2 kittens in een appartement op de 3 verdieping met balkon?

Voor alle vragen wanneer je een kat of kitten (erbij) wil. Welke problemen kun je verwachten en waar moet je van tevoren allemaal rekening mee houden?
LET OP: Voor acceptatie problemen tussen een nieuweling en je andere kat(ten) kun je HIER terecht.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
tessa89
Kitten
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 apr 2010 21:41
Locatie: Amsterdam

2 kittens in een appartement op de 3 verdieping met balkon?

Bericht door tessa89 »

Lieve mensjes,

Ik ben Tessa, 21 jaar en woon in een appartement op de 3de verdieping met balkon in Amsterdam. Recentelijk had ik nog een poes, een burmees, van 14, die ik na een jaartje weer terug heb gegeven aan mijn moeder. T is een schat van een beest, maar vooral ook door dr leeftijd wilde ze alleen maar kroelen en knuffelen en omdat ik gewoon fulltime werk, kon ik haar die aandacht niet geven. Ze komt al van mijn moeder, dus aanpassen is geen probleem. Sterker nog, ik denk dat ze gelukkiger is bij mijn moeder.

Maar goed, ik wil graag wel een kat, ben echt een catperson. Studeer ook dierenartsassistente :)

Ik zat te denken om een kitten te nemen, die kan dan wennen aan een balkon en aan het feit dat ik niet 24/7 thuis ben. Zat zelfs eigenlijk te denken aan 2 kittens, zodat ze zichzelf ook kunnen vermaken, wel famillie van elkaar natuurlijk.

Ik wil graag weten of dit een verstandig idee is. Heb een konijn, maar die is gewend aan katten en red zichzelf prima(woont ook het grootste gedeelte in zn villa op het balkon). Mijn huisje is ongeveer 50 vierkante meter, de huiskamer van 26 vierkante meter en mijn slaapkamer (12 vierkante meter) en mijn keuken (8 vierkante meter) hebben ze altijd tot hun beschikking. Daarnaast mogen ze als ik mijn balkon catproof heb gemaakt natuurlijk ook op het balkon :D (6 vierkante meter) Is dit groot genoeg en ben ik niet teveel weg? En kan ik er misschien ook gewoon 1tje nemen?

lang verhaal, maar wil graag weten dat ik de juiste beslissing neem :D

Alvast bedankt!
1 kitten of 2 kittens?
Gebruikersavatar
Rowena
Lynx
Lynx
Berichten: 137
Lid geworden op: 15 feb 2010 09:59
Locatie: Breda

Re: 2 kittens in een appartement op de 3 verdieping met balk

Bericht door Rowena »

Welkom tessa ;)

Als ik het goed begrijp werk je fulltime én volg je een studie tot dierenartsassistente? Je zal het dan inderdaad wel erg druk hebben! Ik denk alleen dat kittens juist veel meer aandacht nodig hebben dan je kat van 14. Je hebt de keus gemaakt om haar terug naar je moeder te brengen, omdat je eigenlijk te weinig tijd hebt. Zal dit dan bij de kittens niet precies hetzelfde zijn? Het scheelt inderdaad al een hele hoop als je er twee neemt, dan kunnen ze elkaar door de dag heen een beetje bezig houden. Het maakt trouwens niet uit hoor of je 2 kittens uit hetzelfde nestje neemt. Ik heb een kitten van 5,5 maand en van 3,5 maand. Geen familie van elkaar, maar ze kunnen het echt héél goed met elkaar vinden!

Met de grootte van je huis zit het wel goed hoor, het zou inderdaad ideaal zijn als ze ook op het balkon kunnen..

Ik zou er als ik jou was nog even goed over nadenken, kittens hebben echt veel aandacht nodig.. Als je er te weinig tijd voor hebt zou ik het niet zomaar doen..

Succes er mee :)
"Geen huis is compleet zonder het getrippel van kleine katten pootjes"
Boheme

Re: 2 kittens in een appartement op de 3 verdieping met balk

Bericht door Boheme »

Net wat Rowena zegt, er gaat veel tijd in kittens zitten. Ze hebben veel aandacht nodig, het is dan wel belangrijk dat er regelmatig iemand thuis is, die ze op kan voeden + liefde en aandacht kan geven.
Qua ruimte zal het wel meevallen, daar zie ik het probleem niet. Als ze genoeg klim en klauter mogelijkheden hebben komt dat wel goed.

Heb je al gedacht aan een oudere kat uit het asiel, eentje die bijvoorbeeld wat rustiger is en die goed alleen kan zijn? Als je straks afgestuurd bent en je meer tijd hebt kan je altijd kijken of je er nog een kitten bij wilt. (mits de andere kat daar weer mee om kan gaan)....
Gebruikersavatar
sandy
Tijger
Tijger
Berichten: 1763
Lid geworden op: 30 sep 2003 14:04
Contacteer:

Re: 2 kittens in een appartement op de 3 verdieping met balk

Bericht door sandy »

Ik hoop niet dat dit irritatie opwekt maar ik heb wel even een puntje over je konijn die alleen op het balkon zit.
Je wil een kat niet alleen hebben omdat je veel werkt, een konijn alleen is net zo zielig, het zijn sociale dieren die heel veel behoefte hebben aan een maatje, je zal zien dat je konijn daar veel gelukkiger van word.
Ik geloof gelijk dat je geweldig voor 'm zorgt maar de meeste tijd zit het beestje alleen en geloof maar dat hij daar echt niet gelukkig van word, zo'n dier is eenzaam en dat vind ik heel erg sneu.
Mijn konijntje heeft een jaar binnen gewoond alleen maar was liever buiten, prima maar ik heb toen wel eerst gezorgd voor een vriendje uit de opvang zodat ze niet alleen buiten kwam te zitten want dat wilde ik pertinent niet.
http://www.dekattensite.nl/phpBB2/viewt ... lit=cookie
Dit is mijn fototopic van mn konijntjes, kan je zelf zien hoe gelukkig ze zijn samen, denk er ajb over na om je konijn een maatje te geven, de opvangen zitten overvol, daar kan je ermee heen om te kijken of er eentje bij jouw konijn past en voldoende informatie mee.
Desnoods kan ik je wel het een en ander vertellen.
The Older I Get, The More Everyone Can Kiss My Ass.
Gebruikersavatar
Tember
Poema
Poema
Berichten: 340
Lid geworden op: 13 jul 2009 13:18
Locatie: Utrecht

Re: 2 kittens in een appartement op de 3 verdieping met balk

Bericht door Tember »

Als je toch graag kittens wilt, raad ik je aan om ze te nemen als je een paar weken vrij bent. Zomervakantie of iets in die richting. Dan kunnen ze aan jou wennen en de kneepjes van het vak 'lieve poes' leren, zoals niet in planten graven en niet op het aanrecht. Dan kun je ze corrigeren, want het is belangrijk dat je meteen duidelijk bent. Je kan ook kittens nemen van een maand 6/7, die zijn al een stuk meer gesocialiseerd. Ook zou ik er sowieso voor 2 gaan. Dan hebben ze elkaar en zullen ze minder snel de boel afbreken.

Maar verder.. ik zou de reacties hierboven goed nalezen en alles goed overdenken. Kittens zijn niet niks, ze hebben je nodig.
"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."
Gebruikersavatar
castratenkoor
Tijger
Tijger
Berichten: 9401
Lid geworden op: 07 mar 2010 09:59
Locatie: prov.Utrecht
Contacteer:

Re: 2 kittens in een appartement op de 3 verdieping met balk

Bericht door castratenkoor »

Ik zou ook een paar weken zorgen thuis te zijn bij hun aankomst. Mijn mening is ook er twee te nemen. Als het balkon catproof is misschien een idee een kattanluik in de balkondeur te maken, zodat ze altijd een frisse neus kunnen halen. Zet er een leuke buitenpaal neer voor ze en binnen ook in iedere ruimte een flinke krabpaal.
Dinie
5-koppig-koor+knagers BasJipWilmaWanda
**KeesFritzGuusSjaakBramJoepThijsTimoBobDouweBolleRik**
Teun '09 Maks '10 Luuk '13 Teske '14 Clarie '16
Gebruikersavatar
Catfish
Tijger
Tijger
Berichten: 1194
Lid geworden op: 27 jan 2010 23:06
Locatie: Twente

Re: 2 kittens in een appartement op de 3 verdieping met balk

Bericht door Catfish »

Ik denk eerlijk gezegd dat jij gewoon te weinig tijd hebt voor één of twee kittens. Als je een kat van 14 al niet voldoende aandacht kan geven... Kittens eisen nog veel meer tijd!

Verder sluit ik me helemaal aan bij Sandy, over een tweede konijn. Doen, leuk!

En Boheme had het over een kat uit het asiel, Dit lijkt me een hele goede optie voor jou. En daar zitten hele leuke katten, ook vaak twee die samen moeten blijven... Hebben ze gezelschap aan elkaar als jij weg bent. Er zijn best veel van die 'setjes', kijk maar op http://www.dierenasiels.com/.

Begrijp me goed, ik wil echt niet vervelend tegen je doen. Maar je wel eerlijk mijn mening geven.
Ik hoop dat je er wat aan hebt!
Groetjes van Stella
*Bonk*kopjes van Zorro, Snoopy, Mr Bean
Lebber van hond Marra
Plaats reactie