieën. Ik bleek allergisch voor huisstofmijt, honden én katten.
Er werd geadviseerd om de honden weg te doen, maar je raad het al; dit hebben we nooit gedaan.
Ik had nergens last van....
Toen ik uit huis ging veranderde dit. Ik kwam niet meer dagelijks met de dieren in contact; wanneer ik bij mijn moeder op bezoek kwam (ondertussen samenwonend en dus een huishouden met 4 katten en 3 honden) kreeg ik zodra ik over de drempel stapte jeukende ogen en last van geïrriteerde slijmvliezen. Wanneer ik dan gelijk bij binnenkomst een allergie pil nam verminderde dit wel.
Ik heb vorig jaar zelf 2 katten geadopteerd en ik heb thuis nergens last van. Zodra ik bij mijn moeder kom steekt de allergie weer op. Ik vermoed dus dat het vooral de honden zijn waar ik last van heb. Maar toen ik dagelijks met ze samenleefde was er niets aan de hand... Ik geloof dus dat je lichaam een soort van antistoffen aan maakt waardoor je na loop van tijd geen last meer hebt.
Dit is natuurlijk mijn verhaal en ik weet niet hoe het bij iemand anders werkt.. Valt denk ik ook moeilijk te voorspellen..en het zal denk ik ook aan de hevigheid van de allergie liggen. Bij honden is het ook nog zo dat er verschillende vachten bestaan; vet, pluizig, ruwharig, zachte lange haren... De allergische reactie kan per hond verschillen. Ik kan me voorstellen dat dit ook bij katten het geval is. Ik heb daar geen verstand van dus dat zou je eens verder moeten uitzoeken.

Bij een asiel heb je wel vaak een proefperiode waarbij je het dier kan terugbrengen wanneer het niet gaat. Toch zou ik er erg goed over nadenken en bij grote twijfel nog maar eens goed nadenken. Het is natuurlijk ook ontzettend sneu wanneer zo'n beestje weer terug moet. Aan de andere kant het je dan wel geprobeerd om een dier een kans te geven dus tja... Een lastig dilemma..

Verder raad ik je aan om, wanneer je wel besluit een kat aan te schaffen, in ieder geval 2 (asiel)kittens te nemen. Heeft vele voordelen voor het beestje; het heeft een maatje nodig, het gaat verveling tegen, en het is belangrijk voor de socialisatie. Wanneer je het echt maar bij 1 kat wil houden raad ik je een volwassen asielkat aan. In het asiel zitten vaak ook katten waarvan men weet of het dier liever alleen leeft of niet.

Succes met de beslissing..
Plaats reactie