Socialisatie dmv kat van de buren?

De ene kat blaast en gromt (opeens) naar de ander. Soms van het ene op het andere moment om een (schijnbaar) onverklaarbare reden en soms als er een nieuwe kat/kitten wordt geintroduceerd.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Elzootje
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2011 16:31

Socialisatie dmv kat van de buren?

Bericht door Elzootje »

Dag allemaal,

aangezien ik nieuw ben, zal ik me even netjes voorstellen. Ik ben Els en heb sinds november een kitten: Piet. Hij is erg speels en lief, maar kan ook flink uithalen en zijn eigen zin doordrijven.

Omdat we altijd katten gehad hebben thuis ging ik ervan uit dat dit een eitje zou zijn. Toch betrap ik me erop soms totaal niet te weten wat ik moet doen. Gelukkig is dit forum al een grote hulp, ik heb al veel tips en trucs kunnen lezen.

Nu gaat het om het volgende: Piet is helaas veel te vroeg uit z'n nest gehaald (8w) en is soms overdag alleen thuis. Omdat er voor ons geen optie is nog een speelkameraadje in huis te halen, vroeg ik me af of ik Piet niet kon laten wennen en socialiseren met de kat van de onderburen. Dat is een poes van enkele maanden ouder. Vanmiddag hebben we de twee spontaan met elkaar kennis laten maken, maar er is nog veel angst bij de poes. Piet vind de poes wel erg interessant (maar dat kan ook zijn omdat hij op het punt staat gecastreerd te moeten worden) Is er een goede manier om ze met elkaar om te laten gaan?

Graag hoor ik van jullie! Groetjes, Els
Gebruikersavatar
JLC
Jaguar
Jaguar
Berichten: 726
Lid geworden op: 31 mar 2009 17:21
Locatie: La Nucia, Spanje
Contacteer:

Re: Socialisatie dmv kat van de buren?

Bericht door JLC »

Op zich zou het wel kunnen, als blijkt dat ze het met elkaar kunnen vinden en elkaar niet meteen in de haren willen vliegen. Wel zou ik er uiteraard voor zorgen dat deze twee zich op korte termijn niet gaan vermenigvuldigen. Dus bijtijds naar de DA voor castratie/sterilisatie. Ik zou het gewoon proberen door ze van tijd tot tijd bij elkaar te zetten. De ene keer in jouw huis en de andere keer bij de buren. Succes.
Groetjes Jaap, Lizzie, Christel
Gebruikersavatar
pearlsofpassion
Tijger
Tijger
Berichten: 5161
Lid geworden op: 23 mei 2010 15:58
Locatie: Stekene (Belgie)

Re: Socialisatie dmv kat van de buren?

Bericht door pearlsofpassion »

Je kan niet verwachten dat het meteen goed gaat, maar als je ze dagelijks een tijdje bij elkaar zet, zou de poes redelijk snel moeten wennen. Wat je beschrijft, klinkt positief!
Nog beter is natuurlijk als ze een week of zo de hele tijd bij elkaar kunnen zijn.

Is zij wel al geholpen? Want dat kan ook al op 6 maanden.

En een super idee om hem kennis te laten maken! Zo vermijd je dat je later grote problemen krijgt als je een vriendje erbij wil nemen ;-)
Groetjes Valerie, Kleintje (8 jaar) , Cuzco (3 jaar) en Luís (2 jaar) (+ konijntjes Rafke, Lars, Keira en Elise)
Plaats reactie